Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
С толкова уникален коментар как човек да не отиде да я види
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5hxcr2
Колата е въртяна (личи си от снимките). Продавача отрича това да е правено, като твърди, че колата е внос от Австрия.

Колата е въртяна (личи си от снимките). Продавача отрича това да е правено, като твърди, че колата е внос от Австрия.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
alioshev написа:С толкова уникален коментар как човек да не отиде да я видиhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5hxcr2
Това е било на принц Чарлс!...после го е продал на австриец!
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Plamen_Shopov_BMW написа:Прав си, не е БГ мама!
Ама ако пича иска да си продаде колата, трябва да се научи да се държи нормално. Защото аз примерно, мога да кажа с ръка на сърце, че ненавиждам такива селяни и ей това отношение може да ме откаже да купя колата, даже и да е перфектна.
Когато продаваш нещо се отнасяш добре с клиента, дори да не го харесваш, просто защото той ти дава хляба, така да се каже и, за да го привлечеш трябва да имаш правилното отношение.
Ако ми обясни всичко за колата, ако се държи добре, още утре съм склонен да отида да я видя и евентуално да я купя, без да му чупя от цената. И аз съм продавал доста неща, няколко мотора имам продадени за последните две години, но не съм се отнасял с клиентите така.
Наскоро бях в една автокъща, нямам пари за Каен, но продавача, сам ми предложи да го огледам, да се кача и т.н.
Има хори на които им е в кръвта да продават, а има и такива които не го умеят това нещо.
Ей това е колата на която се спрях и другата седмица мисля да я видя и закарам в сервиз, ако всичко е Ок, ще я купя.
http://www.cars.bg/c588373
Няма много екстри, но пък изглежда читава, запазен салон, волан... добра стойка.
Относно кабриото на колегата... Благодаря все пак, но не търся кабриолет, а 7500 лв ми е максимума, с много зор и заемче...
Колега, ходих да видя колата за един приятел, на външен вид е бонбон, много добре изглежда, но....
Преден десен калник е крив там където се захваща отпред под капака, личи си че не е както трябва, разминават се винтовете с местата където са седели оригинално, няма пръскалки на фарове и каквато и да е система за миене, казанчето е такова без помпа за фаровете, а е със ксенон фабрично.
Няма я кората на шибедаха, пасажерската врата се затваря трудно, кората на вратата опира в уплътнението и то е скъсано, сякаш вратата е мръднала назад към колонката (немога да преценя, защото я гледахме в гаража и нямаше много място)
Има следи от износване по волана и скоростният лост, но мисля че са нормални за тези км.
Не съм я карал, нямам представа как е като окачване, мотора запали със няколко промени на оборотите в голям диапазон преди да се укроти, това за 3-4 сек. после работеше добре, след около минута работа ми се стори че пак почна да работи неравномерно, след това го изгасих, просто другите неща ми бяха достатъчни да не дам добро мнение за колата на моя приятел. Това е което забелязах, ако някой е мераклия, може да я закачи на диагностика и да я прегледа в сервиз, защото все пак не съм експерт и може да бъркам с изводите си и колата да няма реално големи проблеми, не е нова кола и за тези пари явно са си такива....

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
По това което чета, мога да направя простия извод, че колата е удряна, вероятно от ляво.
Не съм голям експерт, но що годе имам око за тези неща (занимавал съм се известно време) и мога да определя дали една кола е имала удари или не, естествено след оглед на живо. Именно по фугите на вратите, калниците, капака, се виждат изместванията. Не трябва да ги има тези неща, поне при кола която е била без удари. Също така ако майстора бояджия не е прекалено добър, все ще се види някоя драскотинка от шкурка по ръбчетата които е забравил да изсшкури на водно с 1200-2000 и т.н. и т.н. Както и да е. От нея се отказах тотално още когато ми затвори телефона, този ''уважаем колега'' и не ми даде никаква информация за автомобила. А ей така да бия 300 км, само, за да си поговорим и да я погледна, според мен не си заслужава.
В момента чакам да мине тази седмица, че да се нормализира малко времето и да отида до София да прегледам една 20-ка , която колега petar_majarov погледна заради мен и даде положително мнение за колата. Надявам се да се прибера с нея, но автомобила е с летни гуми и не ми се рискува, поне не и тук, защото има не малко сняг и лед по пътя.
Не съм голям експерт, но що годе имам око за тези неща (занимавал съм се известно време) и мога да определя дали една кола е имала удари или не, естествено след оглед на живо. Именно по фугите на вратите, калниците, капака, се виждат изместванията. Не трябва да ги има тези неща, поне при кола която е била без удари. Също така ако майстора бояджия не е прекалено добър, все ще се види някоя драскотинка от шкурка по ръбчетата които е забравил да изсшкури на водно с 1200-2000 и т.н. и т.н. Както и да е. От нея се отказах тотално още когато ми затвори телефона, този ''уважаем колега'' и не ми даде никаква информация за автомобила. А ей така да бия 300 км, само, за да си поговорим и да я погледна, според мен не си заслужава.
В момента чакам да мине тази седмица, че да се нормализира малко времето и да отида до София да прегледам една 20-ка , която колега petar_majarov погледна заради мен и даде положително мнение за колата. Надявам се да се прибера с нея, но автомобила е с летни гуми и не ми се рискува, поне не и тук, защото има не малко сняг и лед по пътя.
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Plamen_Shopov_BMW написа:По това което чета, мога да направя простия извод, че колата е удряна, вероятно от ляво.
Аз говорех за тази...
http://www.cars.bg/c588373

- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Здравейте на всички,
Преди няколко дни преживях неприятен инцидент /изгоря ми колата вследствие на късо съединение/ и сега ми се налага по-бързо да я заменя. След няколко дни разпитване се спрях на е46 дизел като гледам дизелите от 150к.с. нагоре след фейслифта. Интересувам се от автомобил до към 8000лв. Впредвид малкото време с което разполагам се надявам тук да получа качествени мнения. Спрях се на: http://www.mobile.bg/11389857827622968 . Ще се радвам ако някой я е гледал наживо или може да даде мнение по обявата да помогне.
Предварително благодаря
п.п. Приемам и клубни предложения по посочените критерии
Преди няколко дни преживях неприятен инцидент /изгоря ми колата вследствие на късо съединение/ и сега ми се налага по-бързо да я заменя. След няколко дни разпитване се спрях на е46 дизел като гледам дизелите от 150к.с. нагоре след фейслифта. Интересувам се от автомобил до към 8000лв. Впредвид малкото време с което разполагам се надявам тук да получа качествени мнения. Спрях се на: http://www.mobile.bg/11389857827622968 . Ще се радвам ако някой я е гледал наживо или може да даде мнение по обявата да помогне.
Предварително благодаря
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Аз помислих, че за 23-ката във Варна. Значи става дума за 20-ката която аз харесах?
Това доста силно ме притеснява. Ако наистина е имала удар на 100% няма да я купя.
Чудя се струва ли си да ходя до София да я гледам.
Каза ли на продавача за това или си премълча? Да знам въобще ще признае ли?
И къде ще е кората на шибидаха? Изтърбушен е тавана ли?
Направо ми изчезна желанието, даже пари на заем взех, само и само да отида тази или другата седмица
Това доста силно ме притеснява. Ако наистина е имала удар на 100% няма да я купя.
Направо ми изчезна желанието, даже пари на заем взех, само и само да отида тази или другата седмица
Plamen_Shopov_BMW написа:Аз помислих, че за 23-ката във Варна. Значи става дума за 20-ката която аз харесах?
То само като му прочетеш глупостите на продавача, които е писал в обявата и трябва наполовина да те откаже.
Или ако търпи приличен коментар, за което съм сигурем че няма да стане.
mermenkov написа:Здравейте на всички,
Предварително благодаря
Колега според мен тази viewtopic.php?f=46&t=360137 повече си заслужава парите. Ако след оглед на място всичко е точно... двигателя е по-голям и салона като цяло е по-хубав, фейсова, дизел, комби. Не познавам продавача да не си помислите, че се опитвам да го лъжа нещо

..Bayerische Motoren Werke..

- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
M-coupe написа:Колега според мен тази viewtopic.php?f=46&t=360137 повече си заслужава парите. Ако след оглед на място всичко е точно... двигателя е по-голям и салона като цяло е по-хубав, фейсова, дизел, комби. Не познавам продавача да не си помислите, че се опитвам да го лъжа нещо
Колега,
Като цяло разгледах офертите в форума. Конкретната която си ми предложил ме възпира поради:
1. Хич не ми харесва на таблото да пише 300...км. Да като купя някоя на 150000км. гаранцията е никаква /макар че не се знае/ но поне не ми боде очите пробега

2. Автомобила е без навигация, което си е глезотийка която не е за изпускане.
3. В Плевен е
Все пак благодаря за мнението
Последна промяна mermenkov на 28 Яну 2014, 18:43, променена общо 1 път
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Kris написа:Plamen_Shopov_BMW написа:Аз помислих, че за 23-ката във Варна. Значи става дума за 20-ката която аз харесах?
То само като му прочетеш глупостите на продавача, които е писал в обявата и трябва наполовина да те откаже.
Или ако търпи приличен коментар, за което съм сигурем че няма да стане.
Коментар от 500 лв, това е положението с тази кола. Че е писал глупости, писал е... но аз не съм сляп и виждам, че няма много екстри, не това е важното за мен. Просто искам здрав двигател и купе, с приличен салон, без фрапиращи забележки.
Съгласи се да закача колата на диагностика и да я прегледам обстойно в сервиз по мои избор, а аз имам човек в София с доста добър сервиз и ако има нещо нередно веднага що го види.
Но това, че е удряна доста силно ме притеснява. Ако е направена читаво, не е проблем, но ако вратата не се затваря добре, ако калника е изместен, сигурно ще има доста по-сериозни поражения по гредичките и като цяло може да има проблеми занапред.
Сигурно ще отскоча до София, но ще огледам и други коли, а тази вече не ми е приоритетна.
http://www.cars.bg/c536035
Виждал ли е някой тази? Газта ме притеснява, вероятно ще е на много километри и нищо чудно двигателя да е сдухан вече. А екстрите не са ми приоритет.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Plamen_Shopov_BMW написа: Ако наистина е имала удар на 100% няма да я купя.
Кола дето не е боядисвана и няма удър нали знаеш къде да търсиш... в магазина. (сега не говоря да е била смаюкана през таван)
Кората на шибедаха в Е46 (че и Е36) си е "проблемна", крачетата й дето влизат в едни като релси не са много здрави и може да са се счупили. Друг вариант пак е самата кора да се движи трудно и за това да я е махнал някой. Аз поне съм виждал не едно Е36/Е46 дето кората дрънка защото някое от крачетата е счупено или е махната направо.

Здравейте колеги,
Нов съм като цяло при BMW, но съм решил и настъпи момента за покупка на е46.
Спрял съм се на такава с ръчни скорости, седан - 2,0d 150ps или съответно 3,0D 204ps, но мисля, че за последния няма да имам пари.
Разполагам с около 10000лв само за колата, без обслужване, регистрация и т.н.
Като цяло имам доста изисквания ... да е черна, да има екстри като M кожени седалки, трилъчев мулти волан, нави, ксенон и т.н.
Дилемата е дали да си взема по евтина кола като тази - http://www.mobile.bg/11390824969995264 и с останалите пари да си наслагам всичко, което ми трябва или да скачам директно на нещо като това - http://www.mobile.bg/11378577127049889 ?
Какво ви е мнението за горните 2 коли на пръв поглед ?
Нов съм като цяло при BMW, но съм решил и настъпи момента за покупка на е46.
Спрял съм се на такава с ръчни скорости, седан - 2,0d 150ps или съответно 3,0D 204ps, но мисля, че за последния няма да имам пари.
Разполагам с около 10000лв само за колата, без обслужване, регистрация и т.н.
Като цяло имам доста изисквания ... да е черна, да има екстри като M кожени седалки, трилъчев мулти волан, нави, ксенон и т.н.
Дилемата е дали да си взема по евтина кола като тази - http://www.mobile.bg/11390824969995264 и с останалите пари да си наслагам всичко, което ми трябва или да скачам директно на нещо като това - http://www.mobile.bg/11378577127049889 ?
Какво ви е мнението за горните 2 коли на пръв поглед ?
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Леки удари не ме притесняват, ако са направени кадърно. А аз мога да покажа за тези които не вярват, не боядисвана 19 годишна кола.
Без удари...
Както и да е. Едва ли някой е склонен да плати 8000 лв за кола която е претърпяла сериозен удар. А за да не се затваря лесно вратата и да е изместен калника, едва ли удара е бил лек. Не, че няма да погледна колата...
Без удари...
Както и да е. Едва ли някой е склонен да плати 8000 лв за кола която е претърпяла сериозен удар. А за да не се затваря лесно вратата и да е изместен калника, едва ли удара е бил лек. Не, че няма да погледна колата...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Plamen_Shopov_BMW написа:Леки удари не ме притесняват, ако са направени кадърно. А аз мога да покажа за тези които не вярват, не боядисвана 19 годишна кола.
Без удари...
Вярвай си че боята е оригинална абсолютно навсякъде, е ако не е музеен експонат. Или не я караш ти от както е излеза от магазина че да си сигурен, че не е боядисвана.
Новите коли се боядисват в годината по няколко пъти, жулнеш я малко на паркинга и айде през каското.