Въпрос за м43б19,смяна на разпределителен вал.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Въпрос за м43б19,смяна на разпределителен вал.
Rundev написа:Добре де,обяснете за тая ДИСА,какво е това ???? и защо 16-ките го нямат???
Kлапан за повече входящ въздух - отваря се като му каже компа кога да се отвори (като има нужда), за да направи подходяща смес за повече мощ! Презумпцията е, че 16ката няма нужда от него, щото е скопена! Оци каза, че като е сложил калпана е намерил и къде е куплунга за включването му и го е бъцнал - има си оствено място! Предполагам обаче в момента не действа, щото компа не го търси и надявам се като плеснеме новия софт да тръгне и с надеждата вала на 16ката и 18ката наистина да са еднакви да се окаже, че това ще е всичко и лесно да стане 18ка!
Колега,имам вкъщи вал от М43В19...сменях преди време със Шриковски(262 градусов). Лошото е,че съм в Москва,иначе вала така и така седи вкъщи и прашасва от 2 години... Прибирам се 22ри Декември,ако мога да съм полезен с нещо,пиши:)
Killing Ain't Fair,But Somebody Got To Do It!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
slitter написа:Rundev написа:Добре де,обяснете за тая ДИСА,какво е това ???? и защо 16-ките го нямат???
Kлапан за повече входящ въздух - отваря се като му каже компа кога да се отвори (като има нужда), за да направи подходяща смес за повече мощ! Презумпцията е, че 16ката няма нужда от него, щото е скопена! Оци каза, че като е сложил калпана е намерил и къде е куплунга за включването му и го е бъцнал - има си оствено място! Предполагам обаче в момента не действа, щото компа не го търси и надявам се като плеснеме новия софт да тръгне и с надеждата вала на 16ката и 18ката наистина да са еднакви да се окаже, че това ще е всичко и лесно да стане 18ка!
Евала,ще чакам резултати

- Rundev
- младши ентусиаст
-
WestSide написа:Колега,имам вкъщи вал от М43В19...сменях преди време със Шриковски(262 градусов). Лошото е,че съм в Москва,иначе вала така и така седи вкъщи и прашасва от 2 години... Прибирам се 22ри Декември,ако мога да съм полезен с нещо,пиши:)
колега,добре де ама тя и моята е м43б19 но е сас 16-ков вал,твоя от какво е и ако е 18-ков ще ме зарадваш много

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
То е ясно, че ще стане в най-лошия случай сменяме и вала аз имам и вал от 318-ка ако някой има свелен от 316-ка може да ги сравним и така ще сме сигурни без да разглобяваме колите
макар че това не е проблем смяната му е елементарна при м43.
Клапана само си го копувате и махате капачката и слагате ДИСА, а буксата си е оставена под колектора за да не правят различни инсталации окабеляването е стандартно и при двата модела.
А иначе аз съм разглобявал и 316-ка и 318-ка и колектори и глави и всичко е еднакво, дебитомер и дюзи така, че само софта остава а вала ще го мисля още някой и друг ден и ако не мога да го сравня с такъв от 316-ка го почвам

Клапана само си го копувате и махате капачката и слагате ДИСА, а буксата си е оставена под колектора за да не правят различни инсталации окабеляването е стандартно и при двата модела.
А иначе аз съм разглобявал и 316-ка и 318-ка и колектори и глави и всичко е еднакво, дебитомер и дюзи така, че само софта остава а вала ще го мисля още някой и друг ден и ако не мога да го сравня с такъв от 316-ка го почвам

колега,добре де ама тя и моята е м43б19 но е сас 16-ков вал,твоя от какво е и ако е 18-ков ще ме зарадваш много
Е,от 18ка е колега,иначе нямаше да те занимавам:)
Killing Ain't Fair,But Somebody Got To Do It!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
WestSide написа:колега,добре де ама тя и моята е м43б19 но е сас 16-ков вал,твоя от какво е и ако е 18-ков ще ме зарадваш много
Е,от 18ка е колега,иначе нямаше да те занимавам:)
Сега ще видим дали е нужен колега и ще се чуем

Другите колеги които имат "ДИСА" да пъснат една снимка къде точно е това нещо

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
на схемата 8 е въпросния ДИСА клапан, а 13 е твоята капачка
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
А тази ДИСА клапа струва 300лв- как и кога точно работи?
- Rundev
- младши ентусиаст
-
oci написа:на схемата 8 е въпросния ДИСА клапан, а 13 е твоята капачка
Добре де някой да направи една снимка на неговата,щото по тая схема ми е малко смътно.
300 лева за този клапан ми звучат много,ако иска въздух колата с дрелката ще и направя отвор на това място не е проблем

oci e вече със софтуер от 318ка възможния най-нов, който някога е излязъл за този двигател по стандарт Евро 3! Покарахме колата и истината е, че не намираме кой знае каква разлика, да не кажа почти никаква във вървенето. Колата понесе много добре новия софт, ДИСА тръгна, но като вървене
Може да се окаже, че действително разпределителния вал на 318 е с някви микрони по-различен от 16ковия, които да не се виждат с просто око, но в действителност да си оказват влияние върху мощността! Предполагам самия оци по-късно ще каже как е било и какво точно е усетил и какво мисли. Той има вал от 318 и остава да пробва да го сложи, ако му се занимава! До тук толкова!

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Според мен ще има и други разлики ...
Сигурно ли е че колекторите са еднакви ?
Сега да се появи онзи колега , който твърдеше че с вал от 18ка и чип бяга на 320ки
Сигурно ли е че колекторите са еднакви ?
Сега да се появи онзи колега , който твърдеше че с вал от 18ка и чип бяга на 320ки

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Колеги тук във форума имаше точно такава тема. Момчето беше си направило 316 на 318. Ето я и нея viewtopic.php?f=34&t=180099&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC+316+318 дано съм ви бил полезен
Успех с начинанието

- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330D
- Детайли за колата: E46 330D
На мен лично ми е малко странен тоя метод на мерене на конски сили "на око". 
Ако аз правех някакви модификации с цел повишаване на мощност, щях да кача колата на динамометър преди и след.
Иначе ми се струва несериозно.

Ако аз правех някакви модификации с цел повишаване на мощност, щях да кача колата на динамометър преди и след.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
kuturak написа:На мен лично ми е малко странен тоя метод на мерене на конски сили "на око".

Но 13 к.с. не са малко и би трябвало да се почувстват и без дино-тест.