Гуми за е46 седан преди фейс 98г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Гуми за е46 седан преди фейс 98г.
v_p_m написа:с калпави предни гуми, имаш единствено повишена проходимост...

Аудиторията ще си прецени кой пише глупостите. Дай по-сериозно и ти ако искаш да ти обърна внимание и белким научиш нещо.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:v_p_m написа:с калпави предни гуми, имаш единствено повишена проходимост...
Аудиторията ще си прецени кой пише глупостите. Дай по-сериозно и ти ако искаш да ти обърна внимание и белким научиш нещо.
Не става въпрос за това как кафето е по-хубаво, с 2бр. захарчета или без та да преценява аудиторията. Би ли дефинирал какво за теб значи сигурност ,щото за мен +30% спирачен пък и влошена стабилност в завой (на предницата) не повишават много сигурността.
Само да не излезне че и ти като повечето ВАГ фенове си мислиш че проходимост=сигурност , разбирай една а4-ка 4х4 е много-по сигурна кола зимата от 3-та серия на задно

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Аз съм го написал, просто не четеш и ти:
Сигурност е как ще спираш, не как ще потегляш! И конкретно при спиране е несравнимо по-важно да останеш в следа! Да не се завъртиш. Дължината на спирачния път беше първостепенна дълго време, ама се опомниха хората, че има по-важно от това. Направи си труда и прочети мненията ми тук в темата от самото начало. Не бързай. Полекичка.
Сигурност е как ще спираш, не как ще потегляш! И конкретно при спиране е несравнимо по-важно да останеш в следа! Да не се завъртиш. Дължината на спирачния път беше първостепенна дълго време, ама се опомниха хората, че има по-важно от това. Направи си труда и прочети мненията ми тук в темата от самото начало. Не бързай. Полекичка.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
v_p_m написа:Само да не излезне че и ти като повечето ВАГ фенове си мислиш че проходимост=сигурност , разбирай една а4-ка 4х4 е много-по сигурна кола зимата от 3-та серия на задно
ВАГовете какво мислят ми е абсолютно през оная работа. Да те зарадвам, че спор няма как тройката на задно е чувствително по-сигурна от А4 4х4, но лошото е, че не знаеш защо е така. Нищо нямам напротив да обясня защо се получава това, но от теб се иска да оправиш тона и да можеш да си слагаш ръка на сърцето когато грешиш. Темата ще е полезна и за други хора.
И да, отлично знам, че говоря абсурдно звучащи неща, но живота се променя. Поумняваме в някои отношения.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
ivoaudi написа:....
Дай да го докараме спора донякъде.
Този спор наистина го има последните години, мисля и във форума е мъдрено. Ето клип в подкрепа на твоята теория:
Има обаче доста условности. Същите хора, които правят тестовете с гуми обясняват, че при недозавиване предните гуми трябва да са ТОП, даже да им е точно налягането. В БМВ форум, като цяло е трудно да убедиш някой, че като изтървеш предницата, колата се усеща по-управляема.
На мокро може и да има малка логика, но на сухо при ненормално каране, предните гуми се загряват почти двойно, откъдето следва и по-голямото им натоварване и послушността в завоите.
Не на последно място "старата гума" в България е относително понятие, тя може да е 3-та употреба и ако е на БМВ задна нещата се влошават доста. Вероятността да спукаш по-стара гума при натоварване е много по-голяма и едва ли има някой, който иска това да е предна.
Карал съм и двата варианта и далеч по-сигурен съм като ми се върти задницата, а и някъде от е46 към наши дни се слага ДСЦ.
Почти сигурен съм, че и ти на БМВ-то си монтираш новите гуми отпред

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Имаше преди време един потребител, Краска се казваше от Варна. Преди 2-3 години той пусна бомбата, а аз принципно не се кефех много на истинността на мненията му и аха да за споря с него, но нещо стана и оттече. Та защо се обяснявам. Просто след дни имах възможност да помисля и оттогава Ленко уверявам те, а и държа да ми повярваш, хубавите ми гуми винаги са отзад! Гумаджиите се зверят, ама то можеш ли спори със всички. Непременно ще изгледам клипа и ще отговоря. Просто в момента имам причина и нямам възможност за читав нет.
Последна промяна ivoaudi на 25 Юли 2022, 23:10, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Не знам защо при “промени” нямам възможност за цитат, та ще пиша в друго мнение.
Това с недозавиването съм съгласен, че ще се отрази. Наясно съм и какво значи лагава, непослушна предница особено за карачите(щото си има и действително такива, знаем), но това се случва само при ускорение, предполагам си съгласен, а то пък няма чак такова отношение към сигурността като спирането, предполагам и тук си съгласен? Та, за мен спора има смисъл ако се вземе всичко, ама всичко предвид и забележи, оправят се приоритетите. От там насетне е лесно и нещата стават еднозначни.
ПС Изгледах клипчето, но прекалено общо го дават и нищо конкретно защо, кое, как. Не казвам, че е лошо клипчето или пък, че не съм съгласен с това, което твърдят. Иначе точно това се случи и в клипа, хубавите предни не само излязоха от следа, че дори се завъртя возилото.
Иначе това е сериозен въпрос и очаквах повечко дебат, странно.
Lenco написа:Има обаче доста условности. Същите хора, които правят тестовете с гуми обясняват, че при недозавиване предните гуми трябва да са ТОП, даже да им е точно налягането. В БМВ форум, като цяло е трудно да убедиш някой, че като изтървеш предницата, колата се усеща по-управляема.
Това с недозавиването съм съгласен, че ще се отрази. Наясно съм и какво значи лагава, непослушна предница особено за карачите(щото си има и действително такива, знаем), но това се случва само при ускорение, предполагам си съгласен, а то пък няма чак такова отношение към сигурността като спирането, предполагам и тук си съгласен? Та, за мен спора има смисъл ако се вземе всичко, ама всичко предвид и забележи, оправят се приоритетите. От там насетне е лесно и нещата стават еднозначни.
ПС Изгледах клипчето, но прекалено общо го дават и нищо конкретно защо, кое, как. Не казвам, че е лошо клипчето или пък, че не съм съгласен с това, което твърдят. Иначе точно това се случи и в клипа, хубавите предни не само излязоха от следа, че дори се завъртя возилото.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Не знам защо при “промени” нямам възможност за цитат, та ще пиша в друго мнение.Lenco написа:Има обаче доста условности. Същите хора, които правят тестовете с гуми обясняват, че при недозавиване предните гуми трябва да са ТОП, даже да им е точно налягането. В БМВ форум, като цяло е трудно да убедиш някой, че като изтървеш предницата, колата се усеща по-управляема.
Без да претентирам каквото и да е ще кажа конкретно защо, кое , как е на клипа:
-Избират модел автомобил който на 100% не е добре балансиран (задницата му е по-лека)
-в първата част му слагаг "добрите" гуми отпред което в комбинация с и без това по леката задница нормално да поднесе с лекота. Само че се вижда как на
https://youtu.be/HdSf0KJie_E?t=78 тази "сцена" изобщо не контират с волана а напротив продължават да навиват волана с цел да завъртят колата

-СЛед което при "добрите" гуми отзаде обесняват как "ако водача усетил да му поднася предницата просто да намали скороста"

Та толкова за тоя измислен клип.
Иначе все още не мога да разбера за какви следи говори колегата при положение че е46-цата освен ДСЦ има и АБС и колата ще се остане в следа с каквито и предни или задни гуми да е, при натискане на спирачка ???

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
v_p_m написа:Иначе все още не мога да разбера за какви следи говори колегата при положение че е46-цата освен ДСЦ има и АБС и колата ще се остане в следа с каквито и предни или задни гуми да е, при натискане на спирачка ???
Помисли хубаво върху това. Конкретно върху това. За мен е неразбираемо как действително не искате да помислите и изясните елементарните неща, а се хвърляте презглава да обсъждате по-сложни. Съвсем добронамерено го казвам и никого не обиждам.
“Леката задница” смятам да я подмина снизходително

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Да разпаля темата
Взех 2 нови зимни гуми, имам и 2 стари от 2015 г, които съм купувал тогава нови и от тогава до сега седят като задни, на 5-6 мм са.
Сега как да наредя гумите на колата, новите отпред или отзад?
Изчетох цялата тема, изгледах много видеа с тестове, карам доста в снежно време(карам ски и редовно катеря планини) и съм си изградил някакво лично мнение, но все пак да си питам и тук

Взех 2 нови зимни гуми, имам и 2 стари от 2015 г, които съм купувал тогава нови и от тогава до сега седят като задни, на 5-6 мм са.

Изчетох цялата тема, изгледах много видеа с тестове, карам доста в снежно време(карам ски и редовно катеря планини) и съм си изградил някакво лично мнение, но все пак да си питам и тук

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
swetlioo написа:Да разпаля темата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Изчетох цялата тема, изгледах много видеа с тестове, карам доста в снежно време(карам ски и редовно катеря планини) и съм си изградил някакво лично мнение, но все пак да си питам и тук![]()
![]()
Купи си още 2 нови щом караш много на сняг. Само с 2 нови винаги е компромис.

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3