да угасим айрбега
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
Re: да угасим айрбега
Добре де, последно кое от двете свързвания да използваме: диод и два резистора или диод, резистор и кондензатор? Питам, защото и моята лампа светна, направих това с диода и двата резистора /от клипа/, но пак свети. То е ясно, че ще ходя на диагностика, но някои пишат, че им угасвала лампата след интервенцията!
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
lyubenpetkov написа:Добре де, последно кое от двете свързвания да използваме: диод и два резистора или диод, резистор и кондензатор? Питам, защото и моята лампа светна, направих това с диода и двата резистора /от клипа/, но пак свети. То е ясно, че ще ходя на диагностика, но някои пишат, че им угасвала лампата след интервенцията!
С диод и два резистора се симулира свободна седалка, т.е пасажерския аербег няма да се отвори при ПТП.
С диод, резистор и кондензатор се симулира заета седалка, т.е пасажерския аербег ще се отвори при ПТП.
Сам прецени кое те устройва, след слагането на залъгалката е нужно да се изтрие грешката, за да спре да свети лампата.
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
С диод и два резистора се симулира свободна седалка, т.е пасажерския аербег няма да се отвори при ПТП.
С диод, резистор и кондензатор се симулира заета седалка, т.е пасажерския аербег ще се отвори при ПТП.
Сам прецени кое те устройва, след слагането на залъгалката е нужно да се изтрие грешката, за да спре да свети лампата.[/quote]
Това ми стана интересно за кондензатора някакви параметри нещо по подробно да кажете??? не знаех за това че с диода имитира че няма човек на седалката.
А за диагностиката лампата ми изгасна веднага след като го сложих и запалих колата и не само при мен се получи така и в чуждите форуми го казват това, Но странното е че никъде не пише за кондензатори всички методи в нета са с диод търсил съм страшно много но никъде не попаднах на кондензатор.
Дайте повече информация за кондензатора???
Сам прецени кое те устройва, след слагането на залъгалката е нужно да се изтрие грешката, за да спре да свети лампата.[/quote]
Това ми стана интересно за кондензатора някакви параметри нещо по подробно да кажете??? не знаех за това че с диода имитира че няма човек на седалката.
А за диагностиката лампата ми изгасна веднага след като го сложих и запалих колата и не само при мен се получи така и в чуждите форуми го казват това, Но странното е че никъде не пише за кондензатори всички методи в нета са с диод търсил съм страшно много но никъде не попаднах на кондензатор.
Дайте повече информация за кондензатора???
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Ето това ти трябва за да работи аербега:
Диод 1N4002, 1A, 100V

Резистор 56 kOhm, 5%, 1/4w

Керамичен кондензатор 100pF, 500V

Връзваш ги успоредно и трите елемента, като спазваш посоката на диода:

Връзваш ги успоредно и трите елемента, като спазваш посоката на диода:

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Става също с диод вместо 1n4002 1n4007 При кондензатора са важни пикофарадите моят който използвах беше 100пф на 100волта

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Аз бях направил другата схема без кондензатора и лампата си загасна сама без комп. Но сега направих тази схема и лампата пак светна задължително на комп ли трябва да я премахна или просто съм згрешил нещо. И не може ли да ги запоя последователно. Ако е така какъв ще им е реда четох в полезните теми, темата за бега и там пише белия кабел-резистор-кондензатор-диод-синия кабел???
И кондензатора има ли значение посоката в което се запоява??
В магазина който ги взех специализиран в тази облост си ги бях написал на бележка параметрите и на кондензатора пише 100pK дали има разлика??
И кондензатора има ли значение посоката в което се запоява??
В магазина който ги взех специализиран в тази облост си ги бях написал на бележка параметрите и на кондензатора пише 100pK дали има разлика??
- mustang1986
- ентусиаст
-
Кондензатора и резистора няма значение как ще ги запоиш.Само диода задължително белега да е към синият кабел на кантара
.На мен не ми искаше триене на грешката.Просто бях откачил акумулатора и след поставянето всички си дойде на място 

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Аз колата така или иначе сега няма да я карам 1-2 дена щото скъсах тампон и чакам да докарат. За колко време трябва да го откача за да се reboot-не???
- mustang1986
- ентусиаст
-
Не имах предвид,че беше изключен по време на манипулацията.Няма как да се ребутне без диагностика 

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Ясно значи аз сега смятам че го направих както трябва и не мисля че така както ги направих аз последователно е проблем защото като това на снимката не ми изглежда много надеждно направено. И остава да го премахна с диагностика. А тогава защо като го правих само с резистор диод резистор изгасна сам лампата това ми е интересно да разбера??? А сега с това не ще да изгасне ами трябва комп.
- mustang1986
- ентусиаст
-
Ще направиш ли снимка на това което си направил,че с това ,,последователно,,нещо не се връзва
Трите елемента са успоредно свързани,а не последователно.За надежноста не е никакъв проблем да си ги запоиш и после да си ги момифицираш 

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Ето това имам предвид под последователно както е на клипа.
http://www.youtube.com/watch?v=x2UqGJ_L ... =autoshare
А на клипа е даден варианта който аз направих и при който ми изгасна лампата и казвате че при него просто показва че сензора работи но не имитира седнал човек.
Така направих и тази схема която ми казахте. Но както казах с нея светна пак лампата явно иска комп.
http://www.youtube.com/watch?v=x2UqGJ_L ... =autoshare
А на клипа е даден варианта който аз направих и при който ми изгасна лампата и казвате че при него просто показва че сензора работи но не имитира седнал човек.
Така направих и тази схема която ми казахте. Но както казах с нея светна пак лампата явно иска комп.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Добре де то така или иначе след залъгалката направена и закачена пак ще трябва да се ходи на диагностика да се трие грешката не е ли по лесно вместо да се запояват кабели и да се слагат диоди и резистори просто кантара да се изключи софтуерно.
Иначе тази залъгалка направена с диода, резистора и кондензатора работи и след това се трие грешката и готово сложил съм поне 30-тина такива на колеги и до сега на никой не му светнала пак тази лампа включително съм слагал и на е60-тка.
Но има ли възможност да се изключи софтуерно и това е добър вариант няма рязане и запояване.
Иначе тази залъгалка направена с диода, резистора и кондензатора работи и след това се трие грешката и готово сложил съм поне 30-тина такива на колеги и до сега на никой не му светнала пак тази лампа включително съм слагал и на е60-тка.
Но има ли възможност да се изключи софтуерно и това е добър вариант няма рязане и запояване.
- mustang1986
- ентусиаст
-
Oci От тези 30тина-всички ли искаха да се трие грешката,защото при мен не искаше-просто лампата си изгасна.Да не би да не се е получило нещо
По схемата с кондензатора,резистора и диода съм 

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Здравейте колеги значи аз направих същата манипулация като по горе на снимката с устер клемата само,че аз си ги запоих белега ми е към синия кабел и бях откачил само + на акумулатора след 3-4 мин.работа бях готов.Закачам пак +,но уви при мен не иска да се угаси...Някакъв друг вариянт да се угаси без комп има ли?