Тръбичка за конденз на климатика.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Тръбичка за конденз на климатика.
Да се изкажа и аз по темата
пробвал съм много продукти за климатици и не съм останал много доволен от тях-резултата за няколко дни и после пак същото.Обаче миналата година на Пловдивският панаир на щанда на Ecotec харесах два продукта,които се водят професионални за почистване на авто- и всякакъв вид климатици и цената на двата продукта беше около +- 60лв.Първо пробвах с единият и после с другият като резултата е доста по-добър от предишните продукти.
Имат офис и магазин в София,ако се интересувате ще дам телефон и адрес(да не се счита за комерсиалност) а един вид помощ

Имат офис и магазин в София,ако се интересувате ще дам телефон и адрес(да не се счита за комерсиалност) а един вид помощ

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
pazokolarov написа:Я прати едно ЛС да видя за какво иде реч.
Я и на мене едно ЛС, плс
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Здр адаш ако може да ми дадеш кординати и на мен и аз да се снабдя с тези продукти ще съм ти задължен. 

новият ми номер: 0877787835
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
здравейте колеги!
вчера се запознах с темата и макар че нямам проблем с миризмите от климатика реших да направа малка профилактика! снабдих се с нов микрофилтър за купето и един флакон за климатици от бриколаж. само че при покупката бързах и не се запознах подробно с упътването на спрея, та сега съм малко объркан!
явно е от тия дето стават на пяна и се втечнява после и изтъча, но къде да го изпразня?
пише да се нанесе върху кондензатора на климатика /кое е кондензатора?/, и да съеденя адаптора към въздушния всмукател на климатика, където да го изпразня!?
няма ли да пръскам във въздуховодите?
вчера се запознах с темата и макар че нямам проблем с миризмите от климатика реших да направа малка профилактика! снабдих се с нов микрофилтър за купето и един флакон за климатици от бриколаж. само че при покупката бързах и не се запознах подробно с упътването на спрея, та сега съм малко объркан!
явно е от тия дето стават на пяна и се втечнява после и изтъча, но къде да го изпразня?
пише да се нанесе върху кондензатора на климатика /кое е кондензатора?/, и да съеденя адаптора към въздушния всмукател на климатика, където да го изпразня!?

няма ли да пръскам във въздуховодите?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Ще те разочаровам но този препарат не е ефикасен(за няколко дни и всичко свършва)
Давам адреса на фирмата(надявам се да не се счита за реклама,ако преценят модератоти могат да изтрият мнението)за да не пиша лични на няколко човека
Божурище 2227,бул."Европа"157
02/8022280,02/802 22 99
0887695939
П.П.Колега за по-лесно може да се пръска докато флакона свърши във въздуховодите,колата работи на място както е обяснено и си ти
Давам адреса на фирмата(надявам се да не се счита за реклама,ако преценят модератоти могат да изтрият мнението)за да не пиша лични на няколко човека
02/8022280,02/802 22 99
0887695939
П.П.Колега за по-лесно може да се пръска докато флакона свърши във въздуховодите,колата работи на място както е обяснено и си ти

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
И аз днес купих от Бриколаж същия, но не знам дали го използвах правилно! Свалих филтъра, пуснах да работи на макс климатика пръсках, после пръсках на спрял климатик, после във въздухуводите, но не знма дали изобщо е отишло до там, където трябва! През отверстието като махнеш филтъра се вижда прасето, ама изобщо не знам трябва ли да пъхна там, където са перките на мотора .... и затова пръсках на посоки. Са подобри се, замириса на спирт след половин час, текло е нещо отдолу, ама дали е станало качествено!!!!????
- zlati79
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Ще те разочаровам но този препарат не е ефикасен(за няколко дни и всичко свършва)
02/8022280,02/802 22 99
0887695939
е! аз не търся кой знае какъв ефект освен профилактика, както съм и писал.
просто малко ме обърка упътването! обяснено е да не на контакт колата..........
martin_g60 написа:Ще те разочаровам но този препарат не е ефикасен(за няколко дни и всичко свършва)
02/8022280,02/802 22 99
0887695939
а тези как се използват?
миналата година пробвах един при който се оставяше да пръска в купето, като работи климатика със затворен приток на въздух в продължение на 10 мин. Вътре не се стои, защото е отровно предполагам. Не знам дали имаше ефект

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Лелее, голяма мацаница с тея спрейове
. Специално за този спрей от бриколаж и по съвет на колегата Оси. Пускате парното на макс (не климатика). За предпочитане вртката (синьо-червено) да е в средна позиция за средно-бързо втечняане на пяната. Почва да се пръска през микрофилтъра направо отгоре му'. После се пръска във вздухуводите чрез приложеният към спрея шлаух. Като се завира до откат по въздуховодите. Да не пропуснете и под седалките!!! Там също има въздуховоди. Тази процидура се повтаря докато не свърши спрея. Добре е след като свърши спрея да затворите колата и да я оставите да поработи около 15-20мин с работещото парно на макс.

- zlati79
- младши ентусиаст
-
аз пък направих друго!
изключен мотор и без контакт! навирам тръбичката на спрея до дъно, напълних всички въздуховоди до ламелите, това което остана го изпразних зад филтъра, оставих я за час и полвина на открехнати стъкла и шибидах, пяната се бе втечнила и бе дренирала някъде под колата, сложих новия филтър и покарах с парно и с клима!
мирише си добре, няма чудеса, но съм и нямал и воня преди това!
мисля стана добра профилактика и прочистване на въздуховодите преди летния сезон!
изключен мотор и без контакт! навирам тръбичката на спрея до дъно, напълних всички въздуховоди до ламелите, това което остана го изпразних зад филтъра, оставих я за час и полвина на открехнати стъкла и шибидах, пяната се бе втечнила и бе дренирала някъде под колата, сложих новия филтър и покарах с парно и с клима!
мирише си добре, няма чудеса, но съм и нямал и воня преди това!
мисля стана добра профилактика и прочистване на въздуховодите преди летния сезон!
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
И аз да допълня: за да се удължи ефекта от тези профилактики, винаги след като съм ползвал климатроника на студено, малко преди паркиране за по- дълго изключвам "снежинката" за да изсъхне питата. Филтърът на купето го сменям два пъти в годината и нямам проблеми с никакви миризми. Поздрави!
- zlati79
- младши ентусиаст
-
абсолютно съгласен! малко преди вкъщи изключвам снежинката да подуха без клима! 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
pazokolarov написа:..... Вкарваш тръбичката през вентилатора под филтъра на климатика, пръскаш на почивки (защото почва да излиза през дупките от горе) докато не го изпръскаш всичкия, после чакаш 30 мин. Той се втечнява и си изтича през тръбичката на климатика от долу. Аз съм пръскал и през дупката за таралежа (както уж го правят по ТИС), но не си заслужава хамалогията. И резултата е 100% същият.
.....
Ако винаги се чудите как да го вкарате...

Точно този спрей, който е показал Злати, ползвах и аз

Първо се пуска климатика да поработи 10-тина минути за да овлажни гадориите по питата за да се измият по-лесно от пяната. После работите по указанията.
Всичко са пръска САМО върху топлообменника. На почивки, защото почва да прелива пяна. Аз махнах и кожуха на филтъра, но мисля че не е необходимо, става и без да се маха. Просто с махнат кожух се работи по-комфортно и имаш по-добро наблюдение върху положението. Топлообменника в вертикално разположен (в смисъл - изправен) и е точно след вентилатора. (Радиатора на парното е легнал и е по- надолу.) При мен за сега, между 10 и 15 часа работа на климатика след чистенето, положението е добре.
И още нещо

69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5