Гори масло, а не пуши...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- todorinoff
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: E60 M5
Re: Гори масло, а не пуши...
K_Ilkov написа:нямах предвид, че изобщо е на газ,
а някаккъв евентулаен проблем с настройките на газовата
иначе тука освен да хвърлим бобеца друго едва ли може да се направи
трябва си диагностика и читав майстор
Мислил съм за такава връзка, но ми се случи да прекъсва и преди слагането на газовата веднъж... по същият начин. Говорил съм с Милен ще отида при него когато се върне от отпуск и ще оправим нещата.
Благодаря на всички за отговорите

Drive it, like you stole it!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
с риск да бъда досаден ...
напиши после какво се е случило.
така темата ще стане полезна ако при някой се появят такива симптоми

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- todorinoff
- Потребител
-
K_Ilkov написа:с риск да бъда досаден ...
Изобщо не си досаден даже... Разбирасе, че ще напиша нали за това е форум

- todorinoff
- Потребител
-
Както обещах - когато се справя с проблема, ще пиша какво и как направих по пътя към решаването му 
Първо искам да благодаря на Милен от Суходол, който цял ден се занимаваше с мен и колата ми и отговори на всеки един от глупавите ми въпроси
Проблема с харча на масло се оказа, че е породен от залепнал (на път да се прецаква) клапан за картените газове. Когато създаде голямо налягане вкарва маслото в цилиндрите и го изгаря. И вторият проблем с придърпването и работата на по-малко цилиндри, проблема с вървежа и общо взето гадната работа на целият двигател се оказа, че е от прекъснато кабелче в куплунга на дебитомера. Лошото е, че не излиза на диагностиката и ако не беше Милен сигурно щях да съм дал 2 торби с пари за отстраняването на проблема и все още да си блъскам главата.
Надявам се темата да е в помощ и на други колеги

Първо искам да благодаря на Милен от Суходол, който цял ден се занимаваше с мен и колата ми и отговори на всеки един от глупавите ми въпроси

Проблема с харча на масло се оказа, че е породен от залепнал (на път да се прецаква) клапан за картените газове. Когато създаде голямо налягане вкарва маслото в цилиндрите и го изгаря. И вторият проблем с придърпването и работата на по-малко цилиндри, проблема с вървежа и общо взето гадната работа на целият двигател се оказа, че е от прекъснато кабелче в куплунга на дебитомера. Лошото е, че не излиза на диагностиката и ако не беше Милен сигурно щях да съм дал 2 торби с пари за отстраняването на проблема и все още да си блъскам главата.

- acho-bacho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
Аз доколкото знам е нормално да си има малък 330ката
Последна промяна acho-bacho на 21 Май 2014, 10:48, променена общо 1 път
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
0878789929
Napsters е във форума,но е доста зает и рядко влиза напоследък!
Napsters е във форума,но е доста зает и рядко влиза напоследък!
- furios
- Потребител
-
- Кара: E 91xd touring 245hp
- Мечтае да кара: M4
Същия филм.
След смяна ма цялата система от маркучи и клапан. Пробег 500км. 250г. масло го няма.
Без пушене, двигателя работи перфектно. Вървежа е на макс. Къде е Маслото.!!??!
След смяна ма цялата система от маркучи и клапан. Пробег 500км. 250г. масло го няма.
Без пушене, двигателя работи перфектно. Вървежа е на макс. Къде е Маслото.!!??!
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
В цилиндрите
Здравейте! Имам БМВ е 90 от 1 година, но и аз имам същия проблем с маслото. Гори масло, а не пуши. На около 2000км доливам около литър и половина. Немога да разбера от къде го харчи, сменян е филтър картерни газове, но за маркучите около него незнам дали са ги, и въобще те имат ли значение за това? Освен това на диагностика излиза че е запушен ДПФ филтъра, предполагам от маслото което изгаря. Ходих да ми чистят ДПФ-филтъра, но след около месец и половина на диагностика пак показа че е силно запушен. Та колата от време на време върви - усещам когато се включва турбото, а понякога едва набира. Доста трудно ми е да разбера какво и е на тази кола, ходила съм по къде ли не, и казват че трябва да сменя ДПФа, но каква е гаранцията че той няма много бързо да се запуши отново при този харч на масло. Просто незнам от къде трябва да започна за да се оправи.
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Колеги, карам E39 525iA M54B25 - с масло BMW Longlife 5W40 и гори някъде 500мл на 1000 км. Не знам как да действам.. Препоръчайте ми някой който може да диагностицира проблема...
Може ли телефонен номер на човека на лично?
todorinoff написа:Както обещах - когато се справя с проблема, ще пиша какво и как направих по пътя към решаването му
![]()
Надявам се темата да е в помощ и на други колеги
![]()
Може ли телефонен номер на човека на лично?

- raico79
- Потребител
-
- Кара: BMW F31
- Детайли за колата: 2016
Колеги мойта е м54б25 също гори страшно много масло 1л на 1000 и километра но и пушу на високи обороти също така слагах софтуерен чип и там новините не бяха добри от 192hp са останали 162 а след подобрението качи на 169.Дали е вероятно дае здухан мотора или няма компресия за липсващите коне
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3