ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Колеги при мен се чува и на задна скорост това тупкане.Но не всеки път.
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Знае ли някой колко може да е нормалния луфт в дифа,защото ми се струва,че при мене е малко в повече. 318и 118 к.с. Един
колега беше споменал,че 1см е много ама
.Мисля,че тупането при мен след прегледа на трансмисията е от дифа.
колега беше споменал,че 1см е много ама

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
kali76 написа:Знае ли някой колко може да е нормалния луфт в дифа,защото ми се струва,че при мене е малко в повече. 318и 118 к.с. Един
колега беше споменал,че 1см е много ама.Мисля,че тупането при мен след прегледа на трансмисията е от дифа.
Обърни особено внимание на висящия лагер на кардана в такъв случай - този към диф-а.
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Dimitroff написа:kali76 написа:Знае ли някой колко може да е нормалния луфт в дифа,защото ми се струва,че при мене е малко в повече. 318и 118 к.с. Един
колега беше споменал,че 1см е много ама.Мисля,че тупането при мен след прегледа на трансмисията е от дифа.
Обърни особено внимание на висящия лагер на кардана в такъв случай - този към диф-а.
А не трябвали да тресе при разбит висящ лагер,при мен не усещам някякви вибрации и при високи скорости.
И аз ще сменям този тампон на диф-а - оригинален или лемфьордер?
Не тупка нищо за сега, но се е понапукал
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
И моя не чукаше,но му бяха изтекли водите! 

- Rubik777
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 00'
- Мечтае да кара: M5
Колеги аз го имам тупкането при първа и задна, но при самото включване на скоростния лост, а не при отпускането на съединителя. Това означава ли, че не е тампона на диф-а, а е нещо друго? Точно се бях навил да ходя да го сменям. Момчето, от което взех колата каза, че тупкало заради не добре регулиран съединител след смяната му. Възможно ли е? Ако знаех свястен сервиз, където да ми отговорят нямаше да питам вас ама....
Аз го смених въпросният тампон но продължи да тупка при включване на първа и на задна.Питах майстора който ми го сменя, защо продължава да тупка и отговора му беше, че има леки луфтове в каретата.Питах го дали е проблем това ако трябва да сменим каретата, той ми отговори, че луфтовете са минимални и не си струвало.КОЛЕГИ ДАЙТЕ ВАШИТЕ МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
© написа:И аз ще сменям този тампон на диф-а - оригинален или лемфьордер?
Аз взех лемфьодер защото го реших на момента но иначе оригинален е към 70лв по спомен
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Хайде и моята история .. Боря се с тупкането отдавна , като първо почти изчезна при смяна на тампони на двигателя и така беше до момента на смяната на тампона на диференциала, който беше скъсан и изтекъл(за пореден път съм разочарован от майстори , като отидох да си взема колата ми казаха ,че са си тръгнали и другите 2 тампона ... ми да го бяха казали по-рано
). Сегашните симтпоми са : тупкане на всички скорости при загряла кола,вибраций в скоростния лост при движение, на място тресе много , когато е на ~1000 оборота,а като загрее и паднат оборотите намалява тресенето , като на пасажерското място се усеща доста по-силно ... ще се радвам на компетентно мнение по въпроса или идея , къде в Плевен да ида за качествена диагностика..

- dechooo
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: BMW M3
kali76 написа:Dimitroff написа:kali76 написа:Знае ли някой колко може да е нормалния луфт в дифа,защото ми се струва,че при мене е малко в повече. 318и 118 к.с. Един
А не трябвали да тресе при разбит висящ лагер,при мен не усещам някякви вибрации и при високи скорости.
Да , при разбит висящ лагер на кардана тресе яко...Смених въпросния лагер(единия беше разбит само) - тресенето спря - тупането при смяната на всички скорости(появява се в момента на натискането на педала на съединителя),продължи да си е съвсем същото без промяна. Смених съединител - тупането остана същото. Остава да е от този тампон на дифа...
"Максималната скорост с която можеш да излезеш от завой,е много близка до тази с която не можеш..."
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Тупкането не е от висящи лагери и тампона на дифа,мойте са перфектни и отигинални поне за това съм сигурен...Имам обаче откъсване на задния мост от купето като го оправим ще споделя дали се е оправило...
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
при мен се оправи и аз имах откъсване и след заваряване няма вече!
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
А къде е това скъсване, кое да гледам, свалят ли се кори, за да се види това скъсване
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
sttekata написа:А къде е това скъсване, кое да гледам, свалят ли се кори, за да се види това скъсване
Не е нужно нищо да се сваля..
качваш на канал или на подемник..
Откъсват се винаги от ляво и се вижда лесно..