Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Интересна работа....?
Този тунер го има в много сайтове и навсякъде пише че си върви в комплект с 2-те антени.
Дали едната не е изчезнала някъде из пощите докато тунера е пътувал към БГ?
За съжаления повечето пратки които пристигат от чужбина се преравят и някои работи изчезват безследно.
http://www.dietzshop.eu/catalog/product_info.php/info/p638218_DYNAVIN-DVB-T-Tuner.html

Този тунер го има в много сайтове и навсякъде пише че си върви в комплект с 2-те антени.
Дали едната не е изчезнала някъде из пощите докато тунера е пътувал към БГ?
За съжаления повечето пратки които пристигат от чужбина се преравят и някои работи изчезват безследно.

http://www.dietzshop.eu/catalog/product_info.php/info/p638218_DYNAVIN-DVB-T-Tuner.html
линка води към несъществуващ продукт и за това не мога да видя дали наистина е било с две антени в този магазин
Моят е от Babuna
Иначе си мисля, че зад жабката има място за още няколко такива устройства
. Има достатъчно дълги кабели за да се монтира там. Все пак като видях кабелите на антената изникнаха неприятните спомени от монтажа на камерата и сега едно ново прекарване от задното стъкло до отпред ...направо не ми се захваща
Имате ли представа дали силовите кабели в десния праг на колата биха оказвали някакво влияние върху антената и сигнала който ще приема?
Мисля да я залепя в средата на задното стъкло, в горната му част да не се вижда много. За съжаление нямам цифрова ефирна телевизия в моя град
гледам, че дори и в Бургас още няма, така че няма да си давам много зор с монтажа. Уж поддържа mpeg4
Да се надявам, че скоро ще мога да го тествам
а между другото знаете ли оригиналните тв тунери за голямата навигация с какви антени работят и къде са монтирани?
Моят е от Babuna
Иначе си мисля, че зад жабката има място за още няколко такива устройства

Мисля да я залепя в средата на задното стъкло, в горната му част да не се вижда много. За съжаление нямам цифрова ефирна телевизия в моя град

Да се надявам, че скоро ще мога да го тествам
а между другото знаете ли оригиналните тв тунери за голямата навигация с какви антени работят и къде са монтирани?
Обикновено антените за цифрова ефирна се поставят на най-задните малки прозорчета долу ниско, успоредно с уплътненията на стъклото.
Ако тези стъкла са затъмнени, нищо не се вижда и не е грозно.
Ако тези стъкла са затъмнени, нищо не се вижда и не е грозно.
имаш предвид прозорчетата на задните врати?
ако е така, то още от сега се отказвам
изключено е да прекарвам още нещо през гумен маншон на врата ... кабелите за камерата ми бяха достатъчни
ако е така, то още от сега се отказвам
изключено е да прекарвам още нещо през гумен маншон на врата ... кабелите за камерата ми бяха достатъчни

Моята кола е комби и не е като на седана, като гледам на седана ще стане само на задния джам.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
© написа:Това юсб за какво ли е?
Юсб-то е за мултимедия (картинки, видео и др.) и евентуален ъпдейт на тунера

тази антена няма как да се скрие
отзад на стъклото е третия стоп и това място отпада ... иначе се вижда много, не знам какво да правя, доста грозничко ми се струва където и да я залепя
сигурно ще трябва да търся друга ... оригиналните в стъклото ли са?
колегите с вградените тунери къде сложиха антените?
Ей сега се поразрових и открих някои неща:
отзад на стъклото е третия стоп и това място отпада ... иначе се вижда много, не знам какво да правя, доста грозничко ми се струва където и да я залепя
сигурно ще трябва да търся друга ... оригиналните в стъклото ли са?
колегите с вградените тунери къде сложиха антените?
Ей сега се поразрових и открих някои неща:
- Код: Избери целия код
Справка за частНоменклатурен номер : 65256902693
Описание : Antenna
Ед.цена (с ДДС) : 245.50 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Още не съм си купил, така че живо ме интересува 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
това е антената за коли които нямат такава вградена в задното стъкло
Тази се поставя в бронята ... но цената е
другият вариант е замяна на задното стъкло
може би някой по-запознат трябва да се включи, защото общо взето това са предположения
малко оффтопик: ето в БМВ клуб малайзия какви линкове се пускат
http://www.bmwclubmalaysia.com/forums/s ... A-download - към дата.бг
Тази се поставя в бронята ... но цената е

другият вариант е замяна на задното стъкло

може би някой по-запознат трябва да се включи, защото общо взето това са предположения
малко оффтопик: ето в БМВ клуб малайзия какви линкове се пускат
http://www.bmwclubmalaysia.com/forums/s ... A-download - към дата.бг

Аз в момента съм с такава и не е грозна:

Ако искате ще я снимам и ще приложа снимки.

Ако искате ще я снимам и ще приложа снимки.
снимай и кажи от къде си я купувал
хваща ли добре? една ли е или повече?
и на мен тези ми се сториха като най-незабележими ако ще се лепят по стъклото
- swilen
- Потребител
-
- Кара: Mercedes c200 CDI
И в крайна сметка как човек може да разбере със какъв/цифров или аналогов/тунер му е устройството?
© написа:снимай и кажи от къде си я купувал
Тази антена ми пристигна в комплект със сегашния тунер, но ги има в доста сайтове и не са скъпи.
Сега ще ги потърся и ще дам линк.
Доколкото знам, на повечето места където монтират хай-фи и слагат мултимедия на коли, слагат предимно такива антенки.
Чувал съм че за размерите си са екстра.
Тук в София излъчването е пробно и е доста слабо, но на открити места само с тази антена си зяпам тв до 60-70 км/час.
Малко са местата из София където да е радио сянка и като си спрял да не се хваща тв, в задръстванията винаги си зяпам телевизия докато вися и чакам.

Трябва да е някоя затънтена и тясна уличка с 8 етажни сгради за да няма сигнал.
Предполагам, че след 1 год. покритието ще е както на запад, без "дупки".
Сегашния ми тунер също не е от най-хубавите и има вход само за 1 антена, поръчах си оригинален на Динавин но още не е пристигнал и ме моткат яко.

Ето я антената:
http://img88.imageshack.us/g/img5578u.jpg/

Пробвах тунера, работи, управлението му е малко странно, но работи добре. Управлява се чрез менюто което излиза на екрана, което е полупрозрачно и действа върху менюто което се вижда отдолу. Удобно е все пак. Предполагам и нормалното дистанционно ще работи без проблем.
Инсталацията на самият тунер е елементарна - просто се включва една букса, която има всичко в себе си - захранване, видеосигнал и управление. Нищо допълнително не трябва.
Единственият проблем остава антената - голяма, леко грозна и със кабел не повече от 3м. Имах идея да я залепя под задната броня където е оригиналната и да не се вижда нищо, но този кабел няма да стигне до никъде. Най вероятно тази временно ще я залепя на предното стъкло колкото за пробите и ще купувам нови две.
Иначе тази е с допълнително захранване, предполагам с усилвател и сигурно ще лови добре, но е голяма и с къс кабел.
ето една снимка

естествено нищо не хванах тук
Инсталацията на самият тунер е елементарна - просто се включва една букса, която има всичко в себе си - захранване, видеосигнал и управление. Нищо допълнително не трябва.
Единственият проблем остава антената - голяма, леко грозна и със кабел не повече от 3м. Имах идея да я залепя под задната броня където е оригиналната и да не се вижда нищо, но този кабел няма да стигне до никъде. Най вероятно тази временно ще я залепя на предното стъкло колкото за пробите и ще купувам нови две.
Иначе тази е с допълнително захранване, предполагам с усилвател и сигурно ще лови добре, но е голяма и с къс кабел.
ето една снимка

естествено нищо не хванах тук

А колко е дълъг другия кабел, който е от Динавин-а до тв тунера?
Не може ли този кабел да се удължи и да се закара тв тунера някъде отзад в корите на багажника?
Така ще е по-лесно според мен.
Не може ли този кабел да се удължи и да се закара тв тунера някъде отзад в корите на багажника?
Така ще е по-лесно според мен.