Ксенон-Въпрос

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92 335i 6MT
Мечтае да кара: e92 M3 може би....
Детайли за колата: сток като за начало ...

Мнение от PUTER » 15 Авг 2007, 23:09

Отговорих ти на Лични всичко..ако има нещо питай пак ;)
Brutal
Motor
Works

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Авг 2007, 10:14

май ще се откажа :confused:

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 16 Авг 2007, 12:14

простете невежеството ми, но за кой ключ става дума точно че трябва да се препрограмира ? И аз си взех наскоро 8000к китайски КИТ и си мисля да го монтирам тези дни (колата е е46 2003та) . Представям си го плъг & плей - махам старите крушки, слагам новите с тяхната инсталация и баласти и готово, или не точно ? Чувал съм , че борд компа хваща разликите в съпротивленията на новите и старите крушки и дава грешка за изгоряла крушка, но това не ме плаши толкова ...

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 16 Авг 2007, 12:16

V-max написа:простете невежеството ми, но за кой ключ става дума точно че трябва да се препрограмира ? И аз си взех наскоро 8000к китайски КИТ и си мисля да го монтирам тези дни (колата е е46 2003та) . Представям си го плъг & плей - махам старите крушки, слагам новите с тяхната инсталация и баласти и готово, или не точно ? Чувал съм , че борд компа хваща разликите в съпротивленията на новите и старите крушки и дава грешка за изгоряла крушка, но това не ме плаши толкова ...

Ще стане една голяма мацаница...срамота, БМВ на 4 години с китайски светлини :roll:

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Авг 2007, 12:21

за ключовете след 2001г. важи правилото
с китайски май ще светне, но имаше там някакви особености - първо включваш светлините, после палиш ... или нещо подобно
ако става така и с оригиналните ксенони може да изкарам известно време докато събера пари за ключ, програмиране и т.н. :mhihi:

всъщност то не било ключ ами цял компютър - платки чипове и други глупости. Кофти е че и друг ключ втора употреба не ставал, защото тогава пък светвала някаква лампа, че ВИН номера в ключа не е твоят и няма как да го препрограмираш...
хваща ме яд, че всичко е направено толкова сложно

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 16 Авг 2007, 12:53

с китайски става, но наистина
компютъра се обърква от стартово
напрежение и веднага гаси светлините.
Проблема се оправя с един резистор или
просто палиш светлините когато си
на контакт преди да си запалил колата.

иначе и аз като гледам с оригиналния след
2001 явно е доста сложно...
:uups:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Аватар
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 17 Авг 2007, 1:09

absix написа:
V-max написа:простете невежеството ми, но за кой ключ става дума точно че трябва да се препрограмира ? И аз си взех наскоро 8000к китайски КИТ и си мисля да го монтирам тези дни (колата е е46 2003та) . Представям си го плъг & плей - махам старите крушки, слагам новите с тяхната инсталация и баласти и готово, или не точно ? Чувал съм , че борд компа хваща разликите в съпротивленията на новите и старите крушки и дава грешка за изгоряла крушка, но това не ме плаши толкова ...

Ще стане една голяма мацаница...срамота, БМВ на 4 години с китайски светлини :roll:

мой, какво да говорим като цената от 280лв обезмисля всякакви спорове :D То като гледам и остава единствения начин да си с ксенон за 3 цифрена сума :mhihi: Мен лично не ме е срам, ама честно :mhihi: :mhihi:

остава и малко инфо за резисторите някой да подаде и съм готов да му "посегна" ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PUTER » 17 Авг 2007, 5:48

В e46fanatics има много изписано по темата за резистори и други такива неща...но е срамота да имаш кола за толкова пари и да ти се свиди още някой лев отгоре да си стане както трябва.
С тия резистори не е много хава....проблемът е че се нагряват доста и ако не се сложат на правилните места , може се запали нещо...знам ли.
Иначе резисторът просто ще лъже ECU-то че си има нормална крушка(55в),вместо 35в ксенонова.

©,забравих да ти напиша още нещо,но сега като прочетох последния ти пост се сетих! Преди да си сложа новия ключ,карах известно време със стария.Наистина фаровете светеха само на запалена кола,но имаше грешки на таблото...но това да не те плаши..всяко нещо с времето си:)
Brutal
Motor
Works

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 17 Авг 2007, 8:19

е той оригиналния ксенон е такава цифра ако си го поръчаш като екстра при закупуването че няма как да е само крушки ...

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 17 Авг 2007, 8:23

В Ибей можеш да намериш втора ръка за около 500 евро, което не е чак толкова много...

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Авг 2007, 8:59

500 евро само фаровете, но нали разбрахте, че не е само това?
аз бях готов да дам 1200-1300лв., но пак не е сигурно че ще стане т.е. толкова ще струват само фаровете + ключа който не е ясно кой, как и за колко ще го програмира. Ще липсват датчиците за ниво и системата за миене

по-скоро ще сложа още 200-300лв и ще взема пълен оригинален М пакет, а после ще мисля за ксенон / не съм се отказал напълно :D /

Аватар

Мнение от V-max » 17 Авг 2007, 12:23

PUTER написа:В e46fanatics има много изписано по темата за резистори и други такива неща...но е срамота да имаш кола за толкова пари и да ти се свиди още някой лев отгоре да си стане както трябва.

хммм, явно е много срамно да си спестиш 1000 евро и 2 месеца разправии така ли :mhihi: По принцип за колите си не спестявам никога каквото и да било, но в случая така съм преценил . Не виждам какво толкова срамно има, че 2ри човек ме упреква в тази тема . Мисля, че и без да е всичко оригинално пак ще стане "както трябва", в това не се съмнявайте 8) колегата го е казал мисля най-добре - ксенон на цената на М-пакет не си заслужава , за мен също :D

По темата за съпротивленията ще разгледам при фанатиците, ако някой има готово инфо за споделяне ще се радвам да го обсъдим тук :idea:

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Авг 2007, 14:11

кажете нещо за съпротивленията? има ли нова информация?

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=501155
понеже съм зле с английския - тези фарове с вградени релета ли са?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PUTER » 31 Авг 2007, 16:14

Да,тези са plug and play , демек свързваш и нищо не пипаш повече.
Комплекта със ксеноните струва някъде около $700!
Проблемът е че не светят толкова добре колкото оригиналните и по някога правят такива криви линии на светене,че колкото и да ги базикаш не можеш да ги настроиш правилно....
Имаше много оплаквания по форумите за такива фарове ;)
Brutal
Motor
Works

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Авг 2007, 16:16

ясно
отпадат

аз за това питам ... :mhihi:
иначе 700долара е добра цена за фарове с ксенон без да ти се налага да купуваш нищо друго, а имат и ейнджъл айс - не знам дали е ссфл, но изглеждаше прилично на снимките

ПредишнаСледваща

Назад към E46