Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от na7su » 24 Мар 2016, 21:36

Здравейте смятам да си взема 330д но всеки ме плаши че после не мога да я поддържам та моля ако на някой може да му се занимава може ли да ме оринтирова колко примерно излиза едно обслужване на ремък масла и филтри и примерно смяна на някоя част по купето и двигателя ако някой се е сбълсквал с това де за да може да каже обективно защото всеки ми казва различно един нормални цени друг космически и не знам на кого да вярвам и за това ако може някой да ме светне понеже за маслата и филтрите направих малко проучване и ми излизат около 450лв .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 24 Мар 2016, 22:45

na7su написа:Здравейте смятам да си взема 330д но всеки ме плаши че после не мога да я поддържам та моля ако на някой може да му се занимава може ли да ме оринтирова колко примерно излиза едно обслужване на ремък масла и филтри и примерно смяна на някоя част по купето и двигателя ако някой се е сбълсквал с това де за да може да каже обективно защото всеки ми казва различно един нормални цени друг космически и не знам на кого да вярвам и за това ако може някой да ме светне понеже за маслата и филтрите направих малко проучване и ми излизат около 450лв .

Аз НЕ карам 330Д, а 320Д фейслифт и мойте масла и филтри (качествени) ми стъпват около 200 лева +/- някой лев. Така, че мисля, че сметката от около 450 лева е доооста завишена!!!

Говоря за 6 литра масло 5/30 или 5/40, каквото е и за теб + маслен, въздушен и филтър купе. Горивният го сменям през смяна на маслото и той е около 35-40 лева и на около 50-60 хиляди се сменя филтър картерни газове, той е около 70-80 лева!!!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: Е30 М3
Детайли за колата: 330d, 04'', 6 speed manual M-tech II, 282hp 650nm

Мнение от titio » 24 Мар 2016, 22:56

Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши, :wave: да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Мар 2016, 23:10

titio написа:Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши, :wave: да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума. :wave:

Добре те товари колегата от форума :wave:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от titio » 24 Мар 2016, 23:11

(bubsa) написа:
titio написа:Около 300-350лв (може и по-малко може и повече) излиза обслужването, зависи с какво масло и филтри караш колата. Ако искаш ми пиши, :wave: да ти дам цени на масло и филтри които ми даде колега от форума. :wave:

Сложил съм и филтър за картерните газове в тази цена, който е препоръчително да се смени при закопуване на такъв автомобил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 24 Мар 2016, 23:14

titio написа:
(bubsa) написа:

Сложил съм и филтър за картерните газове в тази цена, който е препоръчително да се смени при закопуване на такъв автомобил.

Така излизат сметките :yes: Просто избързах да пиша,а ти отговори преди да изтрия мнението :oops:

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от titio » 24 Мар 2016, 23:20

(bubsa) написа:
titio написа:
(bubsa) написа:

Така излизат сметките :yes: Просто избързах да пиша,а ти отговори преди да изтрия мнението :oops:

Моя бе грешката.. не се доуточних.

Потребител
Аватар

Мнение от na7su » 25 Мар 2016, 4:33

Добре момчета ами като оставим на страна обслужването някой сменял ли е нещо по ходовата част било то носач или някакъв тампом биолетка или нещо което му се е разбило да каже как му се е отразило на джоба защото имам познат с 320 който казва че удоволствието от колата е голямо да но яко бъркала в джоба за такива ремонти било то по ходовата част или по двигателя нещо а то при 330 ще е почти същото .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 25 Мар 2016, 8:30

Колега, разгледай тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=44574 , за да добиеш представа за цените на частите.
Иначе като цяло цените са си приемливи и части има бол :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 25 Мар 2016, 12:43

na7su написа:Добре момчета ами като оставим на страна обслужването някой сменял ли е нещо по ходовата част било то носач или някакъв тампом биолетка или нещо което му се е разбило да каже как му се е отразило на джоба защото имам познат с 320 който казва че удоволствието от колата е голямо да но яко бъркала в джоба за такива ремонти било то по ходовата част или по двигателя нещо а то при 330 ще е почти същото .

Окачването да не те притеснява. Като цяло е доста здраво. Като цени носача е около 300 лева, но може и да се рециклира стария. Тампона е маслен и цената малко солена, до колкото помна беше около 150-200 лева. И биалетките са евтини и обощо взето това ти е окачването.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 25 Мар 2016, 13:31

AlonsoBest написа:
na7su написа:Добре момчета ами като оставим на страна обслужването някой сменял ли е нещо по ходовата част било то носач или някакъв тампом биолетка или нещо което му се е разбило да каже как му се е отразило на джоба защото имам познат с 320 който казва че удоволствието от колата е голямо да но яко бъркала в джоба за такива ремонти било то по ходовата част или по двигателя нещо а то при 330 ще е почти същото .

Окачването да не те притеснява. Като цяло е доста здраво. Като цени носача е около 300 лева, но може и да се рециклира стария. Тампона е маслен и цената малко солена, до колкото помна беше около 150-200 лева. И биалетките са евтини и обощо взето това ти е окачването.

Биалетки по 20 лв. клиентска цена (as metal) няма смисъл от по скъпи.
Тампоните на носачите Lemforder 200 лв., Febi 100лв. клиентска цена т'ва е за двата тампона.
Ако имаш отстъпки цените са -30% поне.
За носачите вече казаха, към 100 лв. излиза рециклирането на 4-те шарнира, като не само се пълнят а се хващат на струг и се набиват нови шарнири след това :yes:
Тампоните на стабилизиращата и те са по 20лв клиентска цена, филтрите са евтини само горивния е скъп към 50лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 25 Мар 2016, 15:02

Тази заслужава ли си?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d65ph4

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от na7su » 25 Мар 2016, 16:46

(bubsa) написа:Тази заслужава ли си?

Колега според мен не си заслужава много пари а годинките са множко за същите пари можеш да си вземеш 330 бензинка между 2000 и 2002/3г. лично аз мисля че е по удачно вече зависи кое повече те радва теб.

Потребител
Аватар

Мнение от titio » 25 Мар 2016, 17:40

(bubsa) написа:Тази заслужава ли си?

Изглежда добре, но според мен цената е малко завишена за кола преди фейса. И най-добре като гледаш преди фейса, особено тези с по-голям мотор, предполагам знаеш за дефекта, при който се откъсва задния мост от купето, та е добре да се погледне и там преди покупка. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Мар 2016, 18:51

Ако купувача е фен на газта, колата си струва поне 6500 . Интериор изглежда много запазен, само един сценеп лъч (за 200лв) липсва. Рядко се намира и седан със шибидах а мотора е един от най-добрите изобщо.
А почти задължителните проблеми са:
- заден мост, управление на перката, датчици колянов вак, термостат - всичко това заедно е по-евтино от турбина на 320д , така че си заслужава да се види :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46