Steroid-X - Drift Car
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
Re: едно различно е46 - със заварен диф :D
Skip_209 написа:някаква идея таблото от къде взима сигнал за километража,досега чух 2 варианта - 1 асц(демек всички датчици на абс) и 2 заден ляв датчик на абс(а той си е на мястото и е включен към буксата)
От заден ляв датчик.(освен ако има някаква разлика като е с десен волан да не е заден десен)
Като взе колата работеше ли/кога спря?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Какви се оказаха проблемите с двигателя и прегряването?Ще ни е интересно да знаем.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
аварийния режим се оказа от абс-а и асц-то,бях махнал предните датчици и модула на абс-а с многото тръби в него(за него няма и друг начин,не се ползва заради хидравличната ръчна - принципно към задния мост отиват 2 тръби,по една за всяко колело,а сега е само една директно от спирачната помпа през клапана,ръчната и назад се разклонява)
та... върнах предните датчици,закачихме колата на диагностиката,изчистихме грешките(а не е като да нямаше
) тръгнах да я тествам,на първа стигна до 6500 обаче на втора пак заби на 5200.
реших да пробвам и с модула като се закачи за кабела му дали ще има разлика и стана,явно сигнала от датчиците минава през него и тогава отива в километража
след това обаче не сме я закачали и може пак да има някакви грешки,но колата сега върви доволно
а прегряването нямам идея как се оправи,аз нищо несъм правил,на събора се оказа че един маркуч не е закачен както трябва и сълзеше(направо си течеше) вода от него,след закачането му явно не е била обезвъздушена защото пак прегряваше
може би вчера не прегря защото беше и по хладно времето незнам,но стрелката се беше заковала на 90 градуса и не мърдаше
с последните 2 гуми ударих отдолу колата и явно сцепих генерацията отпред,преди катализаторите - колата откачи,вървежа се промени коренно,предполагам че катализаторите са доста задръстени та тази седмица май ще си ходят и те
та... върнах предните датчици,закачихме колата на диагностиката,изчистихме грешките(а не е като да нямаше

реших да пробвам и с модула като се закачи за кабела му дали ще има разлика и стана,явно сигнала от датчиците минава през него и тогава отива в километража
след това обаче не сме я закачали и може пак да има някакви грешки,но колата сега върви доволно
а прегряването нямам идея как се оправи,аз нищо несъм правил,на събора се оказа че един маркуч не е закачен както трябва и сълзеше(направо си течеше) вода от него,след закачането му явно не е била обезвъздушена защото пак прегряваше
може би вчера не прегря защото беше и по хладно времето незнам,но стрелката се беше заковала на 90 градуса и не мърдаше
с последните 2 гуми ударих отдолу колата и явно сцепих генерацията отпред,преди катализаторите - колата откачи,вървежа се промени коренно,предполагам че катализаторите са доста задръстени та тази седмица май ще си ходят и те

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
предните амортесиори са на средата - твърдоста,пружините са съвсем леко пристегнати
задните амортесиори са на макс твърдост,пружините са стегнати и те доста за още по твърда задница
не помня до какви градуси я докарахме отпред с камбъра,мисля че беше към 1-1,5,предницата е малко отворена сходимоста
задните са на 3 градуса камбър,задната сходимост е затворена леко
има нужда от игра с кастъра,че волана ми е малко бавен,но за момента не е възможно с тези носачи и тампони отпред
несъм си правил експерименти с настройките понеже ги знаех от преди горе долу какво ми трябва,а всичките шукарии които купих ми позволяват доста игра с градусите
задните амортесиори са на макс твърдост,пружините са стегнати и те доста за още по твърда задница
не помня до какви градуси я докарахме отпред с камбъра,мисля че беше към 1-1,5,предницата е малко отворена сходимоста
задните са на 3 градуса камбър,задната сходимост е затворена леко
има нужда от игра с кастъра,че волана ми е малко бавен,но за момента не е възможно с тези носачи и тампони отпред
несъм си правил експерименти с настройките понеже ги знаех от преди горе долу какво ми трябва,а всичките шукарии които купих ми позволяват доста игра с градусите

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
след няколко карания на колата по писти - втори кръг на Супер Дрифт Сериите в Сапарева баня и днес на Driftfield-a в кремиковци се разбра че дифа ми е доста дълъг,та почнах да чета разни форуми понеже знам,че няма много избор от числа при е46(а всъщност и немога да схвана с какво число ми е дифа,няма табелка,а в реалоема по вин излизат няколко числа и нз точно кое е http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=05 3,15 ли би трябвало да е????? ) някой ми потхвърли,че с моста от е36 може да се сложи,но се оказва че е по тесен и не е възможно да се монтира и сега общо взето незнам какво да правя с дифа...
другото притеснително нещо е че тази кола не завива изобщо,обмислям да изхвърля алуминиевите носачи и да сложа моднати от е30,но това по натам.
давайте идеи за дифа че няма каране тази кола
другото притеснително нещо е че тази кола не завива изобщо,обмислям да изхвърля алуминиевите носачи и да сложа моднати от е30,но това по натам.
давайте идеи за дифа че няма каране тази кола

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
Твоя диф е 3,15, другите числа са на дифове на коли с автоматични скорости 

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега бях на Сапарева баня и мога да кажа само едно голямо БРАВО. Скъса я от каране тази кола и не трепна. Успех за напред.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
малко да размърдам темата,че несъм писал от доста време
преди състезанието в Сапарева баня смених гарнитурата на капака на клапаните,че капеше масло върху колекторите и постоянно миришеше,та тогава още имах съмнения че е духнала гарнитурата на главата

преди 2 седмици се потвърдиха съмненията ми,и отворихме двигателя

когато занесох главата да я шлайфат младежа ми показа поне 10 места където е духала,шлайфаха я на 0,4 - доста е била крива,но хубавото е че няма пукнатини,паснаха клапаните,12 водача смениха,гумички и айде пак на колата

реших че сега е момента да сменя всички гарнитури по двигателя и се борих доста време с тази на картера

междувременно докато се чудех дали е духнала гарнитурата имаше 2 леки произшествия с колата и едни тротоари

D2 racing

Благодарение на Urban Performance Garage колата е пак на гуми с прави носачи
преди състезанието в Сапарева баня смених гарнитурата на капака на клапаните,че капеше масло върху колекторите и постоянно миришеше,та тогава още имах съмнения че е духнала гарнитурата на главата

преди 2 седмици се потвърдиха съмненията ми,и отворихме двигателя

когато занесох главата да я шлайфат младежа ми показа поне 10 места където е духала,шлайфаха я на 0,4 - доста е била крива,но хубавото е че няма пукнатини,паснаха клапаните,12 водача смениха,гумички и айде пак на колата

реших че сега е момента да сменя всички гарнитури по двигателя и се борих доста време с тази на картера

междувременно докато се чудех дали е духнала гарнитурата имаше 2 леки произшествия с колата и едни тротоари

D2 racing

Благодарение на Urban Performance Garage колата е пак на гуми с прави носачи

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ах тези гадни високи бурдюри

кога идваш да караш на мястото от снимката, много ми е интересно да я видя 46-цата в действие

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
там съм се зарекъл да не стъпвам повече 

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Skip_209 написа:там съм се зарекъл да не стъпвам повече
стига бе бурдюра не е толкова страшен

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
не е,ама се влачих 30-40 метра настрани защото е пясък,прах и нз какво още и точно преди да спре колата се тупнах съвсем леко в балдъра,реших че и няма нищо и продължих и другите ми махаха да спра,като видях какво е станало ми се дорева(ама наистина)
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Skip_209
- младши ентусиаст
-