Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от vicho » 30 Юни 2016, 23:45

barbaros написа:искате да кажете че за 318 не се дава 6.000 или трябва да дам още малко пари за още по голям двигател ?

vicho написа:318-ски по 6 бона... :wave: :kuku:

ориентирай се към коли от 323i нагоре, за да не те е яд после :yes:

за мен са много пари за такъв мотор

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=egv4r7

2 коплекта гуми и джанти, кожа, мулти спортен волан, ксенони и т.н. жик-так е :smoke:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=egv4r7

подгрев, кожа, туй-онуй...

около 6,000 са си цена за кола с нормален двигател :ok:

тази първата даже е форумна

viewtopic.php?f=46&t=408948

8) 8) 8)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 01 Юли 2016, 9:03

Познавам много хора, които със съответните пари са избрали да си купят малък мотор, като за същите са имали възможност да си купят и такава с голям мотор.
Просто не всеки иска подобна кола. При много модели малките двигатели държат повече цена, защото се търсят повече.
Ако е читава колата винаги си заслужава.
Когато си търсех кола преди година и малко, доста 318ки се продадоха за по над 6500лв и много 320ки, 323 и т.н. за по 6200-6300лв стояха, защото може би са кочини на живо.
Така че състоянието е важното при коли на тези години.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 01 Юли 2016, 9:24

Естествено,че се избира по здравата кола т'ва е ясно. И аз исках 2.8 ама на пазара всичко беше леш, а да реставрирам - не мерси. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Юли 2016, 9:45

недейте да оправдавате грешките си :mhihi: (майтапче)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 01 Юли 2016, 9:52

Предпочитам здрава кола пред строшена попринцип, гледах 3 месеца докато взема тая и съм видял ~20 е46-ци. Като цяло 90% бяха гроб, а цената не ми беше много фактор просто исках нещо бензиново преди фейса :dunno: .
Та естествено,че ще избера здравото, кой нормален не би ? :bchug:
Разбира се говоря за преди 3 години :mhihi:

Въпреки,че ако се замисля бях малко претенциозен от към екстрите :mhihi: .
Истината е,че ако искаш постна кола се намира не особено трудно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Юли 2016, 10:43

Nedko Anev написа:Предпочитам здрава кола пред строшена попринцип

то няма нормален, който да предпочита обратното... идеята на пазара втора употреба (или n-та такава) е, че винаги трябва да направиш компромис...

ако е с голям мотор и работи добре, но е тотал салона, дали си готов да кихнеш 500-600лв за хубав салон
ако е с малък мотор, но пък има екстри, супер запазена е, няма забележки и т.н. , дали си готов да я караш така или се почват swap-овете

и т.н. и т.н.

Nedko Anev написа:Истината е,че ако искаш постна кола се намира не особено трудно.

па то и екстраджийски не е кат' да няма, ама не са по 5-6 бона :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 01 Юли 2016, 10:51

vicho написа:но е тотал салона, дали си готов да кихнеш 500-600лв за хубав салон

Е т'ва е,че аз исках всичко по VIN Да си е оригинално, а 90% от колите на пазара не са такива и накрая к'во стана, аз търся кола която отговаря на всичко по VIN като екстри ( нищо да не е добавяно допълнително или сменяно с друго ) , да е здрава, да е запазена, да има екстрите които искам и горе долу шанса ми нали се сещаш къде отиде ? :lol: . Иначе компромис винаги ще има, важното е да не съжаляваш, а честно казано аз не съжалявам,че е 20ка :yes: малко прекалихме с :OT::bchug: :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Юли 2016, 10:58

Nedko Anev написа:а честно казано аз не съжалявам,че е 20ка :yes: малко прекалихме с :OT::bchug: :D

съвсем не е офтопик, баш по темата за избор си е ... хубаво е, човек да си прави сметката :yes:

Nedko Anev написа:Иначе компромис винаги ще има, важното е да не съжаляваш

точно така, а за да стане --> правиш си сметката и уточняваш, какво точно искаш и колко си готов да дадеш :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 01 Юли 2016, 11:15

Толкова масова кола, а като започнеш да търсиш бензиново Е46 с желания цвят, желаните екстри и прилично състояние и удряш на камък. Та затова хората по някой път дават повече пари, щото просто друга по-евтина няма, която да отговаря на желанията. Виж ако си търсиш дезилов седан, сив и каквито и да са екстри то ще намериш поне 10бр. в радиус 10км :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 01 Юли 2016, 11:23

На хубаво BMW с добри екстри принципно цената почти му се удвоява :lol: в сравнение с някое постно :D

EDIT: а другото дето съм забелязал, пуска се хубаво BMW с екстри независимо от цената ( дори да е леко висока ) до 2-3 дни вече го няма :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 01 Юли 2016, 13:17

Хубавите 6-цилиндрови бензинови 46-ци са си кът и държат цена. Гледаш по обявите има, но на живо работата е съвсем различна. Гледаш, избираш, ядосваш се и накрая взимаш деснячка и приключваш въпроса! :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от poznatatrupka » 01 Юли 2016, 15:10

djkita написа:Толкова масова кола, а като започнеш да търсиш бензиново Е46 с желания цвят, желаните екстри и прилично състояние и удряш на камък. Та затова хората по някой път дават повече пари, щото просто друга по-евтина няма, която да отговаря на желанията. Виж ако си търсиш дезилов седан, сив и каквито и да са екстри то ще намериш поне 10бр. в радиус 10км :D

Следя темата с интерес,преди няколко дни бях писал,че търся точно седан,дизел,принципно фейслифт.Нямам претенции за екстри,ако някой може да предложи актуални обяви,които да разгледам.Бюджетът ми е около 6к,държа колата да е в добро състояние(може да се наложи и да не е фейслифт).В тази връзка каква е цената на първоначално обслужване на E46 facelift 320D,масла,филтри,гуми?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Юли 2016, 22:34

poznatatrupka написа:
djkita написа:Толкова масова кола, а като започнеш да търсиш бензиново Е46 с желания цвят, желаните екстри и прилично състояние и удряш на камък. Та затова хората по някой път дават повече пари, щото просто друга по-евтина няма, която да отговаря на желанията. Виж ако си търсиш дезилов седан, сив и каквито и да са екстри то ще намериш поне 10бр. в радиус 10км :D

Следя темата с интерес,преди няколко дни бях писал,че търся точно седан,дизел,принципно фейслифт.Нямам претенции за екстри,ако някой може да предложи актуални обяви,които да разгледам.Бюджетът ми е около 6к,държа колата да е в добро състояние(може да се наложи и да не е фейслифт).В тази връзка каква е цената на първоначално обслужване на E46 facelift 320D,масла,филтри,гуми?

Зависи какво ще и обслужваш :mhihi: Масло и филтри не са грижа.Гуми ако са 16-ки са ти по 100-тина лв бройката.Лошите новини идват от съединителя и маховика,демферната шайба,дюзите и турбото :confused: При смяната тези части тръгват сълзите :mhihi:

Един съвет ако приемаш.Търси си всякакво друго БМВ,но не и е46 :idea: Това верно все едно е правено в Китай.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 01 Юли 2016, 23:49

(bubsa) написа:Това верно все едно е правено в Китай.

Ти си некъв постоянен изблик на глупости.

Сори ама не се сдържах... :bchug:
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 02 Юли 2016, 12:55

(bubsa) написа:Зависи какво ще и обслужваш :mhihi: Масло и филтри не са грижа.Гуми ако са 16-ки са ти по 100-тина лв бройката.Лошите новини идват от съединителя и маховика,демферната шайба,дюзите и турбото :confused: При смяната тези части тръгват сълзите :mhihi:

Един съвет ако приемаш.Търси си всякакво друго БМВ,но не и е46 :idea: Това верно все едно е правено в Китай.

демпферната шайба (около 500 лв.) сигурно на 99% от колите за продажба е била за смяна още при предишния собственик. просто хората късно го разбират..
съединителя и маховика са горе долу 1000 лв.
дюзите и турбото са филма.

иначе тия неща сменят ли се, колата става нова :D

много хора взимат дизелите с идеята за икономия от гориво, но в зависимост от километрите, които минават едва ли излиза по-евтино. още повече имайки предвид, че повечето хората сменяват колите на 2-3 години.

в много случаи бензиновата кола е по-икономичния избор. особено при 15 годишните коли.

и аз споделям мнението, че Е46 е голямо недоразумение от гледна точка на късането на задния мост и на М54 двигателите, но пък си го харесвам. :)
ако се случи на кола, или се оправят детските проблеми, е доста приятна кола, която не отстъпва по нищо дори и на новите коли.

иначе за сравнение само, алтернативите при другите марки също не са безпроблемни.

п.с. новите собственици да не забравят охладителната система :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46