Индикатора за маслото свети в жълто
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Re: Индикатора за маслото свети в жълто
Next написа:Rundev написа:
Моя също свети вече от две години
Омаслен ли ти е двигателя на стойката на филтърната кутия точно там има гарнитура с две гумички на един клапан, ако е омаслено това си смени о-пръстените и гарнитурката 9 лв от ДаруКар мисля, че беше. Ако ти са изгорели гумичките от там пропуска масло и затова свети жалтата лампа при бензина.
Пускаше колега

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
То е ясно, че е датчика. По тая тема има толкова много изписано...
Да, колеги много е изписано по темата, аз ще кажа на бързо какво стана при мене!
И при мен светкаше за 10-секунди когато запаля колата , след четене по въпроса това се оказа, че датчика за нивото на маслото в картера не работи!
Така, нов струва май 234-лева по спомени, и след кратко търсене си намерих на старо за 20-лева от Е90- 2007-година, работил е точно 3-години
Хубавото е, че този датчик ства от много двигатели на БМВ, ама страшно много и дизели, и бензин
Моя съвет е ако ви припадне за без пари, но само оригинален на Хела си го вземете, хубаво е да работи и да показва!
Какво стана при мен, като си купувах колата на диагностиката показа датчик масло някво си, и ми казаха че е датчика за налягането на маслото, викам си 20-лева нищо работа
, да ама не
след смяната пак светеше!
Отивам вече при друг майстор, той вика нещо ти е заминал коляновия вал, маслена помпа и не знам какво още
И край викам си прецаках се с покупката, после се регистирах тука и разбрах че е от този датчи за нивото, и смяната на другия за налягането е била напразна
И СЕ УСПОКОЙХ, че не е двигателя
А, и накой ден като продавам колата, какво ще обеснявам на купувача за тази лампа?
И при мен светкаше за 10-секунди когато запаля колата , след четене по въпроса това се оказа, че датчика за нивото на маслото в картера не работи!
Така, нов струва май 234-лева по спомени, и след кратко търсене си намерих на старо за 20-лева от Е90- 2007-година, работил е точно 3-години

Хубавото е, че този датчик ства от много двигатели на БМВ, ама страшно много и дизели, и бензин
Моя съвет е ако ви припадне за без пари, но само оригинален на Хела си го вземете, хубаво е да работи и да показва!
Какво стана при мен, като си купувах колата на диагностиката показа датчик масло някво си, и ми казаха че е датчика за налягането на маслото, викам си 20-лева нищо работа

Отивам вече при друг майстор, той вика нещо ти е заминал коляновия вал, маслена помпа и не знам какво още

И край викам си прецаках се с покупката, после се регистирах тука и разбрах че е от този датчи за нивото, и смяната на другия за налягането е била напразна

И СЕ УСПОКОЙХ, че не е двигателя

А, и накой ден като продавам колата, какво ще обеснявам на купувача за тази лампа?
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
Колеги вече всички знаят, че тези датчици са си проблем при нас и има доста писано! И аз карам моята вече година така и незнам кога ще се наканя да го сменям и дали въобще ще го сменя! Свети си 10-тина секунди при палене и после си изгасва.... и така....!
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Не се притеснявай колега и аз съм в клуба със дадчиците от няколко дни.
Някой може ли да покаже в RealOEM къде се намира този дадчик?
Защото от един сайт от който си поръчвам части ,виждам 2 дадчика . Цената за единия е 6 евро ,а за другия е 180 евро.
Някой може ли да покаже в RealOEM къде се намира този дадчик?
Защото от един сайт от който си поръчвам части ,виждам 2 дадчика . Цената за единия е 6 евро ,а за другия е 180 евро.

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
номер 16
номерчето е 12617508003

номерчето е 12617508003

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
ivpetgo написа:Колеги вече всички знаят, че тези датчици са си проблем при нас и има доста писано! И аз карам моята вече година така и незнам кога ще се наканя да го сменям и дали въобще ще го сменя! Свети си 10-тина секунди при палене и после си изгасва.... и така....!
+1.
Същата работа и при мен едно към едно .

При всяко палене свети за 10-на сек. и гасне лампата след това . После както
и да я ръчкам не светва повече до следващо стартиране. Нивото на маслото ми
е на 2 мм. под МАХ.
Хубавото в случая е че имаме щека за маслото и тя е главния ориентир.
Имам познат с мерцедес , който твърди че изобщо няма щека на мотора . Е там
вече филма с нивото на маслото става друг.
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Значи в този сайт в който ги гледах дадчиците се оказа ,че нито един от двата не този който ми трябва.
Проверих в ebay излязоха много ,но ме притеснява ,че не са на хела.
В някой пише оригинал, но пък разликата в цената от realoem и ebay е около 100 долара.
В крайна сметка има ли смисъл да поръчвам?
Другото което се сетих да попитам е:кое точно се прецаква на този дадчик? Има ли вариянт за почистване ,защото аз махах пеперуди ,чистих EGR ,но не почистих колектора? Може ли маслото ми да е мръсно и да не позволява този дадчик да работи коректно?
П.П.> Нивото на маслото ми е 1-2mm над максимима.Така си стои още като го смених преди близо 4000 километра.
В някой пише оригинал, но пък разликата в цената от realoem и ebay е около 100 долара.
Другото което се сетих да попитам е:кое точно се прецаква на този дадчик? Има ли вариянт за почистване ,защото аз махах пеперуди ,чистих EGR ,но не почистих колектора? Може ли маслото ми да е мръсно и да не позволява този дадчик да работи коректно?
П.П.> Нивото на маслото ми е 1-2mm над максимима.Така си стои още като го смених преди близо 4000 километра.

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
до колкото знам датчика е капсулован и не подлежи на ремонт. Ако не искаш, не си го сменяй. Просто от време на време си проверявай щеката
boXeer написа:Значи в този сайт в който ги гледах дадчиците се оказа ,че нито един от двата не този който ми трябва.
Не, колега не се почиства за съжаление, само смяна с друг!
На мен ми попадна втора ръка от Е60-2007-ма за 20-лева, смених го и нямам проблем, вече не свети след паленето

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Wolfen написа:до колкото знам датчика е капсулован и не подлежи на ремонт. Ако не искаш, не си го сменяй. Просто от време на време си проверявай щеката
Аз така правя засега и нямам проблеми

S7 написа:Wolfen написа:до колкото знам датчика е капсулован и не подлежи на ремонт. Ако не искаш, не си го сменяй. Просто от време на време си проверявай щеката
Аз така правя засега и нямам проблемивсе пак предполагам че ще има и червена лампа преди да стане нещо сериозно
Не знам колега, но да не би, и жълтата и червената да зависят от същия този датчик

тоест само проверка му е майката!
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
тука смесихте нещата малко .. има два датчика - за нивото на маслото и за налягането на маслото. Единият е 200+ кинта, другия 18 май беше ... когато светне червено, това е проблем с налягането, когато светне жълто - проблем с нивото.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Wolfen написа:тука смесихте нещата малко .. има два датчика - за нивото на маслото и за налягането на маслото. Единият е 200+ кинта, другия 18 май беше ... когато светне червено, това е проблем с налягането, когато светне жълто - проблем с нивото.
Добре де ако останеш с примерно 500 гр. масло в двигателя няма ли да светне червената лампа?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
S7 написа:Wolfen написа:тука смесихте нещата малко .. има два датчика - за нивото на маслото и за налягането на маслото. Единият е 200+ кинта, другия 18 май беше ... когато светне червено, това е проблем с налягането, когато светне жълто - проблем с нивото.
Добре де ако останеш с примерно 500 гр. масло в двигателя няма ли да светне червената лампа?
не знам .. пробвай

69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5