Motul или Castrol
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Motul или Castrol
Аз да разкажа какви впечатления имам от тукашното БМВ масло. Като купих колата в Германия (на 162 хил. реални км), преди да тръгна да се прибирам смених маслото, като си взех оригинално БМВ масло 5W30 в бутилки, на цена 8-9 евро литъра. От фактурите, които германецът ми даде се виждаше, че колата е карана само с такова масло. Смених го и колата просто пееше. Трудно можеше да се разбере, че е дизел. Върнах се тук, покарах около 12 хил. км. и пак го смених със същото масло (поне на външен вид). Още на десетата минута след смяната усетих разликата. Двигателя стана по-шумен, започна да ръмжи повече, вибрациите се увеличиха. По-късно смених маслото още веднъж пак със същото купувано оттук и положението беше същото. Сега съм на 195 хил. км. и мисля при следващата смяна да сипя Мотул 5W40 да видя дали ще усетя промяна. Не твърдя, че маслото е виновно, може би е просто съвпадение. А и все пак съм минал над 30 хил. км. с българска нафта. 

- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Megiun 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз съм за Мотул-а. За мен това е еталон за качество, и ако е истинско - с две ръце за него. Кастрола също си е екстра, стига да не е менте. За Кастрол съм чувал, че някои мотори го горят. Дали е вярно не знам. С 6100 серията съм на Мотул и наливно литъра е 17лв. Качеството струва пари.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
dimodi написа: Върнах се тук, покарах около 12 хил. км. и пак го смених със същото масло (поне на външен вид). Още на десетата минута след смяната усетих разликата. Двигателя стана по-шумен, започна да ръмжи повече, вибрациите се увеличиха.
На мен ми се случи същото - реших да го пробвам това БМВ масло след като всички го хвалят, ами явно на моята кола не й допада - първо, че стана по шумна, второ че лампата почна да гасне всеки път със закъснение, покарах 2000 км и го махнах ............... Иначе по темата по добрия вариянт според мен е Мотул, само хубави неща съм чувал за него, а относно Кастрол - има мн ментета .....
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
armagedon01 написа:Някой проверялвал ли е колко струва 1 литър синтетично масло 5/40 Приста, аз останах много изненадан - 20 лв, а иначе ние си купуваме БМВ, Кастрол и т.н. оригинално за 15 - 16 лв. и после се чудим защо Пристата има по добри характеристики от нашето оригинално масло .....![]()

Качеството си струва пари, всички "на далавера" качествени продукти са далавера единствено за търговеца.
Естествено не казвам, че трябва всеки да се хвърля на най скъпите продукти, просто трябва да се пазарува от утвърдените вносители на определената марка масло.
Аз в момента също съм с БМВ масло "на тънкана", но не ми харесва и ще го сменям с единственото масло с което карах и погребах старата ми кола - Мотул , купувано единствено от официален вносител!
Защо много от хората, внасящи оригинални части/масла и прочие, фалират, отказват се и т.н. ?! Ми 'щото българинът е свикнал да купува евтиното... Нали уж едно и също пише, бутилката почти, че даже и същата... Ама там е по-евтино, много ясно, че от там ще купи... Ама евтиното винаги излиза скъпо и в това се убеждавам с всеки изминал ден, все повече и повече 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз спирам да купувам БМВ масло!
От последната смяна колата ми почна да трака ужасно много дори на един приятел Е30ката е по тиха с наливен алпин.
В най скоро време ще си сипя алпин и това ще е стига с тези скъпи масла всичките са ментета.
Една бутилка или туба няма ли на гърлото залепено найлонче за мен е бутилирано в гараж.
От последната смяна колата ми почна да трака ужасно много дори на един приятел Е30ката е по тиха с наливен алпин.
В най скоро време ще си сипя алпин и това ще е стига с тези скъпи масла всичките са ментета.
Една бутилка или туба няма ли на гърлото залепено найлонче за мен е бутилирано в гараж.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми за 10лв/литъра дали е BMW масло според вас
Той bum_bum беше писал, че повече с масла не иска да се занимава, щото като внесе не се купували, въпреки че цените бяха добри. Но уви... българина търси евтиното. Пресен случай от един магазин за авточасти: Звъни някакъв човечец в магазина и една от продавачките вдига, и слушам следното:
-Свещи за Фолксваген? Моделче?
-......
-Секунда... 6лв. бройката.
След малко разговора приключи и продавачката "Е колко по-евтино от 6лв. за бройка иска тоя... "
ПП: Това да пестиш пари точно пък от смяна на масло... меко казано граничи с глупостта, като маслото образно казано е "кръвта" в нашите мотори.

-Свещи за Фолксваген? Моделче?
-......
-Секунда... 6лв. бройката.
След малко разговора приключи и продавачката "Е колко по-евтино от 6лв. за бройка иска тоя... "

ПП: Това да пестиш пари точно пък от смяна на масло... меко казано граничи с глупостта, като маслото образно казано е "кръвта" в нашите мотори.
Next написа:Аз спирам да купувам БМВ масло!
Хората цели бутилки правят 1:1 с оригинала ти найлонче искаш, за да си сигурен

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ако погледнем не само маслото, всички части са така, едно време бош беше еталон за качество сега е само менте оригинал можеш в моргата да намериш, маслото е същата помия, аз си карам с кроноил масло 5W30 и печката мърка за 15000 маслото не мърда грам, и вече две смени съм доволен, една стара кола я карахме на кастрол, еи като се разтракаха повдигачите, и мотора беше като настръхнал. 

- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3er E46 N42 2003
- Мечтае да кара: X6 hamann tycoon
незнам аз си поръчах Castrol Edge 0W30 от kfzteile24 точка DE което 100% трябва да е истинско и мисля да си карам 46цата с него. Сега съм с някакав измислен репсол от БГ минал съм към 5000км и не мисля да карам повече с масло, което незнам верно ли е репсол или не... Иначе колеги то на капачката си пише кастрол,кво повече да кажа...
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Две смени съм с мотул 6100 Синерджи 10в40 от официалния вносител, и смея да кажа че двигателя работи много тихо, не се обаждат и повдигачи нито за 10К е паднало нивото му.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m3
- Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd
Мобил1 5в50 е моето масло.Успехи
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3er E46 N42 2003
- Мечтае да кара: X6 hamann tycoon
някакви впечатления от кастрол едж 0 в 30 ?
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5