Покупка на БМВ много въпроси.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anakreon » 28 Апр 2008, 15:48

Сладур1 написа:пишете ме и мене за 2-3 дизела от по 11000 лв....Е46....

некак си тва май не беше уместно с целенасоченоста на темата... и крайна ми избор... ;) но нищо ако искаш в мобилето има една 11400 хубава е на външен вид с запазен салон... ама я продава пишлеме дето мнгоо много не разбира можеш да идеш да я видиш :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 28 Апр 2008, 16:35

anakreon написа:по мнението на всичко което успях да изчета в форума като цяло... гледам че хората се оплакват повече и предимно от дизеловите бегачки преди 2001... може би дават повече проблеми, затова и аз като цяло се насочих към бензинова такава 318 или иначе казано 1.9 мотора. Все пак моля да не се засягат колегите с дизелите всичко е до късмет... и до правилна експлотация. пожелайте ми успех в турнето по автокъщите и частните потребители :) дано в крайна сметка успея да взема сполучливото бмв :)

318i ще намериш за 13. моята беше толкова.
застраховки, гуми, джанти евентуално, някои друг ремонт и парите няма да ти стигнат доникъде. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anakreon » 28 Апр 2008, 17:15

bruce.mclaren написа:
anakreon написа:по мнението на всичко което успях да изчета в форума като цяло... гледам че хората се оплакват повече и предимно от дизеловите бегачки преди 2001... може би дават повече проблеми, затова и аз като цяло се насочих към бензинова такава 318 или иначе казано 1.9 мотора. Все пак моля да не се засягат колегите с дизелите всичко е до късмет... и до правилна експлотация. пожелайте ми успех в турнето по автокъщите и частните потребители :) дано в крайна сметка успея да взема сполучливото бмв :)

318i ще намериш за 13. моята беше толкова.
застраховки, гуми, джанти евентуално, някои друг ремонт и парите няма да ти стигнат доникъде. :roll:

за парите ще го измислим... 8) в крайна сметка ако аз нямам вуте ще има :mhihi: то да се намери нещо читаво пак другите подробности лесно се оправят...

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Апр 2008, 17:19

Facheff написа:...

не знам защо искаш да вземеш колата си готова за каране т.е. джантите се сменят, спойлера също може да го махнеш заедно с отвратителната навигация :)
обаче по някое време ако 320ката ти се стори слаба ще трябва да продаваш колата :D

това последното което си го дал май си заслужава най-много, но пък от друга страна не знам дали едно купе трябва да е дизел т.е. въпрос на личен избор

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Апр 2008, 18:10

Facheff бате, 325-чката без да му мислиш мноо. Иначе 320-ката е уникално изпълнение откъм салон, но другото животно, като махнеш спойлера е 1 класа отгоре....

Купе и печка - виж самите думи как не стоят добре една до друга :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Апр 2008, 22:36

Айде пак, че доста глупости изчетох, а анли сме във форума да си помагаме.
1. АКо ползвахте търсачката, нямаше да пишете глупости. И аз съм писал, никой не се е родил научен, но тук има много инфо и не е лошо да четете.
2. Пише се common rail и означава "обща релса". Какво означава? Вижте първа точка.
3. Няма модел 530тдс, не лъжете човека, който пита с подобни твърдения. Има 530д и струва много повече от парите, за които е темата. 525 тдс не е препоръчителен мотор за Е39. Защо? Виж първа точка.
4.Колегата, който е пуснал темата очевидно си е решил, че ще купи дизел за 11-12к и не виждам защо въобще пусна тази тема и занимава всички, при положение че няма да приеме нито един от съветите.
5. На колегата с трите купета, между които се чуди - което и да вземеш си в челната петица на най-хубавите Е46 в България. Другото е субективно възприятие и никой не може да вземе решение вместо теб ;) Успех!
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anakreon » 28 Апр 2008, 23:07

Leon написа:Айде пак, че доста глупости изчетох, а анли сме във форума да си помагаме.
1. АКо ползвахте търсачката, нямаше да пишете глупости. И аз съм писал, никой не се е родил научен, но тук има много инфо и не е лошо да четете.
2. Пише се common rail и означава "обща релса". Какво означава? Вижте първа точка.
3. Няма модел 530тдс, не лъжете човека, който пита с подобни твърдения. Има 530д и струва много повече от парите, за които е темата. 525 тдс не е препоръчителен мотор за Е39. Защо? Виж първа точка.
4.Колегата, който е пуснал темата очевидно си е решил, че ще купи дизел за 11-12к и не виждам защо въобще пусна тази тема и занимава всички, при положение че няма да приеме нито един от съветите.
5. На колегата с трите купета, между които се чуди - което и да вземеш си в челната петица на най-хубавите Е46 в България. Другото е субективно възприятие и никой не може да вземе решение вместо теб ;) Успех!

Колега, да нов съм, съжалявам че сам затормозил колегите от форума с тъпи въпроси за читави Е46-дизел.... определено вече се насочих към бензиновата серия на Е46... през времето което търся такава ще събера още някой лев отгоре и ще взема читава такава (надявам се) и ще се виждаме по срещите. Наистина използвах търсачката и намерих полезни теми който ме насочиха към генералното ми решение. От тук на татък ще гледам и премислям, и ползвам търсачката преди да постна тема която да не е целесъобразна :uups: Благодаря на всички който писаха в темата и ме насочиха, и на тези който са изписали стотиците теми който изчетох. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 28 Апр 2008, 23:19

Мога да ти кажа от личен опит.Дали защото съм перфекционист или не съм търсил с месеци кола си купих 318i 2002г. 143к.с. за 25000лв. със абсолютно всички екстри без прибиращи се авт. огледала и ел. пакет на задните стъкла.Като добавих още две от липсващите екстри-халогени и оригинални би-ксенонови фарове, плюс застраховка 1600лв. колата ми стъпи на 30000лв. Гумите ми струват 1300лв.,но ги бях взимал за старата кола,така че не ги броя.
От моята гледна точка не знам за каква кола се надяваш за 12-13к. Може би базов модел без много екстри?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Апр 2008, 0:32

Leon написа:........525 тдс не е препоръчителен мотор за Е39.....

Колега , извинявай ама тук не съм съгласен с теб. Мотора си е идеален , просто е доста скъп за подръжка , но поддържа ли се добре , си е много препоръчителен.
Моя е такъв , перфектен с чип и върви добре , при 180 съм в 3200 оборота.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Апр 2008, 12:20

Имах предвид,че е много, ама много трудно да намери кола с читав мотор. А този започва със скъпите проблеми, ако не е читав или е на много километри. Да не говорим,че е морално остарял, за да го купуваш тепърва... Затова е по-добре да се стои настрана от него.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Апр 2008, 22:29

Leon написа:Имах предвид,че е много, ама много трудно да намери кола с читав мотор. А този започва със скъпите проблеми, ако не е читав или е на много километри. Да не говорим,че е морално остарял, за да го купуваш тепърва... Затова е по-добре да се стои настрана от него.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anakreon » 04 Май 2008, 0:51

Ето го и заветни момент.... кажете си мненията :)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от VooDoo » 04 Май 2008, 16:01

Поздравления за хубавата колата! Пожелавам ти много безаварийни километри!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 05 Май 2008, 18:46

Поздравления!
Е за колко я взе, все пак?

Потребител
Аватар

Мнение от Nicks » 04 Май 2009, 22:57

Ами и моя ред доиде и пак баналния въпрос за всички (извинявам се)320д или 318и.от прчетените теми не разбрах много малко се разблудкват с едни аудита :).
Та аз съм отделил 6200евро за над 2000г.след 2 дена заминавам за Гер ..
ясно ми стана само че дизелите 320 до 2000-бключ. са мн дефектнички
а след файс лифта са ги пооправили :mhihi: разбрал ли съм или да си вземам 318и
...... мн съм си изпатил от дизела не е ефтин ремонта на главата :))))
за турбото да не говорим .

ПредишнаСледваща

Назад към E46