Осветление във вратите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Осветление във вратите
да, точно тази е
пресича само централната конзола, а не да върви под кормилото или жабката
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
А от към кормилото къде излиза това нещо? Има ли удобен достъп?© написа:да, точно тази е
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Трябва да ти е свалена кората под волана. Горе-долу изхода е огледален на входа. Като прокараш кабела ще го видиш къде цъфва 

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
И както обещах, ето ги снимките на диодите под вратата:

Последна промяна vassil_bk на 06 Юни 2010, 22:14, променена общо 1 път
тези диоди как ги уплътняваш отстрани в дупките?
в смисъл продава ли се нещо специално?
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Не, там реших, че няма как да влезе кой знае колко вода и няма да е проблем. Просто ги запоих върху подрязан корпус на обикновен светодиод, който вече не свети. Така де - просто да му ползвам корпуса, който се мушка идеално в коцълчето. Нещо такова:© написа:тези диоди как ги уплътняваш отстрани в дупките?

Последна промяна vassil_bk на 06 Юни 2010, 22:15, променена общо 1 път
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Аз реших да ползвам ето това за осветлението под вратите:

Това е изолирана лента модел WFLWW60 със SMD3528 диоди. (http://www.led.omega-light.com/Flexstri ... strips.htm)Залята е с прозрачен силикон. Може да се реже на секцийки. Минималната дължина е 5 см с по 3 диода и съпротивление - готова за 12В захранване. Аз реших да сложа по 6 диода - получава се около 10-сантиметрово плафонче, което наистина осветява достатъчно за да не цопнеш в локва докато слизаш от колата. Височината му е под 5мм и пасва идеално под корите, широко е около 1 сантиметър. Консумираната мощност на това нещо е малко над 1,4W, а за 4-те плафончета ще е по-малко от 6W! Така че не би трябвало да е проблем за ел.инсталацията.
Цветът е "топло бяло"; чисто бялото нещо не ми допада - него съм го оставил само за външните дръжки.
Само ми се ще да му измисля някакъв по-фин край, да не стои както е отрязано
Смятам да ги лепя с двойно-залепящо тиксо на Бизон.

Това е изолирана лента модел WFLWW60 със SMD3528 диоди. (http://www.led.omega-light.com/Flexstri ... strips.htm)Залята е с прозрачен силикон. Може да се реже на секцийки. Минималната дължина е 5 см с по 3 диода и съпротивление - готова за 12В захранване. Аз реших да сложа по 6 диода - получава се около 10-сантиметрово плафонче, което наистина осветява достатъчно за да не цопнеш в локва докато слизаш от колата. Височината му е под 5мм и пасва идеално под корите, широко е около 1 сантиметър. Консумираната мощност на това нещо е малко над 1,4W, а за 4-те плафончета ще е по-малко от 6W! Така че не би трябвало да е проблем за ел.инсталацията.
Цветът е "топло бяло"; чисто бялото нещо не ми допада - него съм го оставил само за външните дръжки.
Само ми се ще да му измисля някакъв по-фин край, да не стои както е отрязано

Последна промяна pazokolarov на 08 Ное 2010, 9:32, променена общо 1 път
pazokolarov написа:... Само ми се ще да му измисля някакъв по-фин край, да не стои както е отрязано...
Ако е достатъчно гъвкаво можеш да го подвиеш в кората (така и захранването - кабелите ще остане вътре)
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Мдааа, това за под кората ще стане идеално. Само за външните дръжки не си представям как точно мислиш да я хванеш тази лента...pazokolarov написа: ...Цветът е "топло бяло"; чисто бялото нещо не ми допада - него съм го оставил само за външните дръжки. Само ми се ще да му измисля някакъв по-фин край, да не стои както е отрязано![]()
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
© написа:вземи снимай какво правиш
Задължително

Аз сега като съм без ключалка...замислям се да не направя същата манипулация, но само на дръжките на вратите.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Dimitroff написа:© написа:вземи снимай какво правиш
Задължително![]()
Аз сега като съм без ключалка...замислям се да не направя същата манипулация, но само на дръжките на вратите.
ако някои ден ти се занимава може да се чуем да го направим и на двете

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Някой от вас да има случайно читаво решение за външните дръжки? Не мога да измисля как да стане с белите диоди за повърхностен монтаж... Други толкова ярки, и да имат корпус, не мога да намеря... 
П.П. Оказа се, че онези PowerLED искат охлаждане и веднага отпаднаха от класацията.

П.П. Оказа се, че онези PowerLED искат охлаждане и веднага отпаднаха от класацията.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
scipo написа:Dimitroff написа:© написа:....
....
...
Нямаш грижи

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
vassil_bk написа:Мдааа, това за под кората ще стане идеално. Само за външните дръжки не си представям как точно мислиш да я хванеш тази лента...
Външните дръжки си остават с белите обикновенни диоди (ЛЕД), и оранжевите диоди за нощното също са стандартни. Само им изпилих главите за да не птавят точка, а да разсейват светлината и да не стърчат от цокъла. Лентата, която показах, ще е само за под вратите.
За дръжките малко ме притесняват тези кабели които излизат от диода и минават покрай железата на бравата. В смисъл, когато дръпнеш дръжката дърпаш и тях. Това май ще предизвика протриване на изолацията по някое време.