Почистване на MAF сензора (дебитомер)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)

Мнение от slitter » 14 Окт 2009, 22:16

според мен говориме за това - номер 7 на снимката, а нека някой да обясни за какво е и номер 6 "Адаптиране EWS - DME" Абе изобщо някъде няма ли инструкция за експлоатация? :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 15 Окт 2009, 5:14

slitter написа:Евала и на колегата milennyc! Най-накрая реши да си отвори устата!

Сега по темата (тя е друга вече, но мисля, че ще е полезно за всички):

Понеже съм малко гол в процедурата с дебитомера, ако задам тъп въпрос, не се сърдете

1. Бихте ли обяснили в ДИС къде да се търсят тези работи от схемите? (предполагам в Programming? и после в синхрознизиране на DDE!!! предполагам има прилика в това, което е дадено и това, което е в дис. Питам просто за потвърждение.

2. Чел съм някъде, че неоригиналните дебитомери също трябва да се адаптират. А тук става въпрос за дизеляци само. Т.е. на бензинките не им се прави адаптация или....???? На един познат му даваше грешка дебитомера и колата не върви както трябва, а дебитомера е нов, но от китайсите. Та може ли да се направи нещо или не...

Благодаря предварително!

Да в програминг е всичко + Синхронизаци както и на ДДЕ така и на ДМЕ :). Всички дебитомери принципно трябва да се програмират и най вече оригиналните. Китайските често не им е нужно програмиране. А разликите в адаптиранто се дължи само на различното напрежение към дебитомера :yes:
Само да кажа че има 2 таблици с различните номера на контролния модул(сензора) и от там вече се набива това което сменяш с новия и сега за 527 имам(+314 и .....) ама за 528 на дизела нямам номер и няма как да го адаптирам :smoke: Само колегата Jomby e с него

П.П Мисля че стана ясно че може и за бензиняци :lalala: та даже и за 39-ки :) и още кво ли не, щом е от нашата любима марка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 15 Окт 2009, 9:31

milennyc написа:Да в програминг е всичко + Синхронизаци както и на ДДЕ така и на ДМЕ :). Всички дебитомери принципно трябва да се програмират и най вече оригиналните. Китайските често не им е нужно програмиране. А разликите в адаптиранто се дължи само на различното напрежение към дебитомера :yes:
Само да кажа че има 2 таблици с различните номера на контролния модул(сензора) и от там вече се набива това което сменяш с новия и сега за 527 имам(+314 и .....) ама за 528 на дизела нямам номер и няма как да го адаптирам :smoke: Само колегата Jomby e с него

П.П Мисля че стана ясно че може и за бензиняци :lalala: та даже и за 39-ки :) и още кво ли не, щом е от нашата любима марка.

Значи, да разбирам ли, че дори и аз, като съм сменил дебитомера си, моя, преди година още, въпреки че според мен колата си работи отлично (е46 м43В19), трябва да адаптирам дебитомера, защото е на БОШ, оригинален (уж :) ) ??? Демек, адаптацията е за всички видове двигатели - и бензинови, и дизелови!?

И последно, колега, говориш за някакви таблици - от къде можем да се снабдим с тези таблици, както и параметрите по тези таблици са необходими при адаптацията, защото се въвеждат и изискават от програмата (ДИС), така ли?

Ако това е така, бих искал да го направя на моята кола, след което да го кача тук със скрийн шотове стъпка по стъпка, за да може да бъде прегледно и ясно за всички, които се интересуват.

Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 15 Окт 2009, 17:35

Колега milleniyc ясно е,че си доста информиран за препрограмирането на дебитомера,напиши по-подробно как става и какво е нужно за него!Дори ако искаш направи друга тема или го сложи в ДУИ,за да знаем всички как става :) :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 16 Окт 2009, 13:56

Пак мълчание! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 17 Окт 2009, 17:09

Колегата явно не е съпричастен вече по темата....:conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 18 Окт 2009, 19:13

И един по простичък въпрос :D : Дебитомера ми е Бош, но как да разбера дали е стария 0 928 400 314 или новия 0 928 400 527, и ако е новия това означава ли че като го подменя със същия, компютъра няма да има нужда от препрограмиране :?: Ето какво представлява
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 19 Окт 2009, 9:15

Новия е, 314 се слага до ноември 2000г. А този е 2001 :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 19 Окт 2009, 13:10

Колата ми е набор 99, но щом дебитомера е 01 сигурно австриеца си го е сменил преди да ми я шитне, значи е препрограмирана за да работи с новия, така ли.. :?: 8)
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 19 Окт 2009, 15:13

cfk написа:Колата ми е набор 99, но щом дебитомера е 01 сигурно австриеца си го е сменил преди да ми я шитне, значи е препрограмирана за да работи с новия, така ли.. :?: 8)

Това мога да ти го кажа след диагностика.....Но се самнявам Австриеца да го е препрограмирал

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 19 Окт 2009, 16:18

Колега, няма ли да кажеш нещо по повод онова, което те попитахме или отново ще замълчиш завинаги. Просто кажи, защото ми писна да отварям темата, чакайки някакъв отговор от тебе. Да знаеме, да търсиме некви други варианти...

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 19 Окт 2009, 17:24

cfk написа:Колата ми е набор 99, но щом дебитомера е 01 сигурно австриеца си го е сменил преди да ми я шитне, значи е препрограмирана за да работи с новия, така ли.. :?: 8)
ако дебитомера ти е с различен номер от 314,отговора е Да,програмиран е...мисля че този който си снимал е 468,което ще рече че е от новия :yes:

Аватар

Мнение от milennyc » 19 Окт 2009, 18:45

VRPerformance написа:
ако дебитомера ти е с различен номер от 314,отговора е Да,програмиран е...мисля че този който си снимал е 468,което ще рече че е от новия :yes:

Виж какво пише на дебитомера а не на сензора

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 20 Окт 2009, 13:24

Как се програмира дебитомера,някой от колегите,които са го правили ще ни каже ли???Нали сме тук за да си помагаме..С каквото можах помогнах..а хора които са го правили си малчат...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 20 Окт 2009, 21:52

Точно така, това горе долу казах и аз ...
А темата беше за почстване на дебитомера ... такаче може да се ориентирате и натам ... след като кажете как се адаптира :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46