виене на турбо на Е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 22 Яну 2009, 22:19

ГНП- гориво нагнетателна помпа т.е , деботомера .... колега ползвай търсачката има доста теми за Дебитомер и ГНП.

Потребител
Аватар

Мнение от cftyhn » 22 Яну 2009, 22:23

ГНП е горивонагнетателна помпа, а дебитомера се намира след въздушния филтър.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 22 Яну 2009, 22:56

milennyc написа:ГНП- гориво нагнетателна помпа т.е , деботомера .... .

добър си :D :D хит след хит :help: :D Не ми се сърди , но това е от най-дебелите бисери :P А за търсачката е добра насоката , нека всички я ползваме повече :lol:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 23 Яну 2009, 9:51

V-max написа:
milennyc написа:ГНП- гориво нагнетателна помпа т.е , деботомера .... .

добър си :D :D хит след хит :help: :D Не ми се сърди , но това е от най-дебелите бисери :P А за търсачката е добра насоката , нека всички я ползваме повече :lol:

Е поне вече не ми се казва да не пиша. Беше сломена българската БМВ демикрация :lol: А все пак за колега който не знае ГНП най добре е да се напише така за да знае от каде идат 3-те букви. Защото има и хора който не знае как се отваря и багажника :)

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 23 Яну 2009, 11:06

V-max написа:
pachko написа:a възможно ли е наистина да е от тази клапа която е на турбото за регулиране на оборотите на перките-да се е прецакала и от нея да се получава това виене защото повечето хора казаха че е от това

явно доста неща не са ти ясни , а и на "майсторите" около теб... :confused: Няма клапа , която да регулира оборотите на турбото - то се движи от изгорелите газове и скоростта му я регулираш от десния си крак ;) обърни внимание на мнението на колегата Radio DJ, по-ясно няма как да се обясни

Цената , която посочих е за ремонтен комплект на Гарет, само за здрави турбини става :mhihi:
тая турбина е с променлива геометрия и наистина има вариант да свири ако не му бачка...

Потребител
Аватар

Мнение от dtinkov » 24 Мар 2009, 11:43

И при мене изведнъж се появи виене, като от турбо, но се оказа че вие ролката на пистовия ремък, която е точно под генератора. Бях се уплашил, че е турбото, ама тая шибана ролка вие точно като турбо, а звука се разсейва из целия кош на двигателя.

Предишна

Назад към E46