Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от vvasilev1 » 02 Юли 2016, 14:47

Китай?....хе хе хе....след 800 000 имат някой китайски проявления

Sent from my HTC One using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Юли 2016, 15:06

Denmark написа:
(bubsa) написа:Зависи какво ще и обслужваш :mhihi: Масло и филтри не са грижа.Гуми ако са 16-ки са ти по 100-тина лв бройката.Лошите новини идват от съединителя и маховика,демферната шайба,дюзите и турбото :confused: При смяната тези части тръгват сълзите :mhihi:

Един съвет ако приемаш.Търси си всякакво друго БМВ,но не и е46 :idea: Това верно все едно е правено в Китай.

демпферната шайба (около 500 лв.) сигурно на 99% от колите за продажба е била за смяна още при предишния собственик. просто хората късно го разбират..
съединителя и маховика са горе долу 1000 лв.
дюзите и турбото са филма.

иначе тия неща сменят ли се, колата става нова :D

много хора взимат дизелите с идеята за икономия от гориво, но в зависимост от километрите, които минават едва ли излиза по-евтино. още повече имайки предвид, че повечето хората сменяват колите на 2-3 години.

в много случаи бензиновата кола е по-икономичния избор. особено при 15 годишните коли.

и аз споделям мнението, че Е46 е голямо недоразумение от гледна точка на късането на задния мост и на М54 двигателите, но пък си го харесвам. :)
ако се случи на кола, или се оправят детските проблеми, е доста приятна кола, която не отстъпва по нищо дори и на новите коли.

иначе за сравнение само, алтернативите при другите марки също не са безпроблемни.

п.с. новите собственици да не забравят охладителната система :yes:

Хубаво споделяш мнение,само че да беше правилно щеше да е добре.....НЕ ВСИЧКИ Е46 модели имат проблем с моста!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 02 Юли 2016, 15:44

кое не е правилно?

много ясно, че не всички имат проблеми с моста, а също и че не всички М54 са за основен ремонт.
просто е добре новите собственици да го знаят
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Gqbriel » 02 Юли 2016, 16:27

Denmark написа:кое не е правилно?

много ясно, че не всички имат проблеми с моста, а също и че не всички М54 са за основен ремонт.
просто е добре новите собственици да го знаят

Цитирам "и аз споделям мнението,че Е46 е голямо недоразумение"....
Как ти звучи на фона на 4 разновидности,всеки със фейслифт,доста различни двигатели,ч има и междинни модели - правилно?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 02 Юли 2016, 18:41

звучи ми абсолютно правилно.
може би е малко крайно да се каже недоразумение, но е факт, че това не са обичайни проблеми.

няма смисъл от повече излишни коментари :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Юли 2016, 20:18

vvasilev1 написа:Китай?....хе хе хе....след 800 000 имат някой китайски проявления

Хохохо те от магазина излизат със надрани пласмаси и куп бъгове,а след тези километри не знам :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 02 Юли 2016, 21:55

(bubsa) написа:
vvasilev1 написа:Китай?....хе хе хе....след 800 000 имат някой китайски проявления

Хохохо те от магазина излизат със надрани пласмаси и куп бъгове,а след тези километри не знам :mhihi:

viewtopic.php?t=409956

viewtopic.php?t=410143

(bubsa) написа:Айде и аз да питам :oops: Като дам контакт червената лампа за маслото не светва изобщо,а като пусна теста на таблото си светят и жълтата и червената.Това от кой датчик се получава?

(bubsa) написа:Здравейте.
Ако знаех,че м54 е такъв боклук,никога нямаше да си купя кола с такъв мотор,но вече се прецаках.
За 1500км 3 пъти сменям маслото и все нещо не ми допада.Досега бях с кастрол 10в60,мотул 5в40 и кастрол 5в30едж.С 5в.. колата студена е часовник,но при малко зор в жегата се започва с цъкането на повдигачите :banghead: С 10в60-то колкото и да я тормозя мотора си беше тих,но сутрин на няколко пъти изтракваха повдигачите.
50 човека запознати с марката питах и 50 мнения получих относно маслата :kuku:
Колебая се да си мина пак на 10в60,защото с него най-добре работеше мотора,но ме притеснява,че масовото мнение е,че е крайно не подходящо за м54.Някой може ли да ми обясни подробно защо?
Или пък да опитам с 5в50 :dunno:
Последна промяна host на 02 Юли 2016, 22:01, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 е83 2.0д

Мнение от kosyo11 » 02 Юли 2016, 21:58

Май не си случил на кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Юли 2016, 22:15

host написа:
(bubsa) написа:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=409956

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=410143

(bubsa) написа:Айде и аз да питам :oops: Като дам контакт червената лампа за маслото не светва изобщо,а като пусна теста на таблото си светят и жълтата и червената.Това от кой датчик се получава?

(bubsa) написа:Здравейте.
Ако знаех,че м54 е такъв боклук,никога нямаше да си купя кола с такъв мотор,но вече се прецаках.
За 1500км 3 пъти сменям маслото и все нещо не ми допада.Досега бях с кастрол 10в60,мотул 5в40 и кастрол 5в30едж.С 5в.. колата студена е часовник,но при малко зор в жегата се започва с цъкането на повдигачите :banghead: С 10в60-то колкото и да я тормозя мотора си беше тих,но сутрин на няколко пъти изтракваха повдигачите.
50 човека запознати с марката питах и 50 мнения получих относно маслата :kuku:
Колебая се да си мина пак на 10в60,защото с него най-добре работеше мотора,но ме притеснява,че масовото мнение е,че е крайно не подходящо за м54.Някой може ли да ми обясни подробно защо?
Или пък да опитам с 5в50 :dunno:

Колата към момента може да се каже,че е перфектна технически :winky: Просто на мен ми се падна бонуса да си купя 15 годишна кола на реални 159к км и е нормално реставрацията да започне при мен :confused: До момента не съм срещнал дори не оригинална гайка или каквото и да било по нея :shock: Явно швейцареца е имал дълги и безавариини километри :mhihi: Днес пак заради моите паранои смених съединител със още доста живот в него,оригинален на БМВ беше.

ПС Не я продавам,защото и има нещо,може да се провери където пожелаеш :idea:Като я откарах при NAPSTERS-а,думите му бяха"колата ти е в перфектно състояние".А драмите с маслата се оказаха безмислени и цъкането,което ме дразни се оказа от дюзите :oops: Просто е46 не ми допада по никакъв начин и е пълна тояга,пак според мен.Нито е спортна кола,нито комфортна...абе никаква просто.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 03 Юли 2016, 12:34

Пускам и аз две предложения.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5001167802
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5644493728
Принципно търся бензин от 6 цилинровите. Обаче направо няма хубави. На снимки стават на место са гробници.
Започнах да гледам и поради тая причина дизелови. Пък хич не ми се ще дизел, вече толкова години ги карам, че не мога да ги дишам.
Тази бензиновата уж е 2000 година , пък е фейслифтната , а той почва от края на 2001. :dunno:
Давайте мнения колеги.

Потребител
Аватар

Мнение от Nasko90 » 03 Юли 2016, 14:03

Здравейте!
Какво е вашето мнение за покупка на е46 с бюджет около 4000лв!
Кой е по икономичния вариант като цяло 318 или 320Д 136к.с?
До колкото знам 318 118к.с е доста здрав и безпроблемен , но дизела е доста по икономичен от към разход.
Дали изобщо си заслужава да взимам е46 за тия пари?

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 03 Юли 2016, 17:46

(bubsa) написа:.... Просто е46 не ми допада по никакъв начин и е пълна тояга,пак според мен.Нито е спортна кола,нито комфортна...абе никаква просто.

Няма как комби с 16-ки и окачване, което позволява да си мушнеш главата между предния калник, и гумата, да е спортна кола.
Няма как и да търсиш някакъв лукс и комфорт от най-ниския клас на БМВ от ония години, въпреки, че понапълнена е46-а бие доста нови автомобили, и по двете.
До колкото знам, няма китайска кола от началото на века (2001), която днес да струва 9000лв, а и останалите на тая цена не са много.
Това с лайсните, боядисаните панели и разхода на масло е тъпо, но се сещам и за модели на Мерцедес с подобни слабости.
Nasko90 написа:Здравейте!
Какво е вашето мнение за покупка на е46 с бюджет около 4000лв!
Кой е по икономичния вариант като цяло 318 или 320Д 136к.с?
До колкото знам 318 118к.с е доста здрав и безпроблемен , но дизела е доста по икономичен от към разход.
Дали изобщо си заслужава да взимам е46 за тия пари?

Това е реалната цена на 318, но трудно в България ще откриеш спретната. Дизел на тая възраст е неразумно вложение, в повечето случаи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 03 Юли 2016, 19:41

Ако е нов внос за 4хил., то той ще е базов седан и дотам. Като му платиш еко такса, застраховката и винетка, като го обслужиш, смениш 2 или 4 амортисьора, тук там някой тампон и носач, вземеш му гуми и акумулатор щото новия внос и това нямат и цифрата вече минава 5500лв ... И като добавим един газов инжекцион, общо взето 6500 ще ти стъпи :) Като не смятаме нищо странично като ремонт, което може да изникне.
Та така са Е46ците, а и не само те де :D
Изображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 04 Юли 2016, 7:59

RageBg написа:Пускам и аз две предложения.
Принципно търся бензин от 6 цилинровите. Обаче направо няма хубави. На снимки стават на место са гробници.
Започнах да гледам и поради тая причина дизелови. Пък хич не ми се ще дизел, вече толкова години ги карам, че не мога да ги дишам.
Тази бензиновата уж е 2000 година , пък е фейслифтната , а той почва от края на 2001. :dunno:
Давайте мнения колеги.

таз първата на 99% е " истински фейслифт " особено с тоз салон . Не мога да схвана как сменяш цялата предница волани и 100 други дреболии пък остравяш 1 салон ... чукни е по вин ;)
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар

Мнение от ivan_sertov » 04 Юли 2016, 8:45

snaiperist0 написа:
RageBg написа:Пускам и аз две предложения.
Давайте мнения колеги.

таз първата на 99% е " истински фейслифт " особено с тоз салон . Не мога да схвана как сменяш цялата предница волани и 100 други дреболии пък остравяш 1 салон ... чукни е по вин ;)

как ги гледате по вин?
знам, че гледате регистрационния номер, но след това?
в някакъв регистър на КАТ ли ги търсите?

ПредишнаСледваща

Назад към E46