Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Здравейте смятам да си взема 330д но всеки ме плаши че после не мога да я поддържам та моля ако на някой може да му се занимава може ли да ме оринтирова колко примерно излиза едно обслужване на ремък масла и филтри и примерно смяна на някоя част по купето и двигателя ако някой се е сбълсквал с това де за да може да каже обективно защото всеки ми казва различно един нормални цени друг космически и не знам на кого да вярвам и за това ако може някой да ме светне понеже за маслата и филтрите направих малко проучване и ми излизат около 450лв .
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
na7su написа:Здравейте смятам да си взема 330д но всеки ме плаши че после не мога да я поддържам та моля ако на някой може да му се занимава може ли да ме оринтирова колко примерно излиза едно обслужване на ремък масла и филтри и примерно смяна на някоя част по купето и двигателя ако някой се е сбълсквал с това де за да може да каже обективно защото всеки ми казва различно един нормални цени друг космически и не знам на кого да вярвам и за това ако може някой да ме светне понеже за маслата и филтрите направих малко проучване и ми излизат около 450лв .
Аз НЕ карам 330Д, а 320Д фейслифт и мойте масла и филтри (качествени) ми стъпват около 200 лева +/- някой лев. Така, че мисля, че сметката от около 450 лева е доооста завишена!!!
Говоря за 6 литра масло 5/30 или 5/40, каквото е и за теб + маслен, въздушен и филтър купе. Горивният го сменям през смяна на маслото и той е около 35-40 лева и на около 50-60 хиляди се сменя филтър картерни газове, той е около 70-80 лева!!!
- titio
- Потребител
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: Е30 М3
- Детайли за колата: 330d, 04'', 6 speed manual M-tech II, 282hp 650nm
Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши,
да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума. 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
titio написа:Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши,да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума.
Добре те товари колегата от форума

- titio
- Потребител
-
(bubsa) написа:titio написа:Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши,да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума.
Сложил съм и филтър за картерните газове в тази цена, който е препоръчително да се смени при закопуване на такъв автомобил.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
titio написа:(bubsa) написа:titio написа:Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши,да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума.
Сложил съм и филтър за картерните газове в тази цена, който е препоръчително да се смени при закопуване на такъв автомобил.
Така излизат сметките

- titio
- Потребител
-
(bubsa) написа:titio написа:(bubsa) написа:titio написа:Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши,да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума.
Така излизат сметкитеПросто избързах да пиша,а ти отговори преди да изтрия мнението
Моя бе грешката.. не се доуточних.
Добре момчета ами като оставим на страна обслужването някой сменял ли е нещо по ходовата част било то носач или някакъв тампом биолетка или нещо което му се е разбило да каже как му се е отразило на джоба защото имам познат с 320 който казва че удоволствието от колата е голямо да но яко бъркала в джоба за такива ремонти било то по ходовата част или по двигателя нещо а то при 330 ще е почти същото .
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Колега, разгледай тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=44574 , за да добиеш представа за цените на частите.
Иначе като цяло цените са си приемливи и части има бол
Иначе като цяло цените са си приемливи и части има бол

- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
na7su написа:Добре момчета ами като оставим на страна обслужването някой сменял ли е нещо по ходовата част било то носач или някакъв тампом биолетка или нещо което му се е разбило да каже как му се е отразило на джоба защото имам познат с 320 който казва че удоволствието от колата е голямо да но яко бъркала в джоба за такива ремонти било то по ходовата част или по двигателя нещо а то при 330 ще е почти същото .
Окачването да не те притеснява. Като цяло е доста здраво. Като цени носача е около 300 лева, но може и да се рециклира стария. Тампона е маслен и цената малко солена, до колкото помна беше около 150-200 лева. И биалетките са евтини и обощо взето това ти е окачването.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
AlonsoBest написа:na7su написа:Добре момчета ами като оставим на страна обслужването някой сменял ли е нещо по ходовата част било то носач или някакъв тампом биолетка или нещо което му се е разбило да каже как му се е отразило на джоба защото имам познат с 320 който казва че удоволствието от колата е голямо да но яко бъркала в джоба за такива ремонти било то по ходовата част или по двигателя нещо а то при 330 ще е почти същото .
Окачването да не те притеснява. Като цяло е доста здраво. Като цени носача е около 300 лева, но може и да се рециклира стария. Тампона е маслен и цената малко солена, до колкото помна беше около 150-200 лева. И биалетките са евтини и обощо взето това ти е окачването.
Биалетки по 20 лв. клиентска цена (as metal) няма смисъл от по скъпи.
Тампоните на носачите Lemforder 200 лв., Febi 100лв. клиентска цена т'ва е за двата тампона.
Ако имаш отстъпки цените са -30% поне.
За носачите вече казаха, към 100 лв. излиза рециклирането на 4-те шарнира, като не само се пълнят а се хващат на струг и се набиват нови шарнири след това

Тампоните на стабилизиращата и те са по 20лв клиентска цена, филтрите са евтини само горивния е скъп към 50лв.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Колега според мен не си заслужава много пари а годинките са множко за същите пари можеш да си вземеш 330 бензинка между 2000 и 2002/3г. лично аз мисля че е по удачно вече зависи кое повече те радва теб.
- titio
- Потребител
-
Изглежда добре, но според мен цената е малко завишена за кола преди фейса. И най-добре като гледаш преди фейса, особено тези с по-голям мотор, предполагам знаеш за дефекта, при който се откъсва задния мост от купето, та е добре да се погледне и там преди покупка.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ако купувача е фен на газта, колата си струва поне 6500 . Интериор изглежда много запазен, само един сценеп лъч (за 200лв) липсва. Рядко се намира и седан със шибидах а мотора е един от най-добрите изобщо.
А почти задължителните проблеми са:
- заден мост, управление на перката, датчици колянов вак, термостат - всичко това заедно е по-евтино от турбина на 320д , така че си заслужава да се види
А почти задължителните проблеми са:
- заден мост, управление на перката, датчици колянов вак, термостат - всичко това заедно е по-евтино от турбина на 320д , така че си заслужава да се види