Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от acho.rs » 02 Фев 2014, 13:24

fancooler написа:
Plamen_Shopov_BMW написа:Колата е супер, поне на снимките, Каско имала за цялата година, застраховка, а преглед до април. Гуми имала.
И зимни с железни джанти 16-ки, които уж не били слагани никога и стояли 4 години ей така. Могат да се ползват този сезон, колкото и да са изпечени...
Твърдата му цена е 8000 лв. Това е положението. Предложих му да си свали 18-ките и без това когато взема такава кола не мисля да я карам с по-големи джанти от 16 или 17 цола, но каза, че в такъв случай може да свали още максимум 300 лв, а според мен не си заслужава. Триста лева са доста малка сума за такива джанти с добри гуми и по-добре да си остане с тях и евентуално да ги продам, ако купя колата.
След около 20 дни човека се връщал от чужбина и обеща да ми се обади, ако не звънне, аз ще го търся пак.

:yes:

Бай Илия ще почерпи :mhihi: МАйтап колега - успех с покупката . На колата само един волан трябва да и смениш, че тоя е доста грозен (като моя) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Мнение от KpuB4o » 02 Фев 2014, 19:13

Колеги, имам питане относно е46 2002г 143кс. Как стоят нещата с ремонта/рециклиране на носачите и по-точно шарнирите на носачите? Възможен ли е рециклажа или трябва нови носачи. И къде в София се извърша и срещу каква сума :) Благодарско.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i 03` ръчка
Мечтае да кара: вече го кара

Мнение от miroslav_r » 02 Фев 2014, 22:18

miroslav_r написа:Вие хем хубаво и пазено искате,хем и евтино!Като толково искате хубаво е46,елате на личен-перфектно е46 330i! :yes:

До момента само един истински мераклия,иначе другите искам да е хубаво ама и да е евтино.....сиренето е с пари момчета :yes:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Фев 2014, 23:09

miroslav_r написа:
miroslav_r написа:Вие хем хубаво и пазено искате,хем и евтино!Като толково искате хубаво е46,елате на личен-перфектно е46 330i! :yes:

До момента само един истински мераклия,иначе другите искам да е хубаво ама и да е евтино.....сиренето е с пари момчета :yes:

е колко па да е сирене, то тва сирене е старо,
а и винаги можеш да си вземеш от това с растителни масла ...
булка ли беше там ... то си е същото ... :mrgreen:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i 03` ръчка
Мечтае да кара: вече го кара

Мнение от miroslav_r » 02 Фев 2014, 23:21

K_Ilkov написа:
miroslav_r написа:

е колко па да е сирене, то тва сирене е старо,
а и винаги можеш да си вземеш от това с растителни масла ...
булка ли беше там ... то си е същото ... :mrgreen:

Коце....не убивай ентусиазма на мераклиите!Нека видят каква е истината :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Фев 2014, 12:40

bai_ILIA написа:ПС - относно 18-ките и окачването - миналата седмица си смених десния къс шарнир. Предния път като го смених беше преди 85 000км...някои хора толкова карат за 10 години. така, че мисля окачването и 18-ките не са чак такава драма...аааа и спортно окачване към 18-ките. Ако бях с 15-ки сигурно щях да изкарам 150 000км хахахахахаха

За да приключа темата - зависи къде и как караш. И не съм споменавал точно 18', а "огромни", имайки предвид за пътната обстановка. Мини 2000км с повече от 30км/ч в района Хасково-Кърджали-Димитровград или Търговище-Шумен-Омуртаг, или Плевен-Монтана-Враца и селата, примерно, и отиди пак да си прегледаш окачването. По какъв път ги мина тези 85к? По магистрала? И проверявал ли си скоро състоянието на амортесьорите? Като цяло българските пътища са в такова състояние, че въртиш ли селско-междуселско-малки градове, окачването е леш на 18', че и на 17. Всичко друго са мармоти, които завиват шоколад.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i

Мнение от Ferdi_mruvkata » 03 Фев 2014, 13:24

някакви коментари за това - http://www.cars.bg/c568499

а вчера гледах тази - http://www.cars.bg/c456052 отзад потропваше нещо, какви пари би струвала смяна на тампони отзад ? Иначе вътре изглеждаше добре. Една вибрация на 120-130... сигурно от крива/небалансирана джанта/гума. 6000лв много ли са, малко ли са ... не съм особено запознат как вървят.
Благодаря

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 03 Фев 2014, 16:45

Maximilian-E46 написа:
Bavarcho написа:
Maximilian-E46 написа:...

Леко баце знаеме че си най-големия маниал с уникалната 46-ца, няма нужда да се пенявиш толкова ;)

Не се пенява колега,просто вас ако ви пита човек за мнение,хубава кола ще дадете мнение само ако е на 0км,не ми се спори с вас,карайте си с 15-ки,че всяка седмица ще правите ходова част,нека не превръщаме това в спор.Имам колата 4-та година и се кара все с 18ки,проблеми с ходова част нямам това е факт,всеки си има мнение.

Bavarcho,ако желаеш да разбереш колко ми е "уникална" е46-тицата може да ми пишеш на лично,да се разберем да отидем в оторизиран сервиз и ако има каквото и да е за смяна плащам баса.

Големите джанти развалят само и единствено по-ниския разход на гориво. Не се ядосвай колега, аз ти вярвам че колата ти е наред, просто има много злобни хора с предрасъдъци, а много от тях не само не карат бмв, а даже и шоф. книжка нямат. В интернет всеки си пише простотии. А ако един ден си продаваш колата, и да пише някой несъстоятелни неща, няма защо да се ядосваш, защото в този форум като са дискредитирали колата ти - първо, това са го прочел една малка шепа хора, и 2ро - колата като си ти е наред и дойде някой да я гледа, ще я купи. Това е

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 03 Фев 2014, 19:25

Leon написа:
bai_ILIA написа:ПС - относно 18-ките и окачването - миналата седмица си смених десния къс шарнир. Предния път като го смених беше преди 85 000км...някои хора толкова карат за 10 години. така, че мисля окачването и 18-ките не са чак такава драма...аааа и спортно окачване към 18-ките. Ако бях с 15-ки сигурно щях да изкарам 150 000км хахахахахаха

За да приключа темата - зависи къде и как караш. И не съм споменавал точно 18', а "огромни", имайки предвид за пътната обстановка. Мини 2000км с повече от 30км/ч в района Хасково-Кърджали-Димитровград или Търговище-Шумен-Омуртаг, или Плевен-Монтана-Враца и селата, примерно, и отиди пак да си прегледаш окачването. По какъв път ги мина тези 85к? По магистрала? И проверявал ли си скоро състоянието на амортесьорите? Като цяло българските пътища са в такова състояние, че въртиш ли селско-междуселско-малки градове, окачването е леш на 18', че и на 17. Всичко друго са мармоти, които завиват шоколад.

100% съм съгласен с теб колега. правилно предположи - по АМ Тракия Пловдив-София са 85% от всички км. 4-те амортесьора съм ги сменял с нови миналата година и тях не ги мисля. на мен затова всичко ми кара по много км - окачвания, спирачки. по магистралите амортизацията е много ниска, за разлика от градовете с разбити улици и паважи.

Около Пазарджик бая работят амортесьори, шарнири всичко се товари, но колкото и да е смотано, все пак не е по дупките, а по-скоро неравности. Никога не бих си го причинил да карам по селски пътища с ями със спортно окачване, 18-ки и фланци...в градовете, магистралите и първокласните пътища се ядва, по дргугите си има риск...все пак сме в България :mhihi: аз съм нахален и карам на 2.4-2.5 атмосфери на студени гуми. разликата от 2.2 до 2.4 е много осезаема във возията, а и трошенето на окачването. за мен то е евтино като цяло и не ме интересува особено колко се троши (при мен даже и не се троши). спорта иска жертви. на паветата с 30-35км/ч и отзад псуват, но това не е мой проблем :yes: Пловдив е градът с най-много криви павета в целия свят :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 03 Фев 2014, 21:38

Leon написа:

Колега, поддържам те напълно за това. Само, да добавя и трасето, Тополоивград-Харманли, Тополовград-Ямбол, Тополовград-Стара Загора, където дори с 20 км/ч е бързо.
Изтърваха ми задните амортисьори заради тези пътища и то доста бързо.
А да не говорим колко пъти съм кривил гуми и джанти... хем са 15.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 04 Фев 2014, 0:48

Plamen_Shopov_BMW написа:
Leon написа:

Колега, поддържам те напълно за това. Само, да добавя и трасето, Тополоивград-Харманли, Тополовград-Ямбол, Тополовград-Стара Загора, където дори с 20 км/ч е бързо.
Изтърваха ми задните амортисьори заради тези пътища и то доста бързо.
А да не говорим колко пъти съм кривил гуми и джанти... хем са 15.

И колега в крайна сметка какъв се оказа проблема? Не джантите,а пътищата :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар
Кара: E83 X3

Мнение от firefighterkn » 04 Фев 2014, 1:26

Колеги мнение за тази кола, търся свежо комби от доста време.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5knfsr

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Фев 2014, 11:07

Maximilian-E46 написа:И колега в крайна сметка какъв се оказа проблема? Не джантите,а пътищата :yes:

що продължаваш да раздухваш тая работа правейки се на Клавдий не разбирам ...

Проблема е в комбинацията големи джанти с ниски гуми / лоши пътища
като махнеш едно от двете получаваш по-ниска амортизация на ходовата част
ако някой го обори това вече ще ви призная ...

сега ако си те кефят 18-ки хубаво, но това не значи, че няма значение дали са 18 спрямо дори 17-ки

От тук натам всеки знае как да си бие жената ...
Като ти е кеф да си на 18-ки си караш 18-ки, стягаш мускулите дето не ги огрява слънце
като минаваш през дупки, павета и тн и си доволен, че си на 18-ки ...

Като си склонен на компромис с визията на колата, караш по-малък цолаж и не се ослушваш за всяка дупка и така

От друга страна явно всички освен теб са балъци, че не са се сетили да си карат на 18-ки ... без проблем ...

Успех :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 04 Фев 2014, 15:04

K_Ilkov написа:
Maximilian-E46 написа:И колега в крайна сметка какъв се оказа проблема? Не джантите,а пътищата :yes:

що продължаваш да раздухваш тая работа правейки се на Клавдий не разбирам ...

Проблема е в комбинацията големи джанти с ниски гуми / лоши пътища
като махнеш едно от двете получаваш по-ниска амортизация на ходовата част
ако някой го обори това вече ще ви призная ...

сега ако си те кефят 18-ки хубаво, но това не значи, че няма значение дали са 18 спрямо дори 17-ки

От тук натам всеки знае как да си бие жената ...
Като ти е кеф да си на 18-ки си караш 18-ки, стягаш мускулите дето не ги огрява слънце
като минаваш през дупки, павета и тн и си доволен, че си на 18-ки ...

Като си склонен на компромис с визията на колата, караш по-малък цолаж и не се ослушваш за всяка дупка и така

От друга страна явно всички освен теб са балъци, че не са се сетили да си карат на 18-ки ... без проблем ...

Успех :yes:

Не бе както казах :mhihi: карайте си с 15-ки че сяка седмица ще правите ходова част :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Фев 2014, 15:50

Maximilian-E46 написа:Не бе както казах :mhihi: карайте си с 15-ки че сяка седмица ще правите ходова част :mhihi:

Явно, че държиш последната дума да е твоята ...

Кой квото иска да кара па викам аз, или ти нещо си гуруто на 18-ките и квото кажеш?
Ти нали си тарикат и си на 18-ки кво те бърка ...
остави балъците на мира и си тарикатей с приятелите от квартала дето сте на 18-ки, и си лафите за гепени части :winky:

А може ли едно лично въпросче да ти отперя?
Смяташ ли, че 320д-то ти ползва потенциала на 18 цоловите гуми/джанти?
или за пред кафето в квартала е все тая ...
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към E46