За колко минути, Ви достига максимална температура ДВГ-то?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: За колко минути, Ви достига максимална температура ДВГ-то?
А бе само мухи вкарвате на хората в глвите с такива теми!
Но определено са полезни, човек се сеща да провери нещо, което е доста тривиално и рядко е на дневен ред за проверка по колата.
При мен стрелката на температурата застава на 12ч. за около 13-15 минути при външна 2,5 градуса.
Но това определено не е нормално! Трябва да загрява по-бързо - за окло 5-8 минути при нормално каране.
Теставайки дигиталните стойности за темепературата на охлаждащата течност от сервизното меню и с живи данни с ДИС забелязах, че трмпературата варира предимно около 82-86 градуса. Т.е. двигателя не може да загрее до номиналната си температура
Това, че стрелката е на 12ч. не значи че всичко е О'к ! Прибора на таблото отчита температурата с толеранс, като основния принцип е да информира за ниска, нормална и висока температура.
Съдейки по това, че температурата не пада под 82 (големия кръг остава затворен, а термостатите трябва да отварят на 88 градуса) , при тестване на термостата в движение стрелката не се връща и при работа на парното въздуха постепенно захладнява, мога да заключа, че ако системата е обезвъздушена и нивото на антифриза е в норма, големия термостата е добре а малкия термостат ПАК е дал фира.

Но определено са полезни, човек се сеща да провери нещо, което е доста тривиално и рядко е на дневен ред за проверка по колата.
При мен стрелката на температурата застава на 12ч. за около 13-15 минути при външна 2,5 градуса.
Но това определено не е нормално! Трябва да загрява по-бързо - за окло 5-8 минути при нормално каране.
Теставайки дигиталните стойности за темепературата на охлаждащата течност от сервизното меню и с живи данни с ДИС забелязах, че трмпературата варира предимно около 82-86 градуса. Т.е. двигателя не може да загрее до номиналната си температура

Това, че стрелката е на 12ч. не значи че всичко е О'к ! Прибора на таблото отчита температурата с толеранс, като основния принцип е да информира за ниска, нормална и висока температура.
Съдейки по това, че температурата не пада под 82 (големия кръг остава затворен, а термостатите трябва да отварят на 88 градуса) , при тестване на термостата в движение стрелката не се връща и при работа на парното въздуха постепенно захладнява, мога да заключа, че ако системата е обезвъздушена и нивото на антифриза е в норма, големия термостата е добре а малкия термостат ПАК е дал фира.

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
я да попитам бензинките и те ли са с 2 термостата или само дизела,че гледам само дизелите ги споменават...
ивайло81 написа:я да попитам бензинките и те ли са с 2 термостата или само дизела,че гледам само дизелите ги споменават...
БАШ!!!

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
а ся де? БАШ кое,че бензинките са с 2 или ,че само дизелите???? и ако имат бензинките на 320и къде се намира малкият?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
ивайло81 написа:а ся де? БАШ кое,че бензинките са с 2 или ,че само дизелите???? и ако имат бензинките на 320и къде се намира малкият?
Бензинките са с един термостат! И той вече струва

Номенклатурен номер : 11531437085
Описание : ТЕРМОСТАТ С КОРПУС
Ед.цена (с ДДС) : 176.46 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номер 5 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
А иначе Дарукар твърдях, че цените са намалели на авточастите. Преди 1,5г. го купих за 148лв. и както виждате държи шибаният термостат. Неможе да задържи температурата. Абе няма проблеми. Иначе се тупат по гърдите с оригиналните си части.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:А бе само мухи вкарвате на хората в глвите с такива теми!![]()
Теставайки дигиталните стойности за темепературата на охлаждащата течност от сервизното меню и с живи данни с ДИС забелязах, че трмпературата варира предимно около 82-86 градуса. Т.е. двигателя не може да загрее до номиналната си температура![]()
Колега, аз преди иобщо не влизах в това скрито меню

vavilon написа:ивайло81 написа:а ся де? БАШ кое,че бензинките са с 2 или ,че само дизелите???? и ако имат бензинките на 320и къде се намира малкият?
Бензинките са с един термостат! И той вече струва![]()
![]()
Номенклатурен номер : 11531437085
Описание : ТЕРМОСТАТ С КОРПУС
Ед.цена (с ДДС) : 176.46 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номер 5 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
А иначе Дарукар твърдях, че цените са намалели на авточастите. Преди 1,5г. го купих за 148лв. и както виждате държи шибаният термостат. Неможе да задържи температурата. Абе няма проблеми. Иначе се тупат по гърдите с оригиналните си части.
Aма как бе, тва не беше ли още по-евтино преди - аз пролетта на миналата година от дару го купих за жена ми за 90 лв. Тия се ебават вече! Некъв прост термостат, дет за другите коли е по 30-40 лв тука 176 и стотинки даже - нещастници! Бас ловя, че в Германия не е толкова! Боклуци мръсни гадове! Колега, аз също съм привърженик на оригинала, ма тва май ще са залудо хвърлени пари в гушите на некой тъпак. Май по-добре е да си купиш нов, но неоригинален на някоя друга фирма! Не може да няма заместители! Един път си давал толкова и следващата година да се скапе! Ай да си ....!
ПП: Абе сега променям коментара си, защото проверих и по чуждите сайтове тоя термостат струва 130 долара +-. Има я неква тука, качила се е цената навсякъде май! Много интересна работа!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Успях да го намеря за 105$, ама с шипнга ми излиза 205лв 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
В Ибей излиза на 100лв
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories
Явно са го вдигнали защото става и за Е87
П.С. това е било за след фейслифта
За преди фейса би трябвало да са по евтини

Явно са го вдигнали защото става и за Е87

П.С. това е било за след фейслифта

За преди фейса би трябвало да са по евтини

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
лятоска - за около 2-3 минути някъде.
зимъска - при температура около 15 градуса за минута две повече.
баш зимъска - скоро ще разбера но предполагам че няма да е повече от 7-8 минути каране
зимъска - при температура около 15 градуса за минута две повече.
баш зимъска - скоро ще разбера но предполагам че няма да е повече от 7-8 минути каране

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
pazokolarov написа:....
За съжаление няма познали верния отговор

Днес се набутах със 120 лева за смяна на малкия термостат - никаква промяна. Температурата пак си отива на 82-84 градуса и това е! А при теста за скапан термостат няма индикации големия да е заминал тотално.
Само при градско т. се вдига понякога над 87 градуса ... ама сега и температурите се повишиха с 10-тина градуса.
Не знам дали причината е в големия. Ще се прежаля да го сменя и него и ще видим какво ще излезе - или два резервни термостата (за сега имам само малък

Да не се окаже на края, че сме с коли-версия само за топъл климат ...

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Пацо, това е много неприятно
Но повярвай когато успееш да влезеш в оптимален режим на двигателя, ще си приятно изненадан от разхода 
Сега да се похваля с щастливият край на неработещият термостат, а той е....
Само за 108лв. на Behr 105градусов.
Развръзката, понеже още съм в тестови период за времена и градуси +правилно обезвъздушаване (трябва да се долее, след някой и друг километър водица
), вече имам заветните 105градуса-ПОДЪРЖАНИ
.
Та от студена кола при темп. +4,5гр. 20мин., в яко задръстване (на 1-ва, с 800-1000об/мин. мноого бавно предвижване) закова 105-те градуса
Когато отвори термостата пада на 101градуса и после пак качва на 105. Перката всеки път се включва на 104 градуса.
Малко по подробни данни:
на 3- та мин. -60гр.;
на 8- та мин. -71гр.;
на 15-та мин. -92гр.;
на 20-та мин. -105гр.
По мои наблюдения, този термостат работи в диапазон 100-105градуса.
Това е за сега, като нормализирам нивото на антефриза, ще постна още едни времеви данни.
п.п.Благодарско на всички и нека темата помогне на всички, които имат заблуда по стрелката за температурата

Сега да се похваля с щастливият край на неработещият термостат, а той е....

Развръзката, понеже още съм в тестови период за времена и градуси +правилно обезвъздушаване (трябва да се долее, след някой и друг километър водица

Та от студена кола при темп. +4,5гр. 20мин., в яко задръстване (на 1-ва, с 800-1000об/мин. мноого бавно предвижване) закова 105-те градуса

Малко по подробни данни:
на 3- та мин. -60гр.;
на 8- та мин. -71гр.;
на 15-та мин. -92гр.;
на 20-та мин. -105гр.
По мои наблюдения, този термостат работи в диапазон 100-105градуса.
Това е за сега, като нормализирам нивото на антефриза, ще постна още едни времеви данни.
п.п.Благодарско на всички и нека темата помогне на всички, които имат заблуда по стрелката за температурата

колеги имам проблем с температурата и прецених че мога да питам тук вместо да пускам нова тема (ако греша нека модераторите я преместят).В града няма проблеми загрява си колата,стои си по средата стрелката,обаче тази събота ходих по прованса малко и на извънградско в момента в който спра да подавам газ (например по нанадолнище ) и стрелката веднага пада почти до синия сектор,отделно от това 10-15 минути след като беше запалена колата и вече се движех по пътя при загряла кола ми светна
след около 2 минути светене лампата угасна.След като пристигнах изчаках около час да истине колата и слезнах да доливам антифриз понеже знам че лампата индикира за това,отварям капачката на радиатора обаче поплавъчето вътре което индикира за количеството антифриз стърчи като на първолак пишката (демек не е нужно допълване) ,та тука ми идва и питанката макар че съм почти сигурен че е нещо с термостата.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Датчика за нивото на разтвора (антифриза) ти се ебава. А за температурата термостат. Напиши си инфото под юзъра, че аз си мисля, че това табло е от вартбург... 

- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Явно и аз съм за смяна на Термостат.Днеска влязох в скритото меню и се загледах...значи за 15 мин. каране стигна до 50-60 C и дотам, трябва да се кара още пине 15 мин. за да загрее горе-долу нормално.Забелязох , че и разхода ми се покачи малко.
Идеята ми е колко време може така да се изкара с развален термостат ?
Идеята ми е колко време може така да се изкара с развален термостат ?