Чипване на 320Д 136к.с. 2000г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
дебел коледен ОФФтопик се заформи , модовете са във ваканция
колега батпепи , моеш спокойно да спреш да се афишираш надменно , може би леко дразниш
Ок, купил си некъв скъп уред и си се помислил за мегатунера , а от колко време се занимаваш та натрупа това супер самочуствие ? Макс от една година да е , успокой се малко - за всеки има работа ако е кадърен
Нищо лично нямам срешу теб , но не ти прави чест постоянно да захранваш ... И мен ме дразнят всички новоизлюпени "тунери" подбиващи цената на тази услуга , НО си трая и знам , че те обират мизерниците , хора гледащи евтиното винаги имат проблеми с колите си и въобще не са таргет (поне за мен:)
Нека се върнем към 136те коня , има вече 2 награди обявени за този , който покаже 230км/ч на равно - давайте клиповете да видим

колега батпепи , моеш спокойно да спреш да се афишираш надменно , може би леко дразниш

Нека се върнем към 136те коня , има вече 2 награди обявени за този , който покаже 230км/ч на равно - давайте клиповете да видим

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
добре де,нека някой който има такава да сподели за оборотите,ако въобще е гледал там.тези 230+тря при някви височки обороти да се правят,бая шум ще идва под капака 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Нашата 318Д (2005), на километраж прави 227км/ч. При 4500 оборота..
Имам и видеомаериал но е с лошо качество и много ще ме усвиркавате.. заради него
. Не претендирам че километража е верен.. при интерес пишете ЛС..
Преди чипа 4000об/мин правеше макс скорост от 210км/ч.. по книжка трябва да е 204 макс. скорост..
Имам и видеомаериал но е с лошо качество и много ще ме усвиркавате.. заради него

Преди чипа 4000об/мин правеше макс скорост от 210км/ч.. по книжка трябва да е 204 макс. скорост..
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Опааааааааа, вече силно излязахме от ТОПИКА! ПАК ЩЕ ПИТАМ ИМА ЛИ НЯКОЙ КАДЕ ЧЕТЕ КАКВО СЕ ПИШЕ И КАКВО СЕ ПИТА? КАЗАХ КОЛАТА ВДИГА 10КМ/Ч И ПИТАМ КАК ДА ВДИГНА 231КМ/Ч
Искам мнения, идеи реални цифри за разход. Ако има тЪнкости който да се следи. Както каза колегата V-max, как да се различи профисионално изпалнение на чип.(Не искам да обиждам никой който се занимава с това). Кой дава гаранция и за какво!!!! Стига сте викали кой колко вдига. хайде все пак е коледа. нека и колите я усетят с чип
. А до сега никой не сподели за надуване на турбина. МАЙ ВСИЧКИ МАЙСТОРИ НЕ СИ ДАВАТ ХЛЯБА. Но за мен този форум за информация и за това си питам. Ако това е краде на хляба ви моля да ме извините. аз сам ще си я чипна
но на 99% даже и няма да запали после и причината ще е че няква си кола вдигала 230
:):)

павката написа:добре де,нека някой който има такава да сподели за оборотите,ако въобще е гледал там.тези 230+тря при някви височки обороти да се правят,бая шум ще идва под капака

снимката е от тук
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 48&start=0
това обаче е със шестстепенната скоростна кутия
само да има достатъчно сила .доста обороти има още до червеното ..

- milennyc
-
-
Най после нещо, до сега от всичките постове има само 2-3 от който има полза другото е "виж кой съм аз". Само между другото и аз сложих тези рингове за табло
много са фешън + ангелските очи
. А сега по темата май много малко хора си правят чип тунинг?! Страх ги е от непрофисионалисти? Или моята Бима си върви с 10км/ч и съм много доволен. И другото което се сетих чип ли е само тази опция с повишаването на динамиката на автомобила или е и качване на нов софт?

- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
© Слави, със шестстепенна и баба знае
Аз съм с петстепнна точно М47 с чип и смея да кажа, че на 210 км/ч колата влиза в червения сектор.Точно заради това не съм й давал повече газ, въпреки, че смятам, че може поне още 5-10 км/ч МАКСИМУМ
Та и аз ще черпя този,който ми покаже стокова, дето да вдига 230, че и нагоре
Та много ми е "X" , "Y" , "Z" в колко оборота се намира с тази скорост.
/Изхвърлянето нека става пред децата и жените
/

Аз съм с петстепнна точно М47 с чип и смея да кажа, че на 210 км/ч колата влиза в червения сектор.Точно заради това не съм й давал повече газ, въпреки, че смятам, че може поне още 5-10 км/ч МАКСИМУМ
Та и аз ще черпя този,който ми покаже стокова, дето да вдига 230, че и нагоре

/Изхвърлянето нека става пред децата и жените

Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
SPARC0 написа:© Слави, със шестстепенна и баба знае![]()
Та и аз ще черпя този,който ми покаже стокова, дето да вдига 230, че и нагореТа много ми е "X" , "Y" , "Z" в колко оборота се намира с тази скорост.
/Изхвърлянето нека става пред децата и жените/
ХММ какво залагаш???Ще ти вдигна 230 отма!!Колата ми е без чип!!!
SPARC0 написа:© Слави, със шестстепенна и баба знае![]()
Та и аз ще черпя този,който ми покаже стокова, дето да вдига 230, че и нагореТа много ми е "X" , "Y" , "Z" в колко оборота се намира с тази скорост.
/Изхвърлянето нека става пред децата и жените/
Как ще влизаш на червеното при 210?? Не е ли малко раничко.. 210 при мен са на 4000 об..
А до колегата с темата.. със сток 136кс... трудно би трябвало да вдигаш 230... трябва да е с чип, ако нямаш слагай! V-max, дава един безплатен май

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
даваме даваме
Темата тотално се изврати и е време за катинара май май
Разбирам , че има много бързи 320ки (че и малко харчеха)))))) , но темата не е за комнрейл като цяло - ТА помислете с каква цел се включвате в тази дискусия 

Темата тотално се изврати и е време за катинара май май

SPARC0 до известна степен си прав! Беше като просто пример за 320д 150 коня, 136 не съм карал и нямам представа как стоят нещата
м/у другото моята е с петстепенна скоростна кутия и 220 няма никакъв проблем да ги направи, въпреки че стрелката се приближава застрашително към червения сектор след 4500об при мен - още първият път като я пробвах ми направи впечатление
наистина много оффтопик се натрупа, извинявам се на колегите
май ще трябва друг да се намеси
м/у другото моята е с петстепенна скоростна кутия и 220 няма никакъв проблем да ги направи, въпреки че стрелката се приближава застрашително към червения сектор след 4500об при мен - още първият път като я пробвах ми направи впечатление

наистина много оффтопик се натрупа, извинявам се на колегите
май ще трябва друг да се намеси

- milennyc
-
-
Та последно нкой ще каже ли чип или нов софт? Кое е итината? И какво може да се прави по турбината на 136 сток. И ако може някой колега който е сток да ми каже обороти при 150км и 200км. Говорим за раавен терен.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Специално надува на турбото се корегира в така наречената турбо карта,но самата турбо карта нее нещо което обезателно ще ви даде голяма мощност...това което тази карта контролира е количеството въздух което е искано да се достави от турбото за определените обороти при определеното количество гориво,т.е като натиснеш педала на газта при определени обороти,помпата пуска определеното от тебе(като натискаш педала) количество гориво и турбото трябва да достави определеното количество въздух при тези обороти,използвам думата искано защото не винаги турбото следва зададените стойности в турбо картата,защото по някой път прекаленото количество гориво може да накара турбото да се развърти по-бързо или да се забави много развъртането му,при добрите тунери няма нужда от голямо бутане на тази карта,увеличението от 0.2 до 0.3 максиииимум надув е в рамките на нормалното и безопасното,а това за манометри което предлагат другите колеги с тях можеш единствено да разбереш има ли намеса по софтуера на автомобила или не,само с надуване на турбото нестава,трябва да се бутат още доста карти който просто клиента няма как да разбере добре ли са направени или не...другото което забравих да допалня е че дори с корекций само на горивото може да се очаква увеличение на надув-а с 0.1...а това че колегите се притесняват от новоизлюпените тунери,мога да кажа че който си върши работата добре няма нужда да напада.да обижда и да създава интриги,защото само излага себе си и най-вече опита който е събрал от годините с който се занимава с този занаят,аз като новоизлюпен 'тунер' съм готов да дам софтуер от мен на някои от тези майстори да го анализиратmilennyc написа:Опааааааааа, вече силно излязахме от ТОПИКА! ПАК ЩЕ ПИТАМ ИМА ЛИ НЯКОЙ КАДЕ ЧЕТЕ КАКВО СЕ ПИШЕ И КАКВО СЕ ПИТА? КАЗАХ КОЛАТА ВДИГА 10КМ/Ч И ПИТАМ КАК ДА ВДИГНА 231КМ/ЧИскам мнения, идеи реални цифри за разход. Ако има тЪнкости който да се следи. Както каза колегата V-max, как да се различи профисионално изпалнение на чип.(Не искам да обиждам никой който се занимава с това). Кой дава гаранция и за какво!!!! Стига сте викали кой колко вдига. хайде все пак е коледа. нека и колите я усетят с чип
. А до сега никой не сподели за надуване на турбина. МАЙ ВСИЧКИ МАЙСТОРИ НЕ СИ ДАВАТ ХЛЯБА. Но за мен този форум за информация и за това си питам. Ако това е краде на хляба ви моля да ме извините. аз сам ще си я чипна
но на 99% даже и няма да запали после и причината ще е че няква си кола вдигала 230
:):)

П.с неискам да засегна или обидя никой,просто искам да кажа на всички колеги че няма смисал от такива караници и нападки,поне за мен тук във форума бих помогнал на всички с каквото мога