Как се отразява Автопилота на разхода - 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
Re: Как се отразява Автопилота на разхода - 320д
RadioDJ написа:Колега 100% си прав за разхода на гориво на автопилот, но в този форум е абсурд да убедиш когото и да било. Тука има карачи дето са по умни и от най-съвършения комп и свалят разхода надолу от автопилота.Има и такива дето само със спортен филтър качват 10к.с нагоре. Форума за мен е най-аматьорския форум в който някога съм бил. По аматьорски е от тунинг бг.
Макар и да не осъзнаваш, но дори и ти си по-умен от най-съвършения комп.

Мисля, че само човек карал кола с автопилот може да даде обективно мнение, а "интернет шофьорите" дето цитират google и wikipedia да продължават в същия дух:
RadioDJ написа:Затова и лично аз спрях да пиша тук.
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Изядохте го човеко, бе!
То че е така - така е. Но просто човек не е толкова ефективен колкото един компютър. И поради това е несериозно да се сравняват две несравними системи : единя много умен - ама не може (физически му е невъзможно), другия много тъп, ама прави само едно (примерно) нещо, точно както са му казали, и то перфектно.
Който претендира, че е в състояние да постигне регулиране на скоростта в рамките на +/-1,5 км/ч и е по-добър от компютъра в това, да се обади. Слагаме бас, че това не е така, вземам лаптопа и тръгваме да показва на един участък 10-15 км от магистралата (че да не му е хептен зор
) как се прави това на практика. Залагам моята кола (то пък после като спечеля още, една де ше я паркирам, не знам ...
).

straight six power написа:Макар и да не осъзнаваш, но дори и ти си по-умен от най-съвършения комп.![]()
То че е така - така е. Но просто човек не е толкова ефективен колкото един компютър. И поради това е несериозно да се сравняват две несравними системи : единя много умен - ама не може (физически му е невъзможно), другия много тъп, ама прави само едно (примерно) нещо, точно както са му казали, и то перфектно.
Който претендира, че е в състояние да постигне регулиране на скоростта в рамките на +/-1,5 км/ч и е по-добър от компютъра в това, да се обади. Слагаме бас, че това не е така, вземам лаптопа и тръгваме да показва на един участък 10-15 км от магистралата (че да не му е хептен зор

- nombre
- Потребител
-
- Кара: E46 320D touring
pazokolarov написа:Използването на круизконтрола определено намалява разхода на гориво минимум с 10%, дори в сравнение с най-икономичните шофьори![]()
Основния принцип е (1)използване на минимално количество гориво (2)за поддържане на предварително зададена скорост във всеки един момент от пътуването (3)при активирана система. Този "всеки един момент" е достатъчно малък за да е невъзможно съпоставянето му с човешките възможности 1:1. Няма такъв жив човек, който да е в състояние да осигури регулиране на подаваното количество гориво всяка десета от секундата за зададена постоянна величина/стойност на скоростта. Обратните твърдения са просто смехотворни!
Ако някой установи обратен резултат, както част от горе писалите колеги, значи има проблем с автомобила си. Приноса към това на горивния филтър е много слабо вероятно, а при комънрейл двигателите е направо абсурд. Ако този фълтър е вече проблем, не знам какъв шофьр трябва да си (изключвам 98% от жените, притях е твърде вероятно, с извинение) за да не вземеш мерки да оправиш работата.![]()
Подобна тема предполага появата на уникални твърденния както и в тема "Разход на гриво", така че съм готов за забавление
напълно съм съгласен

Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат
При мен миналата година на дълъг път (България - Полша /Гданск/) 330d 184hp автомат - с автопилот даде около 7 на сто. Аз колкото и да съм го карал сам без автопилота е поне литър нагоре. Със сигурност на автопилот разхода е по малък.
- RadioDJ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 200320DM47TU
- Мечтае да кара: trabant ot novite
- Детайли за колата: super pila e:)
straight six power написа:RadioDJ написа:Колега 100% си прав за разхода на гориво на автопилот, но в този форум е абсурд да убедиш когото и да било. Тука има карачи дето са по умни и от най-съвършения комп и свалят разхода надолу от автопилота.Има и такива дето само със спортен филтър качват 10к.с нагоре. Форума за мен е най-аматьорския форум в който някога съм бил. По аматьорски е от тунинг бг.
Макар и да не осъзнаваш, но дори и ти си по-умен от най-съвършения комп.![]()
Мисля, че само човек карал кола с автопилот може да даде обективно мнение, а "интернет шофьорите" дето цитират google и wikipedia да продължават в същия дух:RadioDJ написа:Затова и лично аз спрях да пиша тук.
Ти кой беше, че да пишеш какво осъзнавам и какво не. Да не си ми приятел нещо, а?

Forced induction means torque,
torque means fun.
torque means fun.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
резултат:Карлово-София и около 100 километра гратско в София почти само автопилот на магистралата общо около 500 километра 5.2/100 на борт
резултат:подобен терен и малко повече километри Карлово-Бургас по борт около 6.0/100
колкото и да се мъча по време на движение да държа стрелката на економаизера например около 5,6 или 7 немога,а автопилота го постига.така че за мене си е икономичен.аз нямам такива аномалии че когато карам сам и пусна на автопилот стрелката скача на економаизера
резултат:подобен терен и малко повече километри Карлово-Бургас по борт около 6.0/100
колкото и да се мъча по време на движение да държа стрелката на економаизера например около 5,6 или 7 немога,а автопилота го постига.така че за мене си е икономичен.аз нямам такива аномалии че когато карам сам и пусна на автопилот стрелката скача на економаизера

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
вчера- е46 150к.с- 6 степенна ръчка - софия-пловдив-софия 110-120 км/ч на автопилот- по борд среден разход 3,8 л/100 

my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
alexsch написа:вчера- е46 150к.с- 6 степенна ръчка - софия-пловдив-софия 110-120 км/ч на автопилот- по борд среден разход 3,8 л/100
такъв разход няма приятел =)
No bling at the Ring
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
BadAngel написа:alexsch написа:вчера- е46 150к.с- 6 степенна ръчка - софия-пловдив-софия 110-120 км/ч на автопилот- по борд среден разход 3,8 л/100
такъв разход няма приятел =)
Анекдотите за разхода са в друга тема! Придържайте се към тематиката!

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....абсолютно сериозно! видях го с очите си!
my mods:
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3