Относно навигационна система за BMW Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от martin983 » 03 Ное 2008, 23:03

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 23 Май 2009, 8:45

Здравейте,имам следния въпрос.Как мога да гледам телевизия в движение и av канала закакво е и маже ли да се използва?
С мк3 и 4:3 монитор професионал е екипирана колата.
Благодаря Ви предварително.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 23 Май 2009, 17:04

av-то трябва да е за да можеш да си включваш външен аудио/видео сигнал (да речем от камера, двд, телефон- всичко, което има такъв изход)
телевизора се отключва от разни спецове, но не мога да препоръчам такъв (не познавам), но все някой тук трябва да го е правил (евентуално, колегите които си направиха диагностичния кабел).
let the BMW be with you

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 24 Май 2009, 19:15

Колега val благодаря ти за отговора,а знаеш ли къде се намира този вход в колата за av?
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 24 Май 2009, 21:23

ангелски написа:Колега val благодаря ти за отговора,а знаеш ли къде се намира този вход в колата за av?

В раздел "Продава" има платена обява на един човек който разкодирва ТВ модулите за да може да се гледа в движение
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 25 Май 2009, 11:53

Колеги имам приятел който продава цялата навигация(дисплей+ТВ+Тунер.......) за 600евро!Ще дам телефон ако някой иска и вие се разбирайте!
Той е от София!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 26 Май 2009, 8:30

ангелски написа:
Колега val благодаря ти за отговора,а знаеш ли къде се намира този вход в колата за av?

В раздел "Продава" има платена обява на един човек който разкодирва ТВ модулите за да може да се гледа в движение

Има обяви,писах и нищо.Има ли колеги ,които са си решили гледането на ТВ в движение и каде се намира входа за канала av?

Потребител
Аватар

Мнение от BoT » 26 Май 2009, 10:55

За да гледаш в движение се налага да се смени кабела на ТВ тунера,гледам из интернет се продават за по 80-100 евра.Незнам обаче,дали и AV входа се блокира в движение,трябва да пробвам.За вкарването на AVсигнал предполагам 4е се добавят два пина в бялата букса,аудио и видео.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 27 Май 2009, 8:15

Здравей колега BoT,не ми стана ясно,защо се сменя кабела и можеш ли да кажеш къде е твоя вход AV и тази бяла букса къде се намира.Трябва ми повече инфо,за да знмам къде да търся.
Благодаря ти предваритерно.

Потребител
Аватар

Мнение от BoT » 27 Май 2009, 21:29

В тунера влизат 2 букси - бяла и синя.В бялата по спомен има доста свободни каналчета :) ,в които могат да се добавят метални пинчета(крачета) с кабели .Търсиш си в гугъла схема с номерата и функцията на пинчетата по буксата,правиш си кабел и тва е,аз поне така ги виждам нещата.
А кабела за да гледаш в движение се слага на местото на оригиналния свързващ ТВ тунера и МК-то и явно нещо е преправян.За мене си е чиста набутвация,в София има 5-6 канала цифрови дето се ловат от дъжд на ветар и то ако тунера ти е analog/digital .Аналоговите телевизии са яко снеговалеж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 27 Май 2009, 22:05

ангелски написа:Колега val благодаря ти за отговора,а знаеш ли къде се намира този вход в колата за av?

За съжаление не знам... аз я нямам тази опция. Вариантите са- или на гърба на модула с екрана, или при тунера, или евентуално в навигационния модул... а предполагам, може и да нямаш av.
let the BMW be with you

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 28 Май 2009, 8:00

Здравейте, за av канала го има,защото като превключвам каналите ми излиза,черен екран и горе в дясно си го пише av.Опитах се да разглобя монитора като махнах лайсните и духалките над него,развъртях болтовете,който го държат и неможах да го извадя.Държеше се на още нещо гада,но не успях да разбера и нищо не направих :uups: .Явно нещата не са толкова прости.Сега ми се върти друга идея,да си взема един archos с tv тунер и да му свържа само звука към колата.Предполагам ще е по-малко сложно.Вие какво ще кажете за тази идея и как може да се вкара звука.Колата има harman kardon узвочаване, ако това има някакво значение.Благодаря Ви предварително.

Потребител
Аватар

Мнение от BoT » 08 Юни 2009, 20:10

Купуваш си AUX IN кит и си вкарваш звук към системата.

Предишна

Назад към E46