Диагностика, кодиране и програмиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Диагностика, кодиране и програмиране
unikalen88 написа:а аз да попитам,може ли за преди феиса,хем да се активират дългите на процент,хем и като оставиш фаровете пуснати след ваденето на ключа да остават спрени(демек и двата метода).Опитах се с навкодер,но никва реакция.След това с експерта като смених есе на us идват дългите на процент но не гаснее габарита при вадене на ключа,като сменя ус на есе гаснеят но пък няма дълги на процент.
Мисля,че можеше,като провери :
fernlicht_als_drl
tagfahrlicht нещо си
einzeit_drl -wert 02
и остави всичко на ece (без мигачите) us (мигачи)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- misho27
- Потребител
-
- Кара: BMW E60LCI 525D
- Мечтае да кара: F10
Оп, объркал съм се, на пуснати фарове сега гасне всичко като спра контактите, явно съм бил на 1-ви като съм гледал. Ами така ще се кара засега, въпреки че така светят и габаритите отзад, но бял кахър, поне няма да забравям да ги пускам и спирам 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Gqbriel написа:unikalen88 написа:а аз да попитам,може ли за преди феиса,хем да се активират дългите на процент,хем и като оставиш фаровете пуснати след ваденето на ключа да остават спрени(демек и двата метода).Опитах се с навкодер,но никва реакция.След това с експерта като смених есе на us идват дългите на процент но не гаснее габарита при вадене на ключа,като сменя ус на есе гаснеят но пък няма дълги на процент.
Мисля,че можеше,като провери :
fernlicht_als_drl
tagfahrlicht нещо си
einzeit_drl -wert 02
и остави всичко на ece (без мигачите) us (мигачи)
fernlicht_als_drl на пред фейсов модул най-вероятно е fernlicht_drl. Ако версията му е С28 и надолу, това което иска едва ли ще стане. При мене на стария модул fernlicht_drl ми беше актив, tagfahrlicht актив и това einzeit_drl на 02 и си беше точно, както колегата го описа. Дълги на % за ДРЛ и на къси светлини габаритите си оставаха да работят на загасен контакт.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
кви ли не опити правих и все или единия тип или другия,и двете немогат и това е.А защо навкодера не иска да кодира при стария феис

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
unikalen88 написа:кви ли не опити правих и все или единия тип или другия,и двете немогат и това е.А защо навкодера не иска да кодира при стария феис
Аз съм кодирал с навкодера преди фейслифт и си работи.Попринцип програма е малко шашава.Най-добре нцс експерт

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
Искам да попитам за да не отварям нова тема, колега от форума ми смени модула за отключване и заключване на вратите и го кодира на 330д комби, но оттогава не ми се отваря прозореца на задната врата, някой може ли да ми каже как да го накарам да се отваря, имам кабел и доста софтуери инсталирани, но не знам с кой от тях се кодира този модул, би ли станали с ИНПА например?
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
martinio написа:Искам да попитам за да не отварям нова тема, колега от форума ми смени модула за отключване и заключване на вратите и го кодира на 330д комби, но оттогава не ми се отваря прозореца на задната врата, някой може ли да ми каже как да го накарам да се отваря, имам кабел и доста софтуери инсталирани, но не знам с кой от тях се кодира този модул, би ли станали с ИНПА например?
Благодаря предварително
сигурно модула е повреден или не е кодиран като хората, НО може и проблема да е във колата, кабелите на задната врата, лентовия кабел на стъклото, машинката и т.н...
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
martinio написа:Искам да попитам за да не отварям нова тема, колега от форума ми смени модула за отключване и заключване на вратите и го кодира на 330д комби, но оттогава не ми се отваря прозореца на задната врата, някой може ли да ми каже как да го накарам да се отваря, имам кабел и доста софтуери инсталирани, но не знам с кой от тях се кодира този модул, би ли станали с ИНПА например?
Благодаря предварително
ако си от София бягаи при колегата да провери всичко ли е кодирано както трябва,ако е да се търси проблема другаде

- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колеги, искам да ви попитам относно бутоните на ромбоиден ключ на Е 46.
Искам да си пусна функцията паник ( със задържане на бутона за багажника) и функцията за отваряне само на шофьорската врата при първо натискане и отваряне на всички при второ.
Дали тези опции мога да ги пусна с ДИС-а, и ако да от къде?
Поздрави
Искам да си пусна функцията паник ( със задържане на бутона за багажника) и функцията за отваряне само на шофьорската врата при първо натискане и отваряне на всички при второ.
Дали тези опции мога да ги пусна с ДИС-а, и ако да от къде?
Поздрави
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Може. Чети Central Locking:
http://www.xoutpost.com/articles/x5/gen ... ation.html
http://www.xoutpost.com/articles/x5/gen ... ation.html
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега, селективното отваряне на вратите го направих от CAR Memory с ДИС-а.
За паник алармата не видях никъде опции.
След като направих селективното отваряне обаче се прецакаха настройките на алармата: при откл. и закл. няма звукова сигнализация ( има само визуална).
Също така при аларма беше направена да свири постоянно (без интервали) и да мигат дългите. Сега свири на пулсации и мигат аварийните.
Имаш ли представа как мога да ги въстановя тези опции.
След като направих селективното отваряне обаче се прецакаха настройките на алармата: при откл. и закл. няма звукова сигнализация ( има само визуална).
Също така при аларма беше направена да свири постоянно (без интервали) и да мигат дългите. Сега свири на пулсации и мигат аварийните.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
cgm написа:Колега, селективното отваряне на вратите го направих от CAR Memory с ДИС-а.
Е това вече с НЦС експер или бмв скенер, аз си знаеш, че така ще стане щом ще ги пускаш с ДИС, то затова трябва да знаеш какви са последиците след кодиране с определен софтуер

Диса е хубав за кодиране само ако искаш да правиш ъбдейт на моторна електроника за другите модули само НЦС, за да направиш настройките които искаш

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Това не е ли точно паник-бутон:
Central Locking
Function Selection Description Models
Remote Control-panic mode active
not active
3,5,7,z8,x5 - 5,7
И имай предвид, както ти е казал колегата Oci, че с DIS не става всичко, което пише, защото различните модели имат различни възможности, а програмата е обща. С Експерта може доста повече, но е по-трудна за научаване.
Central Locking
Function Selection Description Models
Remote Control-panic mode active
not active
3,5,7,z8,x5 - 5,7
И имай предвид, както ти е казал колегата Oci, че с DIS не става всичко, което пише, защото различните модели имат различни възможности, а програмата е обща. С Експерта може доста повече, но е по-трудна за научаване.
Някой може ли да ми даде инфо за тези грешки отбелязани като DSC и трябва ли да им обръщам внимание/да се притеснявам?

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
cgm написа:Колега, селективното отваряне на вратите го направих от CAR Memory с ДИС-а.
щом работиш с дис,значи имаш кабел-инсталираи си нсц експерт и готово,аз си активирах паник бутона,активирах светлени с мигачи,активирах звуково абе всичко може с експерта.Даже може да се настроива след задеистване на алармата кое да мига-мигачи,къси,дълги и тем подобни