Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 31 Яну 2014, 13:50

Никой не казва, че m52b20 е по-зле от 4 цил, от към вървеж, ако изключим n42b18 мотора.
Просто за своите 150 коня, не е особено динамичен.
Иначе 6 цил. нямат нищо общо с 4...
Въпроса е, че купе с м43 двигател, не е чак толкова зле. Не е бързо, но не е и чак толкова спряло. Ако не мислиш да раздаваш много газ, си е идеално. Макар, че като погледнеш тази кола, ти минава през ума, че е бърза, с по-спортен дух, а с тези 118 коня, в нея няма нищо спортно.
Последна промяна Plamen_Shopov_BMW на 31 Яну 2014, 19:04, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Яну 2014, 15:36

fancooler написа:Aчо, карал ли си е46-ца с тоя мотор? Ако е здрава колата и се кара на БЕНЗИН искам да ми покажеш кой е тоя "градския" дето ще ме размине! Машината излиза от завода с доста къси скорости - за сведение 5-та предавка е директна. Да, не върви като шестак ама чак пък толкова... От такива тежки приказки някой може да изтърве читава кола от страх да не го изпревариш с Икаруса!

Съжалявам за :OT:

Ачо, кАжи кой е градския и от кой град е :mhihi:

Иначе не виждам нужда да си карал 18-ка за да е ясно, че не върви ... Аз не съм карал, но и не държа ...

Липсата на мощност и нютони както и да я компенсираш с къси предавки и диф все тая ... мощност нема ... :dunno:

всеки си има глава на раменете, ама в твоя стил -
С толко смели приказки, някой може да се изшие с 18-ка мислейки си, че върви ...

Сега ако се търси нещо колкото да се придвижваш всъщност е все тая :paranoid:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: a5 3.0tdi @ 310hp&610NM
Мечтае да кара: изтребител

Мнение от velislavvelkov » 31 Яну 2014, 16:40

K_Ilkov написа:
fancooler написа:Aчо, карал ли си е46-ца с тоя мотор? Ако е здрава колата и се кара на БЕНЗИН искам да ми покажеш кой е тоя "градския" дето ще ме размине! Машината излиза от завода с доста къси скорости - за сведение 5-та предавка е директна. Да, не върви като шестак ама чак пък толкова... От такива тежки приказки някой може да изтърве читава кола от страх да не го изпревариш с Икаруса!

Иначе не виждам нужда да си карал 18-ка за да е ясно, че не върви ... Аз не съм карал, но и не държа ...

Липсата на мощност и нютони както и да я компенсираш с къси предавки и диф все тая ... мощност нема ... :dunno:

С толко смели приказки, някой може да се изшие с 18-ка мислейки си, че върви ...

напълно съм съгласен с K_Ilkov.. на мен 260 коня 30ска ми се вижда мудна,а тука се коментира за 18ка че върви..съжалявам за спама и успех с избора :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 31 Яну 2014, 17:44

velislavvelkov написа:
K_Ilkov написа:

напълно съм съгласен с K_Ilkov.. на мен 260 коня 30ска ми се вижда мудна,а тука се коментира за 18ка че върви..съжалявам за спама и успех с избора :)

Ово е стандарт, са казали хората.
И 18-ка върви и 20-ка и 30-ка.
Въпроса е какво очакваш.
Ако цял живот си карал коли по 4 цифрени конски сили и най-яката М-ка ще кажеш, че е боклук.
Ако нямаш нрава и очакванията на състезател, тогава и 18-ката си върви доста добре.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2014, 20:50

Темата е за избор на Е46 ,а не коя е по-спряла и коя върви,по-бързо от градския транспорт...
Че м43 е слаб мотор ,за ТОВА купе е слаб,но пък имам доста познати с точно този мотор и стигат от точка А до точка Б ,комфортно ..да с 4ма в колата изпреварванията,са малко по-трудни от всеки един шестак или дизел,НО като гледам по улиците не всички са 100+ коня - значи стават..

JTD аз освен за драгстър друго с 4 цифрени коне не знам да можеш да караш цял живот,а ако говорим за някой адски тунинг първо че тука са мнооого малко,второ че има 2-3 модела...явно се обърка :mhihi:

Всичко е според финанси и гледна точка,мой колега си взе кола 90 коня като имаше финанси за такава 200+ (говоря чисто нова),защо не си взе - "За какво ми са ,не съм състезател - и преди съм изпреварвал и сега ще изправарвам,просто карам по-спокойно и не бързам" - тоя човек,никъв шанс да го убедиш в ползата от 200те коня,като сме опитвали...

Сиренето е с пари,дайте да спрем да говорим едно и също 500000000000000000000 страници...30-ката както си има плюсове си има и минуси,а на годишна база хич не са малко,така че от ваша гледна точка е едно,но не всичко е конйе и нютони..

- кеф ти гуми
-кеф ти +2 цилиндъра
-кеф ти консумативи отгоре
-кеф ти данък мнооого отгоре
-каско
-гориво

И като удариш чертата си едни 1к минимум назад на година...ако не кара на писта и не се гони ,за какво му е точно?Същото с дизела,закъв ти е дизел и правиш 10 000 на год - никога не можеш да му избиеш парите ама никога...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Яну 2014, 21:09

:OT:
Последен оф - 318 1.9 е МНОГО слаб мотор за Е46 купе . Е46 купе не е пасат комби и целта на кола са други . Съответно за да се възползваш от силните страни на Е46 купе не трябва да взимаш най-слабия мотор който се предлага . Сега ако целта е да се покажем пред хората - вижте аз карам БееМВе купе, разбирам... И да - карал съм и 318и 2.0 и също е умрял. Ако се търси икономия по-добре 320д поне да си мислиш, че се ускоряваш нормално.

Обратно на темата - продължава тръсенето на бензинов шестак, седан , фейслифт - някой да е виждал нещо прилично :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 31 Яну 2014, 21:22

мнооого слаб мотор бил. :oops:
ако идеята е да караш колата за келешлък и да избиваш комплекси по светофарите - определено не е направена за тази цел.
иначе като човек карал две 318i m43, мога да кажа, че ако колата е запазена, каквато е едната, доста издухани 20-ки ще видят зор.

Потребител
Аватар

Мнение от HristovHr » 31 Яну 2014, 21:47

http://www.mobile.bg/11391165085582625

Мнения за тази ? Салона нещо ми се вижда захабен и потъмнял, ама знам ли ...

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 31 Яну 2014, 21:59

От известно време гледам тази кола и реших да се обадя днес.
http://www.cars.bg/c592521
Явно е някакво хлапе, поне така ми се стори.
Каза, че колата няма забележки, няма нищо за сменя и т.н.
Сменил маслото и някакъв маркуч.
Всичко по нея работело, само, че дясната врата не се отключвала от централното, а само се заключвала.
Бега му свети, но каза, че било от някакъв датчик на десният колан.
Карал я от 6 месеца, но искал да я сменя с Голф 4 дизел.
Той и слагал 18-ките.
Вероятно ще направи и приличен коментар в цената.
Но малко по-късно видях точно тази кола в друга обява.
Което ме навежда на мисълта, че този пич нищо чудно да е купил колата не отдавна от въпросната автокъща в Дупница.
Фаровете са сменяни, не са оригинални и мултиволана е слаган допълнително. Това е което аз видях от снимките.
Той казва, че така я е купил.
http://www.cars.bg/c346826
Мнения?
Като цяло колата не ми е фаворит, но цената е нормална (с коментара).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 31 Яну 2014, 22:01

Никой не казва, че колегата няма да стигне с 318 купе от точка А до точка Б, нито пък че няма да изпревари. Но забравяте и един друг фактор и той е удоволствие от шофирането. Тази кола, с тези килограми, с този обем, въртящ момент и конски сили + наличието на ГНЯС, ще бъде доста спъната, а не вярвам да гори и кой знае колко малко, защото купето хич не е от леките и вероятно постоянно ще трябва да се държи в обороти и да се натиска доста, за да ускорява прилично. Нещо, което по-голям мотор прави с лекота, и то при несъществена разлика в разхода на гориво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Яну 2014, 22:04

Plamen_Shopov_BMW написа:От известно време гледам тази кола и реших да се обадя днес.
http://www.cars.bg/c592521
Явно е някакво хлапе, поне така ми се стори.
Каза, че колата няма забележки, няма нищо за сменя и т.н.
Сменил маслото и някакъв маркуч.
Всичко по нея работело, само, че дясната врата не се отключвала от централното, а само се заключвала.
Бега му свети, но каза, че било от някакъв датчик на десният колан.
Карал я от 6 месеца, но искал да я сменя с Голф 4 дизел.
Той и слагал 18-ките.
Вероятно ще направи и приличен коментар в цената.
Но малко по-късно видях точно тази кола в друга обява.
Което ме навежда на мисълта, че този пич нищо чудно да е купил колата не отдавна от въпросната автокъща в Дупница.
Фаровете са сменяни, не са оригинални и мултиволана е слаган допълнително. Това е което аз видях от снимките.
Той казва, че така я е купил.
http://www.cars.bg/c346826
Мнения?
Като цяло колата не ми е фаворит, но цената е нормална (с коментара).

Едва ли е хлапе, нищо че скайпа му е "пумата93" :mhihi:
На мен колата ми харесва. Тоя мотор е минималния за това купе , а цената е добра . Ходи гледай :yes:

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 31 Яну 2014, 22:10

Така ми се стори по разговора. Каза, че искал мощна кола която да не гори и си харесал голф 4 дизел, 150 магарета...
Тая му се струвала мудна и слаба. Гуми - летни...
Нищо не бил сменял по колата и уж нямало за смяна. Освен това с централното и светещият бег, нямало други проблеми.
Всеки изскачал с кола на по над 200 коня, а това БМВ, не било силно... някакви такива ми ги говореше.
Както и да е. Обеща да я снима на по-добра светлина и да ми прати снимки, а след това ще преценя дали да ходя, да я видя.
Салона и е хубав. Не бъка от екстри, но не е и зле, за тези пари, стига да е читава.
Ако ми хареса, скоро ще има едни джанти 18-ки в раздела продавам... :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 31 Яну 2014, 22:12

бега свети, заради заминал датчика под дясната седалка - 300 кинта беше датчика с труда в дару преди няколко години.
има начини да не се свети лампата без да се смени датчика, но няма да се отвори при удар.

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 31 Яну 2014, 22:16

bruce.mclaren написа:бега свети, заради заминал датчика под дясната седалка - 300 кинта беше датчика с труда в дару преди няколко години.
има начини да не се свети лампата без да се смени датчика, но няма да се отвори при удар.

И на мен ми свети на е36-цата, но беше отчело грешка когато свалях салона, а не откачих акумулатора.
Егати датчика за бега, 300 лв. Не, че сигурността, не е по-важна.
Това момче ми каза, че чистели грешката, опъвали колана, закопчавали го и не светело повече, но след като го пуснеш, пак светвала лампата за бега. Дали лъже не знам.
Чакам снимките, ако е сериозен и иска да я продаде ще я снима обстойно, а хареса ли ми 100% ще отида да я огледам, ако преди това не отида до Варна и не се върна с 20-ката. Мисля си и за една 28-ца на добра цена, но е автомат, а ме притеснява това, че е по-мудна и разхода е по-голям ( по данни, с над 2.5 л).

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 31 Яну 2014, 22:19

bruce.mclaren написа:бега свети, заради заминал датчика под дясната седалка

това на боб, на кафе или карти таро го видя? сериозно питам, щото ако работи ще изхвърля всичкия кабеляк за диагностики дето съм купувал :mhihi: Лампата може да свети от много други неща. :!:

bruce.mclaren написа:има начини да не се свети лампата без да се смени датчика, но няма да се отвори при удар.

Има начин да се направи без смяна, като вариантите са два - при удър да се отвори бега дори да няма човек и при удър да не се отвори бега дори да има човек. :idea: (като първия вариант освен с разни магии с поялника, може да се направи и софтуерно)

тая със светещия бег волана е претапициран, по снимка кожата ми мяза на изкуствена..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46