Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Китай?....хе хе хе....след 800 000 имат някой китайски проявления
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Denmark написа:(bubsa) написа:Зависи какво ще и обслужвашМасло и филтри не са грижа.Гуми ако са 16-ки са ти по 100-тина лв бройката.Лошите новини идват от съединителя и маховика,демферната шайба,дюзите и турбото
При смяната тези части тръгват сълзите
![]()
Един съвет ако приемаш.Търси си всякакво друго БМВ,но не и е46Това верно все едно е правено в Китай.
демпферната шайба (около 500 лв.) сигурно на 99% от колите за продажба е била за смяна още при предишния собственик. просто хората късно го разбират..
съединителя и маховика са горе долу 1000 лв.
дюзите и турбото са филма.
иначе тия неща сменят ли се, колата става нова![]()
много хора взимат дизелите с идеята за икономия от гориво, но в зависимост от километрите, които минават едва ли излиза по-евтино. още повече имайки предвид, че повечето хората сменяват колите на 2-3 години.
в много случаи бензиновата кола е по-икономичния избор. особено при 15 годишните коли.
и аз споделям мнението, че Е46 е голямо недоразумение от гледна точка на късането на задния мост и на М54 двигателите, но пък си го харесвам.![]()
ако се случи на кола, или се оправят детските проблеми, е доста приятна кола, която не отстъпва по нищо дори и на новите коли.
иначе за сравнение само, алтернативите при другите марки също не са безпроблемни.
п.с. новите собственици да не забравят охладителната система
Хубаво споделяш мнение,само че да беше правилно щеше да е добре.....НЕ ВСИЧКИ Е46 модели имат проблем с моста!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
кое не е правилно?
много ясно, че не всички имат проблеми с моста, а също и че не всички М54 са за основен ремонт.
просто е добре новите собственици да го знаят
много ясно, че не всички имат проблеми с моста, а също и че не всички М54 са за основен ремонт.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Denmark написа:кое не е правилно?
Цитирам "и аз споделям мнението,че Е46 е голямо недоразумение"....
Как ти звучи на фона на 4 разновидности,всеки със фейслифт,доста различни двигатели,ч има и междинни модели - правилно?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
звучи ми абсолютно правилно.
може би е малко крайно да се каже недоразумение, но е факт, че това не са обичайни проблеми.
няма смисъл от повече излишни коментари
може би е малко крайно да се каже недоразумение, но е факт, че това не са обичайни проблеми.
няма смисъл от повече излишни коментари

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
vvasilev1 написа:Китай?....хе хе хе....след 800 000 имат някой китайски проявления
Хохохо те от магазина излизат със надрани пласмаси и куп бъгове,а след тези километри не знам

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
(bubsa) написа:vvasilev1 написа:Китай?....хе хе хе....след 800 000 имат някой китайски проявления
Хохохо те от магазина излизат със надрани пласмаси и куп бъгове,а след тези километри не знам
viewtopic.php?t=409956
viewtopic.php?t=410143
(bubsa) написа:Айде и аз да питамКато дам контакт червената лампа за маслото не светва изобщо,а като пусна теста на таблото си светят и жълтата и червената.Това от кой датчик се получава?
(bubsa) написа:Здравейте.
Ако знаех,че м54 е такъв боклук,никога нямаше да си купя кола с такъв мотор,но вече се прецаках.
За 1500км 3 пъти сменям маслото и все нещо не ми допада.Досега бях с кастрол 10в60,мотул 5в40 и кастрол 5в30едж.С 5в.. колата студена е часовник,но при малко зор в жегата се започва с цъкането на повдигачитеС 10в60-то колкото и да я тормозя мотора си беше тих,но сутрин на няколко пъти изтракваха повдигачите.
50 човека запознати с марката питах и 50 мнения получих относно маслата![]()
Колебая се да си мина пак на 10в60,защото с него най-добре работеше мотора,но ме притеснява,че масовото мнение е,че е крайно не подходящо за м54.Някой може ли да ми обясни подробно защо?
Или пък да опитам с 5в50
Последна промяна host на 02 Юли 2016, 22:01, променена общо 2 пъти
- kosyo11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 е83 2.0д
Май не си случил на кола.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
host написа:(bubsa) написа:vvasilev1 написа:Китай?....хе хе хе....след 800 000 имат някой китайски проявления
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=409956
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=410143(bubsa) написа:Айде и аз да питамКато дам контакт червената лампа за маслото не светва изобщо,а като пусна теста на таблото си светят и жълтата и червената.Това от кой датчик се получава?
(bubsa) написа:Здравейте.
Ако знаех,че м54 е такъв боклук,никога нямаше да си купя кола с такъв мотор,но вече се прецаках.
За 1500км 3 пъти сменям маслото и все нещо не ми допада.Досега бях с кастрол 10в60,мотул 5в40 и кастрол 5в30едж.С 5в.. колата студена е часовник,но при малко зор в жегата се започва с цъкането на повдигачитеС 10в60-то колкото и да я тормозя мотора си беше тих,но сутрин на няколко пъти изтракваха повдигачите.
50 човека запознати с марката питах и 50 мнения получих относно маслата![]()
Колебая се да си мина пак на 10в60,защото с него най-добре работеше мотора,но ме притеснява,че масовото мнение е,че е крайно не подходящо за м54.Някой може ли да ми обясни подробно защо?
Или пък да опитам с 5в50
Колата към момента може да се каже,че е перфектна технически

ПС Не я продавам,защото и има нещо,може да се провери където пожелаеш

Пускам и аз две предложения.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5001167802
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5644493728
Принципно търся бензин от 6 цилинровите. Обаче направо няма хубави. На снимки стават на место са гробници.
Започнах да гледам и поради тая причина дизелови. Пък хич не ми се ще дизел, вече толкова години ги карам, че не мога да ги дишам.
Тази бензиновата уж е 2000 година , пък е фейслифтната , а той почва от края на 2001.
Давайте мнения колеги.
Принципно търся бензин от 6 цилинровите. Обаче направо няма хубави. На снимки стават на место са гробници.
Започнах да гледам и поради тая причина дизелови. Пък хич не ми се ще дизел, вече толкова години ги карам, че не мога да ги дишам.
Тази бензиновата уж е 2000 година , пък е фейслифтната , а той почва от края на 2001.

Давайте мнения колеги.
Здравейте!
Какво е вашето мнение за покупка на е46 с бюджет около 4000лв!
Кой е по икономичния вариант като цяло 318 или 320Д 136к.с?
До колкото знам 318 118к.с е доста здрав и безпроблемен , но дизела е доста по икономичен от към разход.
Дали изобщо си заслужава да взимам е46 за тия пари?
До колкото знам 318 118к.с е доста здрав и безпроблемен , но дизела е доста по икономичен от към разход.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
(bubsa) написа:.... Просто е46 не ми допада по никакъв начин и е пълна тояга,пак според мен.Нито е спортна кола,нито комфортна...абе никаква просто.
Няма как комби с 16-ки и окачване, което позволява да си мушнеш главата между предния калник, и гумата, да е спортна кола.
Няма как и да търсиш някакъв лукс и комфорт от най-ниския клас на БМВ от ония години, въпреки, че понапълнена е46-а бие доста нови автомобили, и по двете.
До колкото знам, няма китайска кола от началото на века (2001), която днес да струва 9000лв, а и останалите на тая цена не са много.
Това с лайсните, боядисаните панели и разхода на масло е тъпо, но се сещам и за модели на Мерцедес с подобни слабости.
Nasko90 написа:Здравейте!
Това е реалната цена на 318, но трудно в България ще откриеш спретната. Дизел на тая възраст е неразумно вложение, в повечето случаи.
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Ако е нов внос за 4хил., то той ще е базов седан и дотам. Като му платиш еко такса, застраховката и винетка, като го обслужиш, смениш 2 или 4 амортисьора, тук там някой тампон и носач, вземеш му гуми и акумулатор щото новия внос и това нямат и цифрата вече минава 5500лв ... И като добавим един газов инжекцион, общо взето 6500 ще ти стъпи
Като не смятаме нищо странично като ремонт, което може да изникне.
Та така са Е46ците, а и не само те де

Та така са Е46ците, а и не само те де

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
RageBg написа:Пускам и аз две предложения.
Тази бензиновата уж е 2000 година , пък е фейслифтната , а той почва от края на 2001.![]()
Давайте мнения колеги.
таз първата на 99% е " истински фейслифт " особено с тоз салон . Не мога да схвана как сменяш цялата предница волани и 100 други дреболии пък остравяш 1 салон ... чукни е по вин

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- ivan_sertov
- Потребител
-
snaiperist0 написа:RageBg написа:Пускам и аз две предложения.
Тази бензиновата уж е 2000 година , пък е фейслифтната , а той почва от края на 2001.![]()
Давайте мнения колеги.
таз първата на 99% е " истински фейслифт " особено с тоз салон . Не мога да схвана как сменяш цялата предница волани и 100 други дреболии пък остравяш 1 салон ... чукни е по вин
как ги гледате по вин?
знам, че гледате регистрационния номер, но след това?
в някакъв регистър на КАТ ли ги търсите?