Искам да сложа газов инжекцион

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от djiv » 04 Окт 2008, 23:28

Здравейте,

Пиша почти година по-късно след последния си пост по темата.

Искам да ви кажа, че разлика във вървенето има, но новият софтуер предлага възможност при дадени обстоятелства след например 5000 об/мин, да припръскват и бензиновите дюзи. Тогава проблемът с разликата във вървенето автоматично изчезва. Като искаш да изцедиш до край - ОК няма проблем. Караш ли нормално, без да бързаш, икономията е налице. Имам навъртяни вече около 30 000 км.

Разходът е следният: 12.3/100 км на газ по маршрут Пловдив-Добрич през Шипка и 10.5/100 км на бензин по маршрут Добрич-Пловдив.

Настройките по софтуера на АГУ са много добри. Момчетата дето слагат Заволи, си разбират много от работата. Препоръчвам ги за БМВ, тъй като има специални допълнителни аксесоари за моят мотор и ги изпратиха от Заволи Италия след 1 месец. Проблема с оборотите изчезна.

До момента всичко е наред и имам сменен само 1 филтър :)

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d F10

Мнение от Енцо » 05 Окт 2008, 17:09

Карам е46 2002 година, двигател 2.2 170 коня. Платил съм акциз. Бензина ми излиза доста солено, но в момента в който не мога да го плащам ще продам колата. Нека някой друг да и се изкефи, а аз ще си взема дизел. Това съветвам и другите тук. Нека всеки преди да си купи колата да реши какво ще прави с нея, а тия които не могат да изхранват и дизел по - добре да не си купуват изобщо БМВ. Все пак кефа и разходите вървят ръка за ръка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 05 Окт 2008, 18:38

Две известни сентенции перефразирани малко от мен -

"Европа свършва там, където започват да карат на метан/газ"

"Македонец - тъп, но упорит"
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 05 Окт 2008, 22:42

Хахахах не бях виждал тая тема. Вече правим годишнина явно от навлизането на подобни дискусии и в е46 :mhihi: Скоро и в е90 :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 06 Окт 2008, 10:35

Archangel написа:Две известни сентенции перефразирани малко от мен -

Пич ти недей така с тия сентенции без да си запознат щото в стремежа си да се направиш на остроумен говориш глипости (що се отнася до первата де), аз живея в Италия и тук бате яко си карата коли на газ и на метан, газстанциите са бъквално навсякъде а по колонките им се забелязват нови и скъпи коли, във BMW форум-а им има цели раздели в които коментират газовите уредби, един мой познат има газов инжекцион дори и на Ягуара си, та ако мислиш че Европа свършва до Италия ок

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Окт 2008, 10:53

kiko™ написа:

Пич ти недей така с тия сентенции без да си запознат щото в стремежа си да се направиш на остроумен говориш глипости (що се отнася до первата де), аз живея в Италия и тук бате яко си карата коли на газ и на метан, газстанциите са бъквално навсякъде а по колонките им се забелязват нови и скъпи коли, във BMW форум-а им има цели раздели в които коментират газовите уредби, един мой познат има газов инжекцион дори и на Ягуара си, та ако мислиш че Европа свършва до Италия ок

Бате виж тук и после пак си мисли, че Италианците са Европейци... ;)

http://www.vbox7.com/play:a2fc2db2

Филмчето важи с двойна сила и за у нас... :mhihi: Автора е италианец... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 06 Окт 2008, 19:34

kiko™ написа:

циганина си е циганин. :lol:
тия не са мерило за нищо. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Окт 2008, 23:24

kiko™ написа:

Бе не знам, бил съм в Италия, имам приятели и приятелки(едната женена за италианец) - нещо не съм чувал много хубави работи. Жабари повече им отива от европейци - мързеливи до немай къде, чак да се отчаяш. Айде да не навлизам как ще се съдя с АлИталия, че ми откраднаха куфар на стойност 3000 евро. А, да, те фалираха и скапаните жабари за чопвали. И циганите не са толкова зле.

Така че не ми обяснявай, Италия ми е по-малко мерило и от мамалигите на север и маджарите пак там.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 07 Окт 2008, 0:38

ENZO87 написа:Карам е46 2002 година, двигател 2.2 170 коня. Платил съм акциз. Бензина ми излиза доста солено, но в момента в който не мога да го плащам ще продам колата. Нека някой друг да и се изкефи, а аз ще си взема дизел. Това съветвам и другите тук. Нека всеки преди да си купи колата да реши какво ще прави с нея, а тия които не могат да изхранват и дизел по - добре да не си купуват изобщо БМВ. Все пак кефа и разходите вървят ръка за ръка!

с това се съгласих , една 320ка дизел ще дава 7-8/100км разход и това си е направо по-тънко от тези 12-13 газ.... Добавяме 2та бона инжекцион , които се избиват за поне 50к км , закоито обаче има доста сериозен риск да отвориш мотора поне за едни клапани...Добре , че БМВ са направили бензинките здрави откъм железа та държат на тая синя мизерия , но кому е нужно това посегателство върху всичко инжернерно ??? С тези 4ри ламбда сонди кога ли ще започнат да умират една по една.....кога ще изгори поредния изпускателен клапан ....и така натаък все свежи изненади , пък и трябва да избиваш пари нали това е основната идея на газификацията

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 07 Окт 2008, 14:37

На тая тема и липсва само един голям катинар ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 07 Окт 2008, 15:47

absix написа:На тая тема и липсва само един голям катинар ;)

След 15тина години може да има и тема -
кой газов инжекцион да избера за 335и :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Tink1 » 08 Окт 2008, 0:37

Темата за алтернативните горива винаги ще буди срам в българина..........и в европата е са доста срещани-хората мноо си правят сметка на парите.За милионер не е срамно да се вози в метро например.

Пък и то бмв е за газария първо после за превоз.
Поздрави

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Окт 2008, 9:42

Тук не става дума за "срам" и за "сметкаджийство", а за отношение към колата... ;)
Когато за някой колата е само "превоз" - нормално е да търси такива алтернативи...хора разни... ;)
Последна промяна Гост на 08 Окт 2008, 10:27, променена общо 2 пъти

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 08 Окт 2008, 9:52

за милионерите в метрото се съгласих , че ги има , но пък там не ги убиват и отвличат , както е модерно из нашите ширини....

Ако искаш кола на алтернативно гориво си я купуваш таква - има ги много и те са си направени за това.... А да посягаш на нещо , което не е мислено за това гориво , да го караш докато тотално се съсипе и да го продадеш на някой непознат е доста европейско , нали ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 08 Окт 2008, 10:24

V-max написа:за милионерите в метрото се съгласих , че ги има , но пък там не ги убиват и отвличат , както е модерно из нашите ширини....

Ако искаш кола на алтернативно гориво си я купуваш таква - има ги много и те са си направени за това....

Колега точно ти да ги говориш тези неща ми е малко странно. То по същата логика може да се каже и за чипа. “Ако искаш бърза кола си я купуваш таква - има ги много и те са си направени за това....”
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46