Смяна на разширителен съд?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i , 143hp
Детайли за колата: е46

Re: Смяна на разширителен съд?

Мнение от jonybravo_bg » 23 Ное 2013, 20:42

Същият проблем и с моя н42б20. Купих оригинално. Сменихме го на тротоара пред блока, но ми изтече 2л антифриз, та после доливах... Момчето пипа внимателно и знаеше как да отваря скобите, та за около 20 мин приключихме. Вече пет месеца няма проблем като се има в предвид, че карам предимно градско и ДВГ си загрява.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Ное 2013, 20:22

А някой имал ли е проблеми, веднага след поставянето на нов разширителен съд , че аз малко след като го сменя ще тръгна на дълъг път и ме притеснява да не изпраска радиатора :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 25 Ное 2013, 16:37

Не би трябвало,освен ако не ти надува нещо и да го спука отново.Така,че тръгвай смело и не се плаши.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 26 Ное 2013, 20:59

Първо ще направя една кратка разходка 120км общо, надявам се ако има нещо нередно по радиатора да се покаже за това време :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 26 Ное 2013, 22:27

Както казаха колегите, след смяната всичко ще е наред, само разбери защо го е спраскала. Моя замина 2012 та лятото... щото ми беше свършил виско съединителя на перката(та и него смених.. а то си беше епопея..). Та ако си сигурен че всичко по охладителната система е наред, нямаш грижи, обезвъздуши добре, зареди с антифриз и перкай.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Дек 2013, 21:35

Всичко е наред, след смяната навъртях 900км за няколко дена и си мисля, че няма да има повече изненади .

Относно процеса по смяна на разширителния съд - най-важното е ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕТО :idea:
Понеже един "майстори" претупаха тоя процес , веднага след смяната за малко пак да го пръсна ... добре, че едно съединение не беше добре хваната ... ама така е на село :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 11 Дек 2013, 20:21

мамицата му аз пак моето го смених и сега сам сигурен че казанчето ми е здраво и гаднбите капки антифриз от долу пак ги има (но поне са по малко).
сигурно гумените пръстени по бързите връзки са за смяна .... ако не някой е имал подобен проблем да пише

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azarovlado » 12 Дек 2013, 0:31

При мен имаше ситуация на отчупено парченце пластмаса от вътрешната страна на един от тройниците към разширителния съд, който протече след свалянето.Просто пластмасата е на години и при свалянето забелязах,че липсва парченце което държи О-пръстена в леглото му и естествено при нанизването на тройника към казанчето веднага почваше да сълзи.Иначе самите О-пръстени за мое учудване бяха като нови,но стареенето на пластмасата може да те подведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 14 Дек 2013, 9:57

Аз също смених разширителя.Както си карах градско направо се сцепи от горе до долу.Не съм имал проблеми с охлаждане и т.н., просто пластмасата е остаряла.На него имаше лепенка 06.04.2000, т.е. не е сменяван никога.Вече 2 седмици карам и засега нямам ядове.Както спомена колегата по-горе трябва хубаво обезвъздушаване.
Даже отстраних един проблем който имах.На място духаше студено.Клапана на парното ми даваше грешка, смених го и един път има един път няма парно.С новият разширител и добре обезвъздушена няма проблем, има си парно както в движение, така и на място.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 14 Дек 2013, 13:51

Мойта пак явно съм се заблудил може да е имало антифриз някаде да се е задържал и ме е заблудил че пак тече вече няколко дни карам и няма да тече от никаде :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 22 Дек 2013, 0:52

От вчера и аз съм с ново казанче и сменени двата тройника по мотора , всичко оригинал :D
Дееба и тройниците , голям секс падна с тях докато ги сменя - за страничния свалях динамото за достъп
а за задния лежах върху мотора половин ден с огледалце и фенер в ръцете. Най лошото е ,че при ваденето
на старите пластмаси ,една част от тях се отчупва и остава в отвора за тройника и почва едно човъркане
с отвертки , куки и каквото ви роди фантазията :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 22 Дек 2013, 10:48

Толкова трудно ли се сменя тройника? Казанчето съм го сменил и мисля и тройника да подменя профилактично, за да не ме изненада на път.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 23 Дек 2013, 2:06

Смяната на казанчето ми се стори като детска игра ,а тройниците на М 43 мотора са с доста труден достъп и
много ограничено пространство за работа около тях. Както написах по нагоре , при мен останаха парченца от
старите тройници в гнездата им и докато не се почистят идеално не могат да влязат новите тройници.
При свалена глава смяната на тройниците ще е песен ,но не вярвам някой да тръгне да я сваля заради двата
тройника.

Потребител
Аватар
Кара: M3
Мечтае да кара: M6

Мнение от belqta_1991 » 01 Яну 2014, 21:44

имам един въпрос.
след смяна на разширителния съд ми светна лампата че няма вода в казанчето, обезвъздушена е както трябва, това на каква се дължи. да не би да трябва да зануля компютъра ?

Потребител
Аватар

Мнение от bio81 » 02 Яну 2014, 12:40

Здравей,
Може самия датчик да не е наред .
Ти провери ли дали има антифриз в казанчето?
датчика е това http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... ing_plate/
номер 6

ПредишнаСледваща

Назад към E46