Индикатора за маслото свети в жълто

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Индикатора за маслото свети в жълто

Мнение от Rundev » 22 Яну 2011, 10:34

Next написа:
Rundev написа:
Моя също свети вече от две години

Омаслен ли ти е двигателя на стойката на филтърната кутия точно там има гарнитура с две гумички на един клапан, ако е омаслено това си смени о-пръстените и гарнитурката 9 лв от ДаруКар мисля, че беше. Ако ти са изгорели гумичките от там пропуска масло и затова свети жалтата лампа при бензина.

Пускаше колега :) и то доста.Смених я гарнитурката преди година :) Резултата е същия свети си :) Датчика е заминал най вероятно :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 22 Яну 2011, 11:19

То е ясно, че е датчика. По тая тема има толкова много изписано...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 06 Фев 2011, 22:58

Да, колеги много е изписано по темата, аз ще кажа на бързо какво стана при мене!
И при мен светкаше за 10-секунди когато запаля колата , след четене по въпроса това се оказа, че датчика за нивото на маслото в картера не работи!
Така, нов струва май 234-лева по спомени, и след кратко търсене си намерих на старо за 20-лева от Е90- 2007-година, работил е точно 3-години :mhihi:
Хубавото е, че този датчик ства от много двигатели на БМВ, ама страшно много и дизели, и бензин
Моя съвет е ако ви припадне за без пари, но само оригинален на Хела си го вземете, хубаво е да работи и да показва!
Какво стана при мен, като си купувах колата на диагностиката показа датчик масло някво си, и ми казаха че е датчика за налягането на маслото, викам си 20-лева нищо работа :oops: , да ама не :ranting: след смяната пак светеше!
Отивам вече при друг майстор, той вика нещо ти е заминал коляновия вал, маслена помпа и не знам какво още :dunno:
И край викам си прецаках се с покупката, после се регистирах тука и разбрах че е от този датчи за нивото, и смяната на другия за налягането е била напразна :OT:
И СЕ УСПОКОЙХ, че не е двигателя :mhihi:

А, и накой ден като продавам колата, какво ще обеснявам на купувача за тази лампа?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от ivpetgo » 26 Фев 2011, 18:53

Колеги вече всички знаят, че тези датчици са си проблем при нас и има доста писано! И аз карам моята вече година така и незнам кога ще се наканя да го сменям и дали въобще ще го сменя! Свети си 10-тина секунди при палене и после си изгасва.... и така....!

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
Кара: Е46 330D 204hp (M57N)

Мнение от boXeer » 26 Фев 2011, 21:55

Не се притеснявай колега и аз съм в клуба със дадчиците от няколко дни.
Някой може ли да покаже в RealOEM къде се намира този дадчик?
Защото от един сайт от който си поръчвам части ,виждам 2 дадчика . Цената за единия е 6 евро ,а за другия е 180 евро.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 26 Фев 2011, 22:01

номер 16
номерчето е 12617508003

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 27 Фев 2011, 12:01

ivpetgo написа:Колеги вече всички знаят, че тези датчици са си проблем при нас и има доста писано! И аз карам моята вече година така и незнам кога ще се наканя да го сменям и дали въобще ще го сменя! Свети си 10-тина секунди при палене и после си изгасва.... и така....!

+1.
Същата работа и при мен едно към едно . :( .
При всяко палене свети за 10-на сек. и гасне лампата след това . После както
и да я ръчкам не светва повече до следващо стартиране. Нивото на маслото ми
е на 2 мм. под МАХ.
Хубавото в случая е че имаме щека за маслото и тя е главния ориентир.
Имам познат с мерцедес , който твърди че изобщо няма щека на мотора . Е там
вече филма с нивото на маслото става друг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
Кара: Е46 330D 204hp (M57N)

Мнение от boXeer » 27 Фев 2011, 16:06

Значи в този сайт в който ги гледах дадчиците се оказа ,че нито един от двата не този който ми трябва.
Проверих в ebay излязоха много ,но ме притеснява ,че не са на хела.
В някой пише оригинал, но пък разликата в цената от realoem и ebay е около 100 долара.
В крайна сметка има ли смисъл да поръчвам?
Другото което се сетих да попитам е:кое точно се прецаква на този дадчик? Има ли вариянт за почистване ,защото аз махах пеперуди ,чистих EGR ,но не почистих колектора? Може ли маслото ми да е мръсно и да не позволява този дадчик да работи коректно?

П.П.> Нивото на маслото ми е 1-2mm над максимима.Така си стои още като го смених преди близо 4000 километра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 27 Фев 2011, 16:37

до колкото знам датчика е капсулован и не подлежи на ремонт. Ако не искаш, не си го сменяй. Просто от време на време си проверявай щеката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw20009 » 27 Фев 2011, 21:15

boXeer написа:Значи в този сайт в който ги гледах дадчиците се оказа ,че нито един от двата не този който ми трябва.
Проверих в ebay излязоха много ,но ме притеснява ,че не са на хела.
В някой пише оригинал, но пък разликата в цената от realoem и ebay е около 100 долара.
В крайна сметка има ли смисъл да поръчвам?
Другото което се сетих да попитам е:кое точно се прецаква на този дадчик? Има ли вариянт за почистване ,защото аз махах пеперуди ,чистих EGR ,но не почистих колектора? Може ли маслото ми да е мръсно и да не позволява този дадчик да работи коректно?

П.П.> Нивото на маслото ми е 1-2mm над максимима.Така си стои още като го смених преди близо 4000 километра.

Не, колега не се почиства за съжаление, само смяна с друг!
На мен ми попадна втора ръка от Е60-2007-ма за 20-лева, смених го и нямам проблем, вече не свети след паленето :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 27 Фев 2011, 21:37

Wolfen написа:до колкото знам датчика е капсулован и не подлежи на ремонт. Ако не искаш, не си го сменяй. Просто от време на време си проверявай щеката

Аз така правя засега и нямам проблеми :D все пак предполагам че ще има и червена лампа преди да стане нещо сериозно :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw20009 » 28 Фев 2011, 22:00

S7 написа:
Wolfen написа:до колкото знам датчика е капсулован и не подлежи на ремонт. Ако не искаш, не си го сменяй. Просто от време на време си проверявай щеката

Аз така правя засега и нямам проблеми :D все пак предполагам че ще има и червена лампа преди да стане нещо сериозно :paranoid:

Не знам колега, но да не би, и жълтата и червената да зависят от същия този датчик :dunno:
тоест само проверка му е майката!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 28 Фев 2011, 22:08

тука смесихте нещата малко .. има два датчика - за нивото на маслото и за налягането на маслото. Единият е 200+ кинта, другия 18 май беше ... когато светне червено, това е проблем с налягането, когато светне жълто - проблем с нивото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 01 Мар 2011, 0:33

Wolfen написа:тука смесихте нещата малко .. има два датчика - за нивото на маслото и за налягането на маслото. Единият е 200+ кинта, другия 18 май беше ... когато светне червено, това е проблем с налягането, когато светне жълто - проблем с нивото.

Добре де ако останеш с примерно 500 гр. масло в двигателя няма ли да светне червената лампа?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 01 Мар 2011, 9:21

S7 написа:
Wolfen написа:тука смесихте нещата малко .. има два датчика - за нивото на маслото и за налягането на маслото. Единият е 200+ кинта, другия 18 май беше ... когато светне червено, това е проблем с налягането, когато светне жълто - проблем с нивото.

Добре де ако останеш с примерно 500 гр. масло в двигателя няма ли да светне червената лампа?

не знам .. пробвай :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46