Някой сменял ли е датчика за налягането в турбината?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Някой сменял ли е датчика за налягането в турбината?
Никаква - хващам се на бас, че остта, както и корпуса и лопатките са здрави!
Може би само клапана е човъркан - както каза Луцифер (Любо, аз ти го казах същото, обаче няма кой да чуе!)
Работата е там, че майстора, който човърка по колата е врътнал главата на Любо...
Любо - турбото може да се рециклира пак!
Любо - може да не се стигне изобщо до рециклиране - свали турбината, закарай я на стенд - да я видят, да върнат "настройката" на клапана...
Не знам защо, но си мисля, че няма да ме послушаш - нито мен, нито колегите от форума...ти си решил, че майстора е прав и до там...
(ако имаш пари (грешни!) за даване - няма лошо!!)
Може би само клапана е човъркан - както каза Луцифер (Любо, аз ти го казах същото, обаче няма кой да чуе!)
Работата е там, че майстора, който човърка по колата е врътнал главата на Любо...

Любо - турбото може да се рециклира пак!
Любо - може да не се стигне изобщо до рециклиране - свали турбината, закарай я на стенд - да я видят, да върнат "настройката" на клапана...
Не знам защо, но си мисля, че няма да ме послушаш - нито мен, нито колегите от форума...ти си решил, че майстора е прав и до там...

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Ми Ванка вече е на стенд турбинката и майстора не ми е врътнал главата а се оказа прав, при това на 100%. Тези турбинки нямат разтоварващ клапан, за който си говорихме по телефона а вакумен регулатор, който върти геометрията и от там турбинката разтоварва. Вакумен регулатор и разтоварващ клапан са две съвсем различни неща. Няма как да е ос и лопатки наистина, тази турбинка не е свирила никога и е новичка като година, а и все пак колата си вървеше, като зацепи турбото. Та оказва се, че лопатките на геометрията или не зацепват до край, или са счупени, или вакумния регулатор е заминал, или просто е въпрос на почистване и раздвижване. Та това ще го знам на 100% до вечерта, след като я отворят. Та Ванка пича, който ми прави колата си е доста в час а и няма да ми вземе много пари, даже ми даде съвет при какви условия да я ремонтирам, за да не е на същото дередже след една година. При това слушам и уважавам мнението на колегите от форума. Аз съм много доволен от майсторчето защото той е един от малкото майстори на които попаднах и веднага започна да прави нещо по въпроса, при това доста систематизирано без да ми обяснява от къде може да е проблема и да бращулеви, това че аз сам си се вкарвам в някакви филми е отделен въпрос. От тук на татък вече знам че си имам читав майстор за сложни проблеми и най-важното знам че няма да ме метне с пари или части на 100%.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
lyu_records написа:...
Tова което обясняваш за турбината според мен ще излезе, че оста й затяга от некачествено рециклиране или несмазване на турбината каране с масло 10W40 или калпаво масло зимата... веднага изгасяне на мотора след продължително каране или лятото в задръствания каране на градско и работа на место . или вакумната мембрана-актуатора е дала фира.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:lyu_records написа:...
Tова което обясняваш за турбината според мен ще излезе, че оста й затяга от некачествено рециклиране или несмазване на турбината каране с масло 10W40 или калпаво масло зимата... веднага изгасяне на мотора след продължително каране или лятото в задръствания каране на градско и работа на место . или вакумната мембрана-актуатора е дала фира.
Колега може само да гадаем в понеделник ще ми се обадят да кажат какво става и дали ще се прави. Иначе съм написал какво са ми казали.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Любо...казах вакуум клапана, който разтоварва турбината, не разтоварващ клапан. (наясно съм, че няма).
Ти сам каза, че майстора е проверил геометрията и е била наред - затова ти казах, че нещо не се връзва...хем казва, че е наред, хем казва, че е от нея.
Не искам да споря...няма да ти давам и акъл при кой да си караш колата, но когато каза, че майстора ти е казал, че ако не е турбинате е скоростната кутия...замисли се сам от страни как звучи...
Пожелавам ти успех с отстраняването на проблема.
Ти сам каза, че майстора е проверил геометрията и е била наред - затова ти казах, че нещо не се връзва...хем казва, че е наред, хем казва, че е от нея.
Не искам да споря...няма да ти давам и акъл при кой да си караш колата, но когато каза, че майстора ти е казал, че ако не е турбинате е скоростната кутия...замисли се сам от страни как звучи...
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Любо...казах вакуум клапана, който разтоварва турбината, не разтоварващ клапан. (наясно съм, че няма).
Мерси Ванка, проблема е изяснен. Геометрията движи но не се движи от край до край и това без да се свали и после надуе няма как да го разбереш. Така че нещата си се връзват на 6. Както и да е това за скоростите което каза майстора беше глупаво наистина, но след толкоз диагностики и ядове човек се чуди, как да продължи и къде може да е проблема. Та майстора си е читав и си е на 6. Ама оня майстор Ванка дето ме води при него и искаше да ми отваря двигателя, защото тракал на механичен проблем, може би клапан и аз отказах да ми пипа колата беше голяма работа. Това не го приемам за майстор вече как си заяви смело че си е това и да отваря главата УЖАС УЖАС, а то ми тракаше водната помпа, нали се сещаш че щеше да дам над 1000 лв. за отваряне на двигател гарнитури и т. н. и на края да се окаже водната помпа пак. Тоя пич при който съм си оставил колата не е толкоз смел да ми заяви от самото начало сменяй турбо, човек е длъжен да провери всички варианти и да не се хвърля директно в джаза.
Поздрави!

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Значи проблема ти се оказа идентичен с на моя колега с гоуфо
.... м/у другото той побългари малко нещата и може би реши проблема временно ...част от неговите лопатки не се движеха напълно смисъл зацикляха в един момент от ротацията ... е той ги поизпили малко (верно звучи тъпо)
, но пък при него имаше ефект
естествено не те агитирам за такива простотии просто споделям нещо на което бях пряк свидетел. При него лопатките заяждаха заради износване на една втулка и някак си бяха пропаднали с около 1 десета и опираха в самия корпус...Успех колега и дано успеете да решите проблема най безболезнено 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
сподели инфо дали си се разминал с почистване на геометрията , или снимка на деформирана геометрия 

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
mitrax написа:сподели инфо дали си се разминал с почистване на геометрията , или снимка на деформирана геометрия
Ми геометрията е нова, снимки нямам

Колега и аз май имам същия проблем с турбината. Кажи какви магарии е правила колата за да видя дали и при мен е това. Моята забива, набира мудно, особено на 4-та и 5-та и разходомера на се връща при подаване на пълна газ на 4-та и 5-та.
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3