Проблем с автоматични скорости на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Проблем с автоматични скорости на Е46

Мнение от autofen » 29 Ное 2010, 13:55

А правил ли си диагностика в БМВ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 30 Ное 2010, 23:07

autofen написа:А правил ли си диагностика в БМВ?
Да и всичко беше тип-Топ. Нямало място за притеснение :dunno: . Иначе, като цяло съм много доволен от кутията и динамиката която предлага - далеч по-добра от плавно-ускорителното безстепенно нещо на Ауди ..

Потребител
Аватар

Мнение от westf1 » 25 Яну 2011, 15:46

Здравейте колеги,
бих искал да споделя малко от моите главоболия относно скоростната кутия на моя автомобил.
Имам 320Д 2003 година, тип-троник. От Варна съм и преди няколко месеца правих ремонт на скоростната кутия. Смениха ми хидросъединителя ( рециклиран 900лв), в сервиз тук във Варна. Целия ремонт с демонтаж, монтаж, смяна на масло и филтър ми излезе 2400лв. Ако някои се интересува от подробен списък на ремонта, мога да му го напиша.
Причината да сменя хидросъединителят беше следната: При каране в градски/извънградски условия от време на време се разтрисаше купето, получаваха се много силни вибрация, все едно изпадаше в някакъв резонанс колата. Оказа се, че въпросния съединител е износен. Цената за нов е около 2700лв. В София намерих сервиз, който ми предлагаше нов, холандски мисля беше за 1200-1400лв, но ми даваха гаранция 6 месеца. Във Варна ми дадоха 1 година без ограничение на пробега.
Проблема, който имам сега е следния:
При плавно ускоряване, колата включва четвърта на 40км/ч!!! При по-рязко ускорение, този проблем го няма.
Сега колата ми е във Варна Карс за смяна на софтуер и силно се надявам да има някакъв ефект. Също така, при превключването на 3та на 4та от време на време се чува едно като стържене за секунда. Управлението на кутията ми е ново, и сега въпросното стържене с появява на няколко дни.
Ще пиша след няколко дни като покарам и видя дали има някакъв резултат.
Ако някой има сходен проблем или опит по въпроса, моля да пише, че месеци наред вече се макна по сервизи и ми утаняха джобовете от "майстори".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 17 Фев 2011, 4:21

Този проблем от 3-та на 4-та и при мен се появи.значи карам с около 80 километра и съм натиснал педала на газта колато вдига оборот а скоростомера си седи на 80 и в този момент влиза в авариен режим казаха ми че ставало някакво приплъзване на фрикционните дискове и има несъответствие на предавателното число и колата влиза в авариен режим и между друтото на диагностика гришката е P0730: Gear monitoring.и аз се чудя какво да правя в смисъл каде да се ремонтира в джемини или автоматик.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 520-170ps
Мечтае да кара: М5

Мнение от BMW_TEAM_SH » 08 Ное 2013, 23:24

здр колеги искам да попитам дали някои е слагал хидросъединител от 5hp18 na 5hp19 .... дали си пасва всичко...

Предишна

Назад към E46