Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
- Кара: E60
- Мечтае да кара: Lamborghini LP700-4
- Детайли за колата: BMW 525 d E60 M-Packet 2005 г.
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Здравейте колеги, пиша и тук понеже в Е60 никой не ми одобрява постовете .. Проблема ми е следния, както си карам ( в жегата ) спирам на светофарче, пускам си климатика ... потеглям
и след около 100-тина метра БУМ хидравликата се вцепени ( волан,спирачки ) и ми светна лампата за акумолатора ... Отбих, отворих капака и ме лъхна адската миризма на ИЗГОРЯЛА гума ... Извиках пътна помощ ( ADAC - Германия ), казаха ми динамото(алтернатор-генератор) ти е много горещ,измериха го и казаха че е заминал ... Не пълни батерията ( която е близо на 2 месеца почти чисто нова ) Ок.. Колата пред блока на стенд бай 1 седмица.. Купих нов генератор и днес го монтирахме с майстора, НО УВИ ! Пак не зарежда почти никакъв ток ( със махнати кабели на акумолатора от генератора - меря го да видя какъв ток подава назад .. 0.3 V
) Ядосах се, откачих..
след това почиствам и гледам някакви гумени парчета наляво надясно по кората.. Изчетох цялата тема за тая демпферна шайба, слязох доло и в действителност гумените парчетий бяха от тази шайба ... направо се е пръснала гумената облицовка от едната страна и затова ми е миришело на гума когато стана инцидента, но пък нито има луфтове тая шайба, нито пък спира да се върти за да не прави ток генератора... Въпроса ми е: Дали тази ДЕМПФЕРНА ШАЙБА, може да е причината генератора ми да не прави ток (стария и ЧИСТО НОВИЯ) ?? Гледах схемата във РийлОЕМ, та тази ролка е вързана за коляновия вал... съответно когато подам ГАС на мотора вала почва да се върти по бързо,а с него би трябвало да върти и тази проклета ролка по бързо.. НО УВИ, тя си върти както си върти на свободна скорост.. при мен колата е Е60 525д,2005.. определено след всичко пречетено тук, ще трябва обезателно да я сменя тази ролка която при мен срещу скромната цена от 786.13 BGN, само ролката + нови ремъци ( всичко ОРИГИНАЛНО ще го купя от БМВ Мюнхен ) Дали ще се оправи проблема ми със генератора като сменя тази ролка и ще почне ли нормално да си подава ток ??? МЕРСИ! 

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Ами колега дори и да не е от шайбата така или иначе трябва да я смениш щом гумата и е станала на парцали. Смени и ремъците да си спокоен. Но гумата на шайбата е за обиране на вибрацийте от вала. Предвид ,че подаваш газ а шайбата не увеличава оборотите си... е твърде възможно да има участие в проблема с тока. Има и по компетентни тук по темата и те ще изкажат мнение сигурен съм.
ПП: смених моето Кортеко с Оригинал след като във Варна Карс ме убедиха , че проблема е само в шайбата а не ,че вала има проблем и я скапва. Той си бил наред. За 20 000км. се скапа шайбата. И аз се включвам в списъка с хората които препоръчват да се сменя само с оригинал тази шайба. Сега колата мърка
ПП: смених моето Кортеко с Оригинал след като във Варна Карс ме убедиха , че проблема е само в шайбата а не ,че вала има проблем и я скапва. Той си бил наред. За 20 000км. се скапа шайбата. И аз се включвам в списъка с хората които препоръчват да се сменя само с оригинал тази шайба. Сега колата мърка

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Колега, гаранция шайбата ти е тоталка. Мойта и тя си изплю парченца и миришеше на изгоряла гума + пулсиране напред назад. Онзи ден на приятел с 530d E60 пак мирис на изгоряла гума и оплакване за липса на хидравлика. В момента, който навие волана и помпата натовари ремъкa, шайбата застина неподвижна, нищо че коляновия вал се върти
Имаш класическите симптоми - парченца гума и мирис на изгоряла такава. Така не може да се кара понеже нали се сещаш какво се върти от ремъците - водната помпа...А и тя остава неподвижна ако шайбата превърта в оста си...

Имаш класическите симптоми - парченца гума и мирис на изгоряла такава. Така не може да се кара понеже нали се сещаш какво се върти от ремъците - водната помпа...А и тя остава неподвижна ако шайбата превърта в оста си...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Колеги, гледам я цяла сутрин моята шайба с огледалце и фенер, и няма никакви видими пукнатини. Обаче, моята не прилича на тези от снимките на останалите 330д-ки. По-скоро е тази http://www.google.bg/imgres?hl=en&sa=X& ... ,s:0,i:145[/img]
Трябва да се свали и да се види отзад ли ? Също така, на свободен ход има леки трептения (на ляво-дясно) около 1мм (едва видими). Това в нормални граници ли е ? Дали не е от работата на мотора (дизел е все пак, трепери малко).

Edit: Сега виждам, че тази е за М57N...Възможно ли е да са ми я подменили, тъй като моя мотор е 184кс?
Трябва да се свали и да се види отзад ли ? Също така, на свободен ход има леки трептения (на ляво-дясно) около 1мм (едва видими). Това в нормални граници ли е ? Дали не е от работата на мотора (дизел е все пак, трепери малко).

Edit: Сега виждам, че тази е за М57N...Възможно ли е да са ми я подменили, тъй като моя мотор е 184кс?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Демпферна шайба - проверявайте
Хайде и аз в кюпа за шайба! Васко от DSCPerformance беше така добър да ми асистира на Била, за да затвърди съмненията, защото смръднята на гума беше ужасна и предполагах на къде отиват нещата. Утре ще търся добра цена и смяна!
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
RaHzElChO написа:Хайде и аз в кюпа за шайба! Васко от DSCPerformance беше така добър да ми асистира на Била, за да затвърди съмненията, защото смръднята на гума беше ужасна и предполагах на къде отиват нещата. Утре ще търся добра цена и смяна!
Колега, става ли да те помоля да снимаш шайбите (новата и старата) да видя по-подробно при 330ките как изглеждат нещата

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
skoklev написа:RaHzElChO написа:Хайде и аз в кюпа за шайба! Васко от DSCPerformance беше така добър да ми асистира на Била, за да затвърди съмненията, защото смръднята на гума беше ужасна и предполагах на къде отиват нещата. Утре ще търся добра цена и смяна!
Колега, става ли да те помоля да снимаш шайбите (новата и старата) да видя по-подробно при 330ките как изглеждат нещата
Да, нямаш проблем. При мен е толкова зле, че вала превърта и пистовия се върти много бавно, а когато пусна климатика - спира!
Днес събирам цени от няколко места и ще се разбера със сервиза за смяната и ще снимам. При загасена кола се виждат отчупените парчета в предната част на шайбата.
Едит. Смених шайбата при Васко в DSCPerformance, момчетата седяха до 9.00 заради мен и в почти полеви условия направиха смяната (каналът беше зает).
Не можах да направя снимки, защото беше много късно, а и факта, че ме дърпаха на загасена кола (акумулатора замина, като няма алтернатор) ми дойде в повече след работния ден и тотално отцепих.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Колеги, ще се радвам някой да помогне със сервиз в София, в който ще могат да ми я сменят, че днес момчетата направиха всичко, каквото можаха, включително и да почупят инструментите си , ама въпросния болт не мърда - нито на сртартер, нито с тръба 1.5 м ....

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
armagedon01 написа:Колеги, ще се радвам някой да помогне със сервиз в София, в който ще могат да ми я сменят, че днес момчетата направиха всичко, каквото можаха, включително и да почупят инструментите си , ама въпросния болт не мърда - нито на сртартер, нито с тръба 1.5 м ....![]()
viewtopic.php?f=63&t=300742
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
RaHzElChO написа:armagedon01 написа:Колеги, ще се радвам някой да помогне със сервиз в София, в който ще могат да ми я сменят, че днес момчетата направиха всичко, каквото можаха, включително и да почупят инструментите си , ама въпросния болт не мърда - нито на сртартер, нито с тръба 1.5 м ....![]()
viewtopic.php?f=63&t=300742
Точно те не успяха

- vencislav86
- Потребител
-
- Кара: 320d 136к.с.
- Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
- Детайли за колата: от всичко по-малко
Моята е сменяна незнаино кога и къде ве4е 50 000км при мен няма никакви проблеми има снимки на 17стпаница на шаибата оба4е няма никакви натписи по нея може да са от вътрешната страна ако някои разпознае марката да сподели предполагам 4е е по евтина от оргинала и е с добро ка4ество явно за 50 000км не трепнала проверявам я редовно не помръдва на никъде не скърца

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
искам да помоля някои да асистира за някаква отстъпка за оригинална шаиба от Дару,ако някои ползва няква отстъпка,ще почерпя

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- jUDAS-
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d 2000г.
Коя марка втора-класа шайби е най-добра ? Предложете. Мерси.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
jUDAS- написа:Коя марка втора-класа шайби е най-добра ? Предложете. Мерси.
Има доста изписано по този въпрос. Върни се няколко страници назад и ще разбереш. Фирмите са много, така че сам трябва да избереш.
След оригинала, най-много са доволните от Кортеко.