Новата ми 320д 00г

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 21 Дек 2008, 16:21

А колко струва да ми се направи диагностика и да ми се изтрие грешката на аербега и да ми се занули това оилсервис дето излиза като дадеш на контакт ... защото смених маслото :) Примерно не очаквам да ми качете точна цифра ама горе долу в даро кар и на други места защото знам че в даро е бая скъпо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 21 Дек 2008, 17:02

Честито, колега!!! Със здраве да си я караш! :)
За диагностиката не зная, моята е след около 4000 километра, предполагам в сервиза на БМВ, аз там ще я водя :mhihi:
Без подпис

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 21 Дек 2008, 17:16

ThE BeAsT написа:А колко струва да ми се направи диагностика и да ми се изтрие грешката на аербега и да ми се занули това оилсервис дето излиза като дадеш на контакт ... защото смених маслото :) Примерно не очаквам да ми качете точна цифра ама горе долу в даро кар и на други места защото знам че в даро е бая скъпо.
за тези работи ще ти вземат 10-15 лв и не е нужно да е в Дару,маслото добре ми за айрбага 2 пъти я занулявах и пак светваше,из форума се споменаваше че при добър ел.техник ти слага съпротивление на датчика под седалката който е(той давал най-често грешка) и после нямаш проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 21 Дек 2008, 17:24

Сладур1 написа:
ThE BeAsT написа:А колко струва да ми се направи диагностика и да ми се изтрие грешката на аербега и да ми се занули това оилсервис дето излиза като дадеш на контакт ... защото смених маслото :) Примерно не очаквам да ми качете точна цифра ама горе долу в даро кар и на други места защото знам че в даро е бая скъпо.
за тези работи ще ти вземат 10-15 лв и не е нужно да е в Дару,маслото добре ми за айрбага 2 пъти я занулявах и пак светваше,из форума се споменаваше че при добър ел.техник ти слага съпротивление на датчика под седалката който е(той давал най-често грешка) и после нямаш проблеми.

Според мен , качествена BMW диагностика може да получи само в "Дару Кар"
или в друг специалзиран за BMW сервиз с апаратура предназначена само за BMW.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 21 Дек 2008, 17:35

Тя хубаво апаратурата за БМВ, ама важно е как се използва.
При моето посещение там, не ми бяха обърнали внимание на няколко грешки, които във Вари 2000 ги отстраниха.
Най фрапантната беше, че не ми работи перката пред радиоатора.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 21 Дек 2008, 20:07

///sasho написа:
Сладур1 написа:

Според мен , качествена BMW диагностика може да получи само в "Дару Кар"
или в друг специалзиран за BMW сервиз с апаратура предназначена само за BMW.
имах предвид да му занулят оилсервиза и да му изтрият грешката.не виждам смисъла да ходи в специализиран сервиз,освен това аз като ходих програмата която имаше показваше и за грешки по двигател и т.н....нищо и нямаше на моята,ако не му изпише грешка незнам защо да се набутва в Дару,вече ако иска цялостна диагностика да му проверят всичко е друг въпрос.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 21 Дек 2008, 21:33

Да, ама аз си платих за диагностика отделно.
В ЕКУ-то се помни на колко км. е записана грешката, а тя беше преди да влезе в Дару кар.
Е, може да съм някакво изключение и да си работят добре хората, ама се чуствам гадно когато при мен се падне случайността :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 22 Дек 2008, 0:42

Hugo Boss написа:Да, ама аз си платих за диагностика отделно.
В ЕКУ-то се помни на колко км. е записана грешката, а тя беше преди да влезе в Дару кар.
Е, може да съм някакво изключение и да си работят добре хората, ама се чуствам гадно когато при мен се падне случайността :mhihi:
същото е и при мен,видя човека всички предишни грешки,имаше 5-6 само за лампи,предни задни....това е....взе ми 5 евро в гърция,нека колегите да кажат тука колко вземат,в сливен ми взеха 15 лв,и програмата му нямаше толкова екстри като на тоя в гърция..ама,какво да се прави,всеки гледа да те одере.скоро четох и тема тука,дето колега отишъл при майстори и му обяснил как да работи с програмата за да си настрои нещо колата,после отишъл друг за същото и "майстора" му взел 80 лв.е бива ли такова нещо,80 лв да включиш колата на компютър и да направиш едни настройки,според мен си е направо обир,все пак не струват милиони тез програми и кабели че да ги избиеш от 2-3-ма клиента....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 22 Дек 2008, 0:53

Добре момчета, ама съм нов в бранша, къде да ходя и какво да казвам :) че искам диагностика или само за маслото и аербега? защото аз друг проблем не усещам и пълната диагностика какви парички е ... и къде са тези ЕКУ и Вари 2000 и други ако има .... и за ел искам малко помощ. На часовникар ли да си сменя батерията на клиуча ча май е слабичка че кога заключва кога нищо не прави. И да ви питам ... слагали ли сте капачки на резервара с ключ или само това че се заключва капачето е достатъчно сигурно ? и тая заводската си аларма дето си е на БМВ аз съм си с нея, надежна ли е, кога се включва и има ли нужда от друга.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 22 Дек 2008, 1:51

ThE BeAsT написа:Добре момчета, ама съм нов в бранша, къде да ходя и какво да казвам :) че искам диагностика или само за маслото и аербега? защото аз друг проблем не усещам и пълната диагностика какви парички е ... и къде са тези ЕКУ и Вари 2000 и други ако има .... и за ел искам малко помощ. На часовникар ли да си сменя батерията на клиуча ча май е слабичка че кога заключва кога нищо не прави. И да ви питам ... слагали ли сте капачки на резервара с ключ или само това че се заключва капачето е достатъчно сигурно ? и тая заводската си аларма дето си е на БМВ аз съм си с нея, надежна ли е, кога се включва и има ли нужда от друга.

Колега , опитай се да използваш този линк и ще си отговориш на въпросите:

http://bmwpower-bg.net/forums/search.php

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 22 Дек 2008, 5:10

Тука е мястото да цитирам един майстор "като искаш да караш бмв ша си плащаш ми..." :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 22 Дек 2008, 5:55

TheKiller написа:Тука е мястото да цитирам един майстор "като искаш да караш бмв ша си плащаш ми..." :mhihi:
при мен само констатират "ми БМВ е...." ама по ми звучи като завист... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 23 Дек 2008, 0:51

Момчета, минах и на диагностика няма никакви грешки освен тази на еърбега на пасажерската седалка, оил сервиза ми го сложиха на 22000 че така си било по програма т.е. ще ми е за 2 смени на маслото, и реглаж й направих и това всичкото ми струваше 90лв в 1 сервис на симеоновско шусе. Имам проблем обаче .... грешката на еърбега пак се появи, бях чел тук някъде че можело да се оправи при ел майстори.... ако някой може да помогне да пише тук или на ЛС.... мерси предварително (или ако е намерил нещо в тая търсачка с която нещо не се справям да даде линкче) ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 23 Дек 2008, 2:51

еми браво 90лв диагностика за мен си е обир,незнам за какво точно си платил ама....ако е само за да ти видят на компа дали има грешки и реглаж.....евала на софианци.....

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 23 Дек 2008, 9:11

ThE BeAsT написа:Момчета, минах и на диагностика няма никакви грешки освен тази на еърбега на пасажерската седалка, оил сервиза ми го сложиха на 22000 че така си било по програма т.е. ще ми е за 2 смени на маслото, и реглаж й направих и това всичкото ми струваше 90лв в 1 сервис на симеоновско шусе. Имам проблем обаче .... грешката на еърбега пак се появи, бях чел тук някъде че можело да се оправи при ел майстори.... ако някой може да помогне да пише тук или на ЛС.... мерси предварително (или ако е намерил нещо в тая търсачка с която нещо не се справям да даде линкче) ...

Жив ОБИР

ПредишнаСледваща

Назад към E46