Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от AgeraR » 18 Яну 2013, 13:29

vladeto_88 написа:Ми основна карам из София,излизанията ми са лятото на море,зимата ако отидем с моята приятелка на почивка по празниците и 2/3 пъти до Благоевград с това се изчерпват излизанията ми от София! Но пък компенсирам с каране точно в града,почти всеки ден взимам разстоянието Света Троица - Княжево , и не е като да не я настъпвам колата,обичам където има възможност да я настъпя леко.Иначе сега разхода с газ ми е 10-12 градско така че ако и с Е46цата говорим за 330(с газ) ще е добре.А относно това,че ако дизела се настъпва често, се поврежда турбината(доста хора са ме съветвали,не че им вярвам) но дали е истина? Друго което съм чувал е че двигателя на 330 е най-добър в съотношение Мощност/Разход на гориво.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1suodn иначе да речем,че нещо такова търся :)

От Перник Бмв не се купува :nono: Там ценят само WC марката :mhihi:

Щегата на страна този купувач, не знае какво продава, няма 330d е46 със 193 конски сили. Има със 184 к.с. и 204 к.с. ;) Насочи се към 330i със ГИ за 9-10к лева има добри оферти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 xd
Мечтае да кара: BMW F01

Мнение от vladeto_88 » 18 Яну 2013, 13:45

Да и аз това забелязах за конските сили ! Но ми хареса на външен вид и екстрите които има. Иначе наистина съм се насочил както казваш колега 330i с ГИ, но искам да видя мнението на хора които разбират а не подмятания на познати.Ето сега предишния колега спомена за 325 и като гледам също е добър вариант въпреки както казах фаворит ми е 330.В момента започвам търсенето,не бързам да се хвърлям на която ми падне а напротив мога да изчакам докато намеря подходящата кола.За бавареца който карам в момента,чаках около 5 месеца,просто защото попадах на какви ли не коли.Мисълта мие че сега в началото искам да съм сигурен какъв мотор да търся за да премина на сериозното търсене :)
Дори и децата знаят,Че Истинският Баварец е 6 -цилиндров !!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 18 Яну 2013, 13:55

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1syrh0

Искам да споделя вижданията ми относно тази оферта. Следвам тази обява откакто беше "очакван внос от Италия", тогава тази кола беше за продан в Бургас със газов инжекцион и беше дооооста мръсна, цената й беше 5500 лева. След това същата оферта беше вече от Пловдив, изчистена, но беше без газовия инжекцион цена около 6000 лева. Сега гледам, че е за продан у София, този път е наистина добре изчистена километрите още са паднали :mhihi: а цената е +7000 лева ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 18 Яну 2013, 14:46

Това за Черното 330 купе ли става на въпрос?
Ако е за него кофти.
На тея километри няма никакъв смисъл...

///ALPINA\\\ написа:колата не е била с десен волан от Италиа е аз работя в автокъща и ми беше предлагана колата и сериозни удари е нямала за съжаление не и пазя италианските снимки имаше само козмети4ни забележки претрита шоф седалка няколко детаила за боядисване +предна броня а километрите бяха над 230 със сигурност

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 18 Яну 2013, 14:53

vladeto_88 написа:Ми основна карам из София,излизанията ми са лятото на море,зимата ако отидем с моята приятелка на почивка по празниците и 2/3 пъти до Благоевград с това се изчерпват излизанията ми от София! Но пък компенсирам с каране точно в града,почти всеки ден взимам разстоянието Света Троица - Княжево , и не е като да не я настъпвам колата,обичам където има възможност да я настъпя леко.Иначе сега разхода с газ ми е 10-12 градско така че ако и с Е46цата говорим за 330(с газ) ще е добре.А относно това,че ако дизела се настъпва често, се поврежда турбината(доста хора са ме съветвали,не че им вярвам) но дали е истина? Друго което съм чувал е че двигателя на 330 е най-добър в съотношение Мощност/Разход на гориво.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1suodn иначе да речем,че нещо такова търся :)

Противно на повечето мнения аз смятам че кола с ГИ се избира пред дизел само ако караш много извънградско. ГИ задължително пали и работи на бензин на определено време и колкото по-малки разстояния минаваш толкова повече бензин изразходваш и икономията намалява.

Иначе за мен най-добър в отношение мощност/разход е 320 комън-рейл 150к.с. Са 330д може и да гори колкото 320д на магистралата, обаче в града 320-ката ми гореше 7 до 8, а 330-ката ми гори 9 до 12(в София).

Не знам до колко ти е от полза това мнение, понеже гледам се ориентираш главно към бензините, но като че ли наистина дизела има повече потенциално скъпи ремонти(рециклиране на турбо 700 до 1200лв, рециклиране на дюзи 800-1000лв)

Всичко вече опира до това какво ще ти допадне на теб и както сам знаеш не бързай да взимаш първата :yes:

Потребител
Аватар
Кара: е46 328i

Мнение от gogoGT » 18 Яну 2013, 15:44

AgeraR написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11358255190979395&f1=details&slink=1syrh0

Искам да споделя вижданията ми относно тази оферта. Следвам тази обява откакто беше "очакван внос от Италия", тогава тази кола беше за продан в Бургас със газов инжекцион и беше дооооста мръсна, цената й беше 5500 лева. След това същата оферта беше вече от Пловдив, изчистена, но беше без газовия инжекцион цена около 6000 лева. Сега гледам, че е за продан у София, този път е наистина добре изчистена километрите още са паднали :mhihi: а цената е +7000 лева ;)

Така, аз да споделя моето наблюдение! Откакто следя, почти денонощно, обявите за 328ци, вече 2 месеца - мога да заключа:
1. колата, която беше очакван внос от Италия и беше супер мръсна на снимките е тази от Бургаско - http://www.cars.bg/u913636
м/у другото вчера звънях - вече е продадена!
2. колата за 5199 пак зелена и 328ца автомат от Пловдивско беше съвсем друга. Подлакътника и отстрани на шофьорската седалка
кожата беше в окаяно състояние..
3. тази в софия е друга..3та

Сравни шофьорските седалки (има хубави снимки) на тази от Бургас и тази от София..различни са..виж и вратичката на касетата..на едната е счупена. Също така виж и мрежичките на седалките, пасажерската..на тази от Сф. е скъсан ластика, на Бургаската не е..

- единствено не съм сравнявал тази от Пловдив с тази от София..но онази от Пловдив беше в мн. окаяна състояние кожата..не вярвам да са я възстановили толкова добре.. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 18 Яну 2013, 15:56

gogoGT написа:
AgeraR написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11358255190979395&f1=details&slink=1syrh0

Така, аз да споделя моето наблюдение! Откакто следя, почти денонощно, обявите за 328ци, вече 2 месеца - мога да заключа:
1. колата, която беше очакван внос от Италия и беше супер мръсна на снимките е тази от Бургаско - http://www.cars.bg/u913636
м/у другото вчера звънях - вече е продадена!
2. колата за 5199 пак зелена и 328ца автомат от Пловдивско беше съвсем друга. Подлакътника и отстрани на шофьорската седалка
кожата беше в окаяно състояние..
3. тази в софия е друга..3та

Сравни шофьорските седалки (има хубави снимки) на тази от Бургас и тази от София..различни са..виж и вратичката на касетата..на едната е счупена. Също така виж и мрежичките на седалките, пасажерската..на тази от Сф. е скъсан ластика, на Бургаската не е..

- единствено не съм сравнявал тази от Пловдив с тази от София..но онази от Пловдив беше в мн. окаяна състояние кожата..не вярвам да са я възстановили толкова добре.. :)

:mhihi: Аз се мотам у мобилето сигурно за тва съм направил този гаф.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 xd
Мечтае да кара: BMW F01

Мнение от vladeto_88 » 18 Яну 2013, 15:57

[/quote]

Противно на повечето мнения аз смятам че кола с ГИ се избира пред дизел само ако караш много извънградско. ГИ задължително пали и работи на бензин на определено време и колкото по-малки разстояния минаваш толкова повече бензин изразходваш и икономията намалява.

Иначе за мен най-добър в отношение мощност/разход е 320 комън-рейл 150к.с. Са 330д може и да гори колкото 320д на магистралата, обаче в града 320-ката ми гореше 7 до 8, а 330-ката ми гори 9 до 12(в София).

Не знам до колко ти е от полза това мнение, понеже гледам се ориентираш главно към бензините, но като че ли наистина дизела има повече потенциално скъпи ремонти(рециклиране на турбо 700 до 1200лв, рециклиране на дюзи 800-1000лв)

Всичко вече опира до това какво ще ти допадне на теб и както сам знаеш не бързай да взимаш първата :yes:[/quote]
Много ми е от полза и ти благодаря за мнението,и наистина тези потенциални ремонти които спомена може би те ще ме откажат от дизела поне за сега ! Истината е, че има доста по голям избор от дизели отколкото бензинови 330 ки.Иначе дизелите ми допадат и като разход на гориво и като мощност.
Дори и децата знаят,Че Истинският Баварец е 6 -цилиндров !!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Яну 2013, 16:26

gogoGT написа:

Тази дето колегата е постнал - http://www.mobile.bg/11358255190979395 е с претапициран волан и боядисан салон :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Яну 2013, 16:40

мързи ме да ви чета коментарите и не знам дали сте го зачекнали, но тази е с реден фейслифт (ако има значение, де)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от bonethugs » 19 Яну 2013, 10:34

Здравейте, искам да ви помоля за малко мнения относно моята дилема.
Предлагат ми 320d автоматик 2002г фейслифт. Какво може да ми кажете за двигателя (150кс) и скоростната кутия (мисля, че става дума за 5 степенния автоматик).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Яну 2013, 10:43

bonethugs написа:Здравейте, искам да ви помоля за малко мнения относно моята дилема.
Предлагат ми 320d автоматик 2002г фейслифт. Какво може да ми кажете за двигателя (150кс) и скоростната кутия (мисля, че става дума за 5 степенния автоматик).

ами толкова писано има,че не е истина на кратко:
*автомата е добър,не се среща често с проблеми разходът му е около литър и отгоре градско
*до преди 1 година беше масовия мотор във форума
*като всеки дизел капризен за пддръжка но уцелиш ли гледана кола едва ли ще имаш проблем
*слаби места като при всички дизели -турбина,дюзи,дем пферна шайба
Между 320давтоматик и 330 по-добре е 30ка Еднакъв разход,доста повече сила и балансиран мотор
Няма мн слаби места има си детските болести но е хубаво да се прегледа обстойно от към мотор ходовата част е ясна
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от bonethugs » 19 Яну 2013, 12:52

Gqbriel написа:
bonethugs написа:Здравейте, искам да ви помоля за малко мнения относно моята дилема.

*автомата е добър,не се среща често с проблеми разходът му е около литър и отгоре градско
*като всеки дизел капризен за пддръжка но уцелиш ли гледана кола едва ли ще имаш проблем
Между 320давтоматик и 330 по-добре е 30ка Еднакъв разход,доста повече сила и балансиран мотор
Няма мн слаби места има си детските болести но е хубаво да се прегледа обстойно от към мотор ходовата част е ясна

А в този модел има ли я проблемната помпа VP44?
Също знам и за пеперудките, и ще ги демонтирам, ако не са махнати вече. Колко г/д струва това удоволствие?
Също комбитата имат ли проблема, където задния мост (образно казано) влиза в багажника :D
Иначе за 330 е ясно, че е по-добре, но офертата ми е за конкретна бройка 320д :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Яну 2013, 14:15

bonethugs написа:
Gqbriel написа:

А в този модел има ли я проблемната помпа VP44?
Също знам и за пеперудките, и ще ги демонтирам, ако не са махнати вече. Колко г/д струва това удоволствие?
Също комбитата имат ли проблема, където задния мост (образно казано) влиза в багажника :D
Иначе за 330 е ясно, че е по-добре, но офертата ми е за конкретна бройка 320д :)

нямат проблем с помпата - vp44 липсва при този мотор
С моста проблем фейслифта няма
Пеперудките махаш - в сервиз Според зависи къде в кой град но е елементарно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 19 Яну 2013, 18:28

Днес гледах тази : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1tcc46
Не беше лоша, боядисан волан, седалките не бяха претапицирани, предалите имаха износване не беше някаква толкова гласена за продаване работеше добре ама на въпроса дали може да я закараме в Дарукар или Камор оня обяви, Че ще я държат там поне 6 Часа и тои иска по 100 лв на Час за да стои толкова време !!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46