Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
ivan_0111 написа:Колеги помагайте, на този (Блаупункт) какво мога да свържа, че диска си отиде пише само error! Мерси на всички предварително.
Ремонта му е 50 лв

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
dr.peshev написа:ivan_0111 написа:Колеги помагайте, на този (Блаупункт) какво мога да свържа, че диска си отиде пише само error! Мерси на всички предварително.
Ремонта му е 50 лв
Оптиката му струва 70 лв. Тя влиза ли в цената на ремонта?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Оптиката струва 20лв
Тя е целия ремонт!

Тя е целия ремонт!

- MKirilov
- Потребител
-
- Кара: BMW 5er E39
- Мечтае да кара: BMW 4er
колеги извинявам се че пиша тук за проблема си но неможах да намеря тема отговаряща на проблемат м, проблемат ми е следният. Една вечер се прибирам от работа и радиото си работи както трябва без проблеми, но на сутринта немога да го пусна, гледах да не е някой бушон но не е дайе когато дам на контакт или запаля колата неми показва и часовника а лампата на сензора си премигва моля помогнете ???
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
Някой който да ползва CP600 BMW, да сподели мнение как е спрямо Groma, има ли вариант за usb или е само на карта с памет..
- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Пичове, направих си сам кабел. Преди това купих от продавалник, но не работеше. Дадох 20 лева за него, след като го пробвах и не заработи, човека от който го купих ме "блокира" и нито мога да му звънна, нито ми отговаря на съобщения... Мислех си, че проблема е в радиото ми, но се оказа, че просто закупеният кабел е боклук. За съжаление не направих никакви снимки докато го правих. Кондензаторите бяха 220 нанофарада, 63 волта, а резистора 300 килоома, 0.250 вата. Всичко ми излезе 95 стотинки, понеже имах кабел. В магазина имаха дори и букса 1 към 1 с оригиналната (пасна идеално). Радиото е Business CD с надпис над копчето ON/OFF, има си MODE. От тоя не си купувайте кабел http://olx.bg/ad/aux-izkarvane-na-kabel ... 2WKi3.html .... По-добре се опитайте сами, вместо да давате пари на вятъра. http://elimex.bg/ оттук купих частите. Ако имате въпроси, ще помогна, до колкото мога.
Колега, много ти благодаря, днес щях да поръчвам от същия продавач. Ще се опитам да си го направя сам и аз.
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Това да не е един от Бургас, който прави кабелите ? Че и аз хапнат дръвцето 

Аз съм с бизнес касетка с чейнджър в багажника произведен септември 2001. Както се очакваше опитите с кондензатори и съпротивления се оказаха неуспешни. Затова сложих един 5-пинов стерео жак 3.5 mm на аудиокабела от чейнджъра и когато включа кабел в този жак той прекъсва сигнала от чейнджъра го ползвам като AUX, когато го изключа - свири чейнджъра. Звукът и в двата случая е перфектен и не си губя чейнджъра.
- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Slu4ainiK написа:Това да не е един от Бургас, който прави кабелите ? Че и аз хапнат дръвцето
Да, той е. Махна обявите и профила, след сигнали, че е некоректен. Вече го няма.
Здравейte.Аз съм със Bmw бизнес аудио система касетка+чейнджър,та мисълта ми е.Моят чейнджър съм го премахнал защото неработи,искам да си сложа усилвателя със бас каса и ми трябва сигнал.Дали може от тези кабели на чеинджъра да изкарам сигнал за усилвателя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 330ci
- Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3
bobreti написа:AsenD написа:Някой случайно да е свързвал AUX кабел СД с навигация?
Зависи от годината на колата ако е 2002 до 9м.трябва смяна на софтуера на навигацията, ако е след тази дата монтираш AUX кабела и стартираш.Има една малка букса с три пина омотана с изолация на общия сноп с кабели които захранват навигацията.
Колега, колата е 2002 април, имаш ли идея къде мога да отида за смяна на софтуера и инсталация на AUX кабел и евентуално колко ще ми струва?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И мен ме интересува същото, четох че се сменят чиповете но някой прави ли го това в Бг?

- stefan86
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: Х6
- Детайли за колата: m43b16
ако някой от софия може да изкара въпросният кабел нека пише на лично да се разберем колко парички ще ми иска да изкара на моето.То е CD Business с чейнджър
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
AsenD написа:bobreti написа:AsenD написа:Някой случайно да е свързвал AUX кабел СД с навигация?
Зависи от годината на колата ако е 2002 до 9м.трябва смяна на софтуера на навигацията, ако е след тази дата монтираш AUX кабела и стартираш.Има една малка букса с три пина омотана с изолация на общия сноп с кабели които захранват навигацията.
Колега, колата е 2002 април, имаш ли идея къде мога да отида за смяна на софтуера и инсталация на AUX кабел и евентуално колко ще ми струва?
За теб има едно много просто решение. В зависимо от чиповете в плера, да се изолира АМ диапазона на радиото и на негово място да се свърже AUX. Звукът е перфектен, а AUXa се активира при натискане на бутона AM.
Българския вариант: