Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Благодаря много за бързите отговори 

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Колеги, пускам мнението от името на приятел, който се интересува конкретно от е46 323ci - интересува го най-вече динамиката и разхода. Опасява се, че купето било тежко и се чуди дали като тръгнел за морето с климатик и пълна кола, нямало да е мудно при изпреварване. За мен това е абсурдно, но все пак задавам въпроса по негова молба.
Щял да кара предимно извънградско и пита дали при нормално каране може да постигне разход от рода на 8 на 100 бензин?
За поддръжката - предполагам че е като на повечето е46, но се интересува от цената на обслужването, тъй като щял да върти доста км и ще сменява масло на 3 месеца.
В момента кара ГоУФ 4 ТДИ 131 коня, който според него бил летяща чиния и бил лек и затова дърпал, а БМВ-то било тежко и в тази връзка били опасенията му за динамиката
Аз лично не мога да го посъветвам, затова реших да се допитам до вас. Благодаря ви предварително.
Щял да кара предимно извънградско и пита дали при нормално каране може да постигне разход от рода на 8 на 100 бензин?
За поддръжката - предполагам че е като на повечето е46, но се интересува от цената на обслужването, тъй като щял да върти доста км и ще сменява масло на 3 месеца.
В момента кара ГоУФ 4 ТДИ 131 коня, който според него бил летяща чиния и бил лек и затова дърпал, а БМВ-то било тежко и в тази връзка били опасенията му за динамиката

Аз лично не мога да го посъветвам, затова реших да се допитам до вас. Благодаря ви предварително.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
surfboard написа:Колеги, пускам мнението от името на приятел, който се интересува конкретно от е46 323ci - интересува го най-вече динамиката и разхода. Опасява се, че купето било тежко и се чуди дали като тръгнел за морето с климатик и пълна кола, нямало да е мудно при изпреварване. За мен това е абсурдно, но все пак задавам въпроса по негова молба.
Субективно Голфа ще му се струва по-бърз . Обективно както си караш със 100км/ч като набиеш 3та на 323ката ще простреляш Голфа .
Дори да не е свиканал на Е46 , ако има темпомат при 120 км/ч спокойно може да си постига разход 7 , при 100 км/ч 6 .
Пак казвам Голфа се усеща по-бърз , но магистрално при сериозни скорости пада доволно.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Мерси, Ачо. А за обслужването и поддръжката ще кажеш ли нещо?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ами не знам кое му е различното от другите бензинови 46ци . Окачване и детски болести предполагам ги знаеш .
ПС:оо , не ги знеш , бъркам те с друг колега
Влизаш във форумните магазини и гледаш цените . Окачването не е от най-евтините 
ПС:оо , не ги знеш , бъркам те с друг колега

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
По-скъпа е от голфа при всички случаи. Над 120км/час извънградско отиваш на разход над 8. Маслото е 7литра 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
UBAH5 написа:По-скъпа е от голфа при всички случаи. Над 120км/час извънградско отиваш на разход над 8. Маслото е 7литра
Е аз казах на темпомат . А на мен ми събра 6 литра масло и щеката беше 2мм над максимума

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
surfboard написа:Колеги, пускам мнението от името на приятел, който се интересува конкретно от е46 323ci - интересува го най-вече динамиката и разхода. Опасява се, че купето било тежко и се чуди дали като тръгнел за морето с климатик и пълна кола, нямало да е мудно при изпреварване. За мен това е абсурдно, но все пак задавам въпроса по негова молба.
на 6-така просто му трябват обороти
8 е постижимо но с наистина кротко каране
маслото е 6.5 л на всички бензинови 6-таци
филтрите са съвсем нормални и масови ама не помня цени

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: BMW e46 330 3.3d
VladislavHristov написа:Първо извинявам се ,че поствам нова тема.
Насочил съм се към следния автомобил : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Това което ме притеснява е мотора с който пише ,че е.Някой може ли да ми каже повече за този 3.3д агрегат и дали въобще съществува такова чудо ?
Тази не е ли с обръщан волан?
surfboard
Аз лично не бих направил такава покупка. При положение, че кара основно извънградско то Голфа му дава със сигурност доста нисък разход, което е доста голям плюс. Пък и годината му на производство ще е сходна с тази на 323-ката ( с оглед на това, коя година се произвеждат 131 коня и 323ките) Аз лично бих покарал още голфа и да си взема нещо по-ново. Освен ако голфа е напълно гол от към екстри пък съответното купе има всичко кожа,памет,16:9 монитор и тн.
- dido0o```
- ентусиаст
-
latrel написа:не е обръщана
В такъв случай да попитам тези тръбички, които стоят от дясно (там където стои акумулатора при 4ри цил.мотори), за какво са?
п.п. питам от любопитство, не се заяждам
Здравейте колеги
Какво мислите за този екземпляр. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11323979857825072&f1=details
Малко съм бос по този мотор. Дали е динамичен? Ще понесе ли газ. инж.?

Какво мислите за този екземпляр. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11323979857825072&f1=details
Малко съм бос по този мотор. Дали е динамичен? Ще понесе ли газ. инж.?

Dimitroff написа:При Е46 330д помпата е точно там ... и там трябва да бъде.
Вичо...точно ти ли не знаеш, бре ??
Ходи си вдигни капака на 330ката и виж къде е АБС помпата
Виж...ако при 320д помпата е там - вече е десняк обръщан
- dido0o```
- ентусиаст
-
Разбрах
Модераторът може да изтрие в такъв случаи последните ми няколко мнения от тази тема 

- dimitar76
- Потребител
-
- Мечтае да кара: NEW BMW X5
- Детайли за колата: Не съм я купил още но ще е БМВ 318 143к.с.,че по-малко гори.
Колеги,извинявам се за спама ама пак да питам за 2.0 16в. мотора 143кончета некой може ли да каже нещо или да даде некое линкче с инфо? Благодарско!!!!