Прегрява

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Прегрява

Мнение от GecataBMW-E46 » 25 Дек 2013, 2:21

Phil написа:
гумата написа:Стрелката не мърда от средата по принцип. Освен това е недопустимо да отваря на 100 или 110 градуса, трябва да е на 90 градуса. Няма такава опция и е по- добре да видиш данните за отваряне на термостата.

Колега, този мотор работи на 105-106-107 градуса...Това му е нормалната работна температура...Термостатът трябва да отвори на 105...Това с варенето не е вариант освен, ако не изсипя 1кг сол във водата :)

Утре ще пробвам да я обезвъздуша като хората и ще видим какво ще стане.

Виж дали са топли маркучите след клапана на парното.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 27 Дек 2013, 2:24

Няма радост :banghead: Сглобих си колата, обезвъздуших я собственоръчно и пак вдига до 110 градуса и то без почти никакъв товар. Вече започнах да се отчайвам :confused:

П.П. Като спомена клапана за парното...Преди си тропаше яко, като загрееше колата, а сега не го чувам...Дали няма някаква връзка с него?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 27 Дек 2013, 12:25

Phil написа:Няма радост :banghead: Сглобих си колата, обезвъздуших я собственоръчно и пак вдига до 110 градуса и то без почти никакъв товар. Вече започнах да се отчайвам :confused:

П.П. Като спомена клапана за парното...Преди си тропаше яко, като загрееше колата, а сега не го чувам...Дали няма някаква връзка с него?

Трябва да го чуваш,че цъка,не цъка ли значи не работи,вътре духаше ли топло?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 27 Дек 2013, 16:10

GecataBMW-E46 написа:
Phil написа:Няма радост :banghead: Сглобих си колата, обезвъздуших я собственоръчно и пак вдига до 110 градуса и то без почти никакъв товар. Вече започнах да се отчайвам :confused:

Парното си работи на 6...Цъкането обаче беше станало ядно яко чукане, което се усещаше по цялата кола :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 27 Дек 2013, 18:32

Phil написа:
GecataBMW-E46 написа:

Парното си работи на 6...Цъкането обаче беше станало ядно яко чукане, което се усещаше по цялата кола :mhihi:

Колега то друго не остава освен да провериш тоя клапан и освен него и радиатора за запушвания.На вода ли е карана колата от тоя преди теб?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 28 Дек 2013, 11:29

Здравейте, извинявам се че използвам темата на колегата, но моя проблем е аналогичен. От скритото меню наблюдавах работната температура и резултата е : при каране по магистралата с 130-140 км/h, колата подържа 105-106 градуса, но започнали да катеря баир, дори и лек да е, температурата веднага започва да се вдига. В зависимост от дължината на баира, стига даже и до 112 градуса. Сменени са радиатор, термостат,водна помпа - преди 4 г. Разшерителен съд - преди 2 седмици.
Какъв може да е проблема ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Дек 2013, 13:03

Колега, обезвъздуши я както ти бях писал. Ако не се получи, причината със сигурност не е в обезвъздушаването. Само за информация- термостата не отваря на 105 градуса, а на 88.
Когато си в София, ако искаш ми се обади да видя колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 28 Дек 2013, 22:40

zvetiko написа:

Колега, обезвъздуши я както ти бях писал. Ако не се получи, причината със сигурност не е в обезвъздушаването. Само за информация- термостата не отваря на 105 градуса, а на 88.
Когато си в София, ако искаш ми се обади да видя колата.

zvetiko пак пишеш глупости да ти снимам ли термостат на такава кола, да видиш какво пише на него, а именно 105 градуса и перката тръгва на толкова мога даже да ти закача такава кола на диагностика тя има два датчика температурни на малкия и на големия кръг и да видиш, че ще отвори на 105 градуса, НО ако съм прав ми подаряваш дилърската си програма и обещаваш никога да не се занимаваш с диагностика и да не пишеш глупости във тоя форум, пък аз ако искаш ще ти подаря каквото кажеш, може и новата си кола :mhihi:
Аман вече вземи се ограмоти малко казвам ти го за N-ти път в темите не подвеждай колегите ако не знаеш нещо.
А към колега Phil, ти я знаеш моята кола тя беше като твоята смених термостата с такъв като твоя от ауто плюс чисто нов и изкара една година и после сложих втора употреба и нямах проблеми 4 години и така си продадох колата бер са големи ментета изпитах го и аз.
Защо не ми звънна щях да те посъветвам да не даваш пари на вятъра, а не е лошо да се тества перката да се види дали като отвори термостата и тръгват всички скорости, защото може и да отваря термостата но перката да не подържа тези 105 градуса

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 29 Дек 2013, 1:54

Oci, аз като се завърна в София ще ти звънна, за да се разберем кога да мина, защото тази кола се държи супер ненормално в момента. Преди да започне да ми прави проблемите бях при теб за профилактична диагностика (не знам дали се сещаш) и всичко си беше отлично. Термостатът отваряше когато трябва, на перката й работеха всички степени....Месец по-късно ми пръсна разширителният съд...И от тогава няма оправия :banghead:
В момента термостатът отваря когато си иска(ако отвори). Перката и тя се пуска когато си иска...При положение, че съм сменил всичко по охладителната система остава някой от датчиците за температура да не работи като хората...Само това ми идва на ум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Дек 2013, 2:01

Phil написа:Oci, аз като се завърна в София ще ти звънна, за да се разберем кога да мина, защото тази кола се държи супер ненормално в момента. Преди да започне да ми прави проблемите бях при теб за профилактична диагностика (не знам дали се сещаш) и всичко си беше отлично. Термостатът отваряше когато трябва, на перката й работеха всички степени....Месец по-късно ми пръсна разширителният съд...И от тогава няма оправия :banghead:
В момента термостатът отваря когато си иска(ако отвори). Перката и тя се пуска когато си иска...При положение, че съм сменил всичко по охладителната система остава някой от датчиците за температура да не работи като хората...Само това ми идва на ум.

не ми се вярва или е перката или термостата прави мизерии, перката се пуска когато датчика който е на дебелия маркуч долу на радиатора в дясно отчете 105 градуса и тя тръгва и в зависимост от температурата нагоре вече редува скоростите.
Този двигател се обезвъздушава изключително лесно когато всичко е наред.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 29 Дек 2013, 2:07

Обезвъздушена е като хората. Въпросът е че въпросния маркуч е леден даже когато скритото меню показва 110 градуса. От там и перката включва когато си иска...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Дек 2013, 19:14

Phil написа:Oci, аз като се завърна в София ще ти звънна, за да се разберем кога да мина, защото тази кола се държи супер ненормално в момента. Преди да започне да ми прави проблемите бях при теб за профилактична диагностика (не знам дали се сещаш) и всичко си беше отлично. Термостатът отваряше когато трябва, на перката й работеха всички степени....Месец по-късно ми пръсна разширителният съд...И от тогава няма оправия :banghead:

Смени си темрмостата. Рекламация и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 29 Дек 2013, 19:19

Колега аз си мисля друго нещо да не си направил-да си обърнал термостата на обратно(ако е възможно вобще.)Няма логика с толкова термостати пак да ти е студен долния маркуч на радиатора.Това означава само едно че термостата вобще не отваря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 29 Дек 2013, 19:41

Phil написа:Обезвъздушена е като хората. Въпросът е че въпросния маркуч е леден даже когато скритото меню показва 110 градуса. От там и перката включва когато си иска...

Колега колата ти или не е обездушена като хората или водната помпа е тръгнала средно положение няма след като ти е студен маркуча проблема не е в термостата ! Много лесно се проверява дали работи термостата следи си температурата от към 100 градуса като стигне 104-106 трябва да почне да пада до 101-102 и пак да стигне нормалните 105 ако това не го прави а рязко качва до 110 е от термостата !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 29 Дек 2013, 20:40

колега,да няма някъде запушване по системата и да неможе да превърти водата,като отвориш капачката има ли струика с антифриз която я върти водната помпа
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46