Обикновени дискови към вентилирани

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 06 Юли 2008, 16:42

нещо се бъркам с е36 нали задният диск е и барабан за ръчната. Нали са отделни накладки за спирачката и ръчната. Спирачката си спира диска, а ръчната вътре в диска, като барабан системата е.

Изображение

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Юли 2008, 18:27

Azrail написа:Мда, в общи линии трябва да смениш целия спирачен апарат от-до. Естествено, че и буталото ще е по-голямо...
Иначе, ако искаш да си вземеш надупчени - според мен ще е грешка - ела да видиш как се сменят дискове на 15к км... Щото са криви, нали, не че нещо. Кривят се поне 2 пъти по-лесно от нормалните. А и се замисли дали колата ти върви чак толкова много, че да трябва да и сменяш дисковете... Защо искаш да я правиш тази интервенция всъщност?
Като обобщение - за мен това е ненужен разход... Замисли се все пак, преди да го направиш.

А тия наребрените също ли по-лесно се изкривяват :?:
Замислям се за смяна на дисковете, щото им е дошло времето, а не 4е ми се набутва излишно и ще си сваля здрави дискове.
Аз ина4е проблем със спирането нямам, по скоро със засилването на 318и :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 06 Юли 2008, 23:19

аз имам така или иначе само апаратите...

наребрените дискове са си само за кеасота
при коосрките ги наребряват или правят вълнообразни за да се чистят по лесно накрадките от калта ама при колите тва си е безмислено
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 07 Юли 2008, 7:29

....и не на последно място- наребрените дискове ядят по-бързо накрадката (все едно си я пуснал на рендето)

Предишна

Назад към E46