Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
uCnaHeTcA написа:Night_Wolf написа:Какво ще кажете за тази:
http://www.cars.bg/u514495
Тя не беше ли на колега от форума?
Предполагам е била деснячка?
Ако някой има предвид моята, само нЕма я/ме убиждате![]()
![]()
С тия масла на капака, само не знам дали стои повече от година, че ако е така, фЪйдЪ вече от тях![]()
П.П. Абре, що така е с пръскалки, па' нЕма 'синон![]()
И тая дупка между пасажерския ейърбег и лайсната не е ли прекалено голяма или скоро не съм се качвал в моята![]()
Мисля, че е уместно да се говори на български във форума.
AgeraR написа:uCnaHeTcA написа:Night_Wolf написа:Какво ще кажете за тази:
http://www.cars.bg/u514495
Тя не беше ли на колега от форума?
Предполагам е била деснячка?
Ако някой има предвид моята, само нЕма я/ме убиждате![]()
![]()
С тия масла на капака, само не знам дали стои повече от година, че ако е така, фЪйдЪ вече от тях![]()
П.П. Абре, що така е с пръскалки, па' нЕма 'синон![]()
И тая дупка между пасажерския ейърбег и лайсната не е ли прекалено голяма или скоро не съм се качвал в моята![]()
Мисля, че е уместно да се говори на български във форума.
'Що, бре, на италиански не може ли

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Тази изглежда добре по снимки, но обявата с тези снимки седи поне от година и половина, поне.
Единия проблем й е цената, много висока е. Не знам дали няма и други забележки на живо, които обесмислят даването на толкова пари.
п.с. Колата е много скъпа според пазара в България и това колко пари би извадил потенциалния купувач на Е46 328 седан.

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Здравейте колеги,
Май съм на път за е46-ца, отново, но този път ще е с бензинов 6-так...
Въпросът е, че искам да е от последните - 2003 - 2005, ако е купе, може и да не е фейс, но от 2003 нагоре..
Имам едно въпросче -
Проблемът със задния мост е решен при седан фейс от 2002 година... Това значи ли, че и купетата от тази година нагоре, въпреки без външни промени са с решен проблема?
Второ, май съм се насочил към М54.. Ще търся запазен екземпляр 20-ка или 25-ца. Ако някой има нещо предвид, като детски болести за М54, нека сподели.
Май съм на път за е46-ца, отново, но този път ще е с бензинов 6-так...
Въпросът е, че искам да е от последните - 2003 - 2005, ако е купе, може и да не е фейс, но от 2003 нагоре..
Имам едно въпросче -
Проблемът със задния мост е решен при седан фейс от 2002 година... Това значи ли, че и купетата от тази година нагоре, въпреки без външни промени са с решен проблема?
Второ, май съм се насочил към М54.. Ще търся запазен екземпляр 20-ка или 25-ца. Ако някой има нещо предвид, като детски болести за М54, нека сподели.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Amitival
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: e36 M3
Здравейте колеги след близо 5 години с първото ми bmw e36,мисля че дойде време за ново бмв но този път съм се насочил към е46 интересуваме купето и седан само и от 2001 до 2004 само мотори 2.2 2.0 2.8 гледам само бензин обаче
гледам ги но не ми говорят много е46 кой мотор бихте предпоръчали ....чел съм че на купето да сложа м-пакет е по скъп от на седан вярно ли е това ?Коя година са най сполучливи от тези който съм изброил и кой мотор ме интересува

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
а вие и двамата вместо да чакате на готово направихте ли си труда да прочетете, хайде да не е цялата тема, ама последните 50 страници...
всичко е дискутирано по много пъти
всичко е дискутирано по много пъти

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Amitival
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: e36 M3
колега аз ще те помоля да ми прочетеш въпроса не да ми отговаряш неподготвен прочетох доста от тия 50 страници и мен не ме интересува конкретна кола да ми давате съвет а искам да знам кой мотор е по качествен и каква е разликата 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Amitival написа:колега аз ще те помоля да ми прочетеш въпроса не да ми отговаряш неподготвен прочетох доста от тия 50 страници и мен не ме интересува конкретна кола да ми давате съвет а искам да знам кой мотор е по качествен и каква е разликата
и какво видя като прочете 50-те страници...
първо - м52б28ту е до 2000-та година, така че 28-ци няма да гледаш според твойте критерии
второ - м52б20ту също е до 2000-та година, после м54б22, което спада в твойте критерии
каквото и да си погледнал, нищо не си видял, само в последните страници се дискутира на няколко пъти проблема на м54 с маслото или т.н. нормален разход на масло
бих ти препоръчал м54б30, че всичко друго е спряло, ако търсиш вървеж...
няма най-сполучливи ... всички коли са добри

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Донесъл чукчата свой роман в една редакция. Редакторът го прочел и му казва:
- Разберете, слабо е. Трябва да четете класика. Чели ли сте Достоевски, Толстой, Тургенев?
- Не! Чукча писател, не читател.
Ползвайте я тая търсачка и чичко гугъл и с няколоко часа четене ще научите повече отколкото някой да седне да ви сипе на готово ...
vicho написа:бих ти препоръчал м54б30 ...
и аз

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Четем естествено, защо да не четем, но темата малко или много стана:
- Тая кола хубава ли е, не е ли? (Нещо от сорта - ``абе, тая мацка съм си харесал, ама става ли?``)
Както и да е, много мразя неотговорени въпроси, за това ще споделя какво намерих по моя казус...
Най вероятно, ако се търси купе след 2002 - произведено!!! по ВИН, този проблем ще е решен.
Относно двигателите!
М54 е също толкова здрав и читав мотор не по-лош от М52. Просто М52 е по-обичан от майсторите, защото е по-прост и с по-малко електроника..
Ще търся 20-ка или 25-ца, защото ми писна да съм ограничен само от към 17-ки джанти, понеже всеки ден карам в красивата ни и надупчена София и те така! (Не че ще сложа 16, ама все пак да си е опция) А и от към данъци и ГО е по-лека, макар и малко.
Също така съм преценил за себе си - понеже рядко карам с над 150, че 330 просто ми е излишно мощна..
Поздрави,
Владо
ПП Понеже знам, че има доста търговци четящи точно тази тема, ако имате нещо такова, пишете!
- Тая кола хубава ли е, не е ли? (Нещо от сорта - ``абе, тая мацка съм си харесал, ама става ли?``)

Както и да е, много мразя неотговорени въпроси, за това ще споделя какво намерих по моя казус...
Най вероятно, ако се търси купе след 2002 - произведено!!! по ВИН, този проблем ще е решен.
Относно двигателите!
М54 е също толкова здрав и читав мотор не по-лош от М52. Просто М52 е по-обичан от майсторите, защото е по-прост и с по-малко електроника..
Ще търся 20-ка или 25-ца, защото ми писна да съм ограничен само от към 17-ки джанти, понеже всеки ден карам в красивата ни и надупчена София и те така! (Не че ще сложа 16, ама все пак да си е опция) А и от към данъци и ГО е по-лека, макар и малко.
Също така съм преценил за себе си - понеже рядко карам с над 150, че 330 просто ми е излишно мощна..
Поздрави,
Владо
ПП Понеже знам, че има доста търговци четящи точно тази тема, ако имате нещо такова, пишете!
FREE SPIRIT
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bexim написа:Както и да е, много мразя неотговорени въпроси, за това ще споделя какво намерих по моя казус...
Решен не е съвсем правилно по моему, но да кажем подобрен.
За мен проблема с купето е доста индивидулен за конкретна кола, а не година.
320-ката ми беше 99-та и не съм имал ядове. Сега също съм ОК (да чукам на дърво).
А пък съм чел за проблеми и преди и след фейса. Ненавременно отстраняване на проблеми по окачването е основната болка според мен.
Bexim написа:Относно двигателите!...
Има 2 масови проблема при м54 - харч на масло и мисфайр на цилиндрите това е факт, но двигателя не може да се нарече лош или по-лош от м52.
330 дава много повече за малко повече (и като р-д и като части и като данъц и тн), поне според мойте разбирания.
не е нужно да караш с 150 за да усетиш разликата в демаража, спирачките и тн.
много неща са по-големи и здрави при 330 ... е не е М3 ама като компромис става

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Ще помоля някого, ако му се занимава, да ми прати ЛС за проверка на VIN..
защото в половината сайтове излиза автоматик в другата половина ръчка..
Ето ти VIN Decoder за проверката http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html
gogoGT написа:Ще помоля някого, ако му се занимава, да ми прати ЛС за проверка на VIN..
На тези които ти показват ръчка, гледай после в опционалните екстри там трябва да пише автоматик. На линка които колегата по горе е дал на мойта също отгоре показва, че е ръчка но по-надолу в опциите си показва че е автомат.
точно в този сайт ми дава, че е автомат..по надолу в екстрите нищо не се споменава за скоростите..