Крушки за фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Крушки за фаровете
Malik написа:vavilon написа:Тази диаграма я знам.Искам мнение от човек ползвал 1-ят вид крушки. А по въпроса за "Хиперките" не си измислям самият производител ги забранява! На това отгоре Хиперките са само 900 лумена, което означава че ще светят по слабо, а не това е целта.
Явно се изразих неправилно.
Знам, че не си измисляш, и аз прочетох етикета преди да ги купя, но имах предвид, че карам с такива от доста време насам и никога не съм имал проблем с КАТ или някой колега на пътя
А за силата на светлината не мога да дам компетентно мнение, тъй като аз исках бяла светлина, без значение силата, за това съм доволен
Въпроса е принципен при теб. Не е дали КАТ ще те спрат, защото те няма как да видят каква е тази крушка и така нататък. Крушката е слаба и затова не я препоръчват и забраняват, а не че заслепява и т.н..

- Rubik777
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 00'
- Мечтае да кара: M5
vavilon написа:Има ли същественна разлика освен келвините, в тези два модела? Цвят и сила на снопа светлина?
1.ХАЛОГЕННА H7 /64210CBI 55W 12V PX26d/ COOL BLUE INTENSE - OSRAM -4200К. (дават им до 20% по ярка светлина)
2.ХАЛОГЕННА H7 /62210CBH 55W 12V PX26d/ COOL BLUE HYPER - OSRAM -5000К. ("Off Road Only")
От няколко дни карам с първите. Светят бяло, но не е нещо кой знае какво като визия. Иначе са като че ли по-силни от обикновената крушка, не много, но има разлика определено, Това за тези 20% на опаковката по-добра осветеност ми звучи доста коректно. Не мога да ги сравня с Хипер-а обаче понеже не съм ги ползвал. Иначе Интенс-а са 25 лв. едната в ОМВ, не знам другите колко струват.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
През март ми изгоря едната крушка на късите и я смених с Osram Night Breaker (20 лева от метро). Другата е обикновена и не съм я пипал. На път, на който е пълен мрак Осрама свети една идея пред другата крушка. Разликата е голяма поне за мен, единствено не ми харесва, че свети жълто-бяло , а не бяло. Следващият път ще пробвам Osram Cool blue hyper 500, както каза колегата няколко мнения преди моето, за всички които искат бяла свелина това е крушката
- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
Аз карам от 3 години с Philips "Night Guide Double Life" и съм много доволен.
+40% светлина и удължен живот. Но и цената им е висока, към 70лв. - 2бр.

+40% светлина и удължен живот. Но и цената им е висока, към 70лв. - 2бр.

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Какъв цвят е светлината?
Карам с Филипс +100% светлина от поне година - светят супер добре и не горят.... взех си ги от амазон за около 50-60 лева двете
- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
Malik написа:Какъв цвят е светлината?
http://www.youtube.com/watch?v=4Ojz5hBQSaw
При мен не е ефекта както е на клипчето, но въпреки това всетят много хубаво (бяло-жълто със син отенък),
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Миналата година, както писах нагоре в темата ми изгоря обикновенната крушка и я смених с Night breaker, след 14 месеца изгоря. От вчера съм с Cool blue hyper 5000 и да знае всеки който иска светлина това е крушката. В пъти по добре от Night breaker-a , че и е по евтина 

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Досега съм карал, Philips Vision+, Philips Diamond Vision и Osram Nightbreaker Plus. Като визия най-ми харесаха Diamond Vision, но изгоряха много бързо и осветеността им беше слаба. От тези три модела определено най-много ми допадат Nightbreaker-ите. Пуснал съм си дългите светлини на %, с обикновени крушки и на къси карам само вечер, така че предполагам, че изкарат дълго. Комплекта ми излезе около 35лв, с доставката от Англия. За тези пари мисля, че си заслужава.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Моите още бачкат чакам ги да мрат ама не щат. И си мисля да сложа найтбрекара на дългите а на късите да сложа кол блуто
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
За мен най-добре са MTEC. Трудно се намират, но си заслужават. Светят чисто бяло, като ксенон и не горят бързо като алтернативите на Осрам или Филипс.
Общо взето понякога си мисля, че светят по-бяло от ксенона даже.
Общо взето понякога си мисля, че светят по-бяло от ксенона даже.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е по-бяло, но разликата с обикновена крушка е фрапираща - светят супер. А и цената им е колкото на премиум марките, така че аз лично, ако някога пак карам кола без ксенон, други крушки не бих си купил.
Never mistake motion for action...
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз съм поръчвал от немския ebay. Даже май имам един комплект чисто нови Н7, ако някой има интерес, да пише лс. Щях да си ги слагам на дневните светлини, но е жива съсипия тези крушки да не се ползват по предназначение.
Never mistake motion for action...
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Ivkoko написа:osram night breaker много добри крушки
Отскоро пуснаха Osram H7 Night Breaker® Unlimited: https://www.google.bg/search?q=Osram+H1 ... 1024%3B683