ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
здравеите аз имам подобен проблем които не е само при първа а е при всички скорости,този проблем го имах преди време на предната ми кола която беше Е36 но това беше когато запаля колата натисна съединителя вкарам на първа,натискам спирачката пускам рязко съединителя до половината и го връщам обратно,този проблем го оправих след като смених комплект съединител и това тупкане спря,сега карам Е46 но това тупкане не е същото защото се чува отзад също така имам голям луфт на кардана незнам сега какво трябва да сменя за да оправя този проблем ходих при маистори те ми казват да изчакам и да не сменям нищо когато тупкането станело по голямо тогава да предприема нещо,също така ми се чува лек шум отзад одясно когато колата е на инерция,ако някои може да ми помогне да сподели мнението си или да ми каже добър маистор в варна таи като не останаха много добри.предварително ви благодаря
- nikio
- Потребител
-
- Кара: E46
- Детайли за колата: 318i (118kc)
здравейте от две седмици Имам e46 318i купих я с тупкането си при покупката на диагностиката в bmw servise ми казаха че е тампон на difa Само вчера го смених тампона също така каре на кардана и висящ лагер. тупкането намалява но не изчезна напълно майстора каза че не може да разбере от какво е каза ако се усили да мина пак. мен ме тревожи да не от самия диф! и да спомена че съединителя отделя високо но си върви добре колата. изчетох всички коментари по темата и си правя извода че има голяма вероятност да е от съединителя но не съм 100% сигурен засега достатъчно пари хвърлих за едното тупкане ще карам така засега. ако някой може да ми даде съвет ще се радвам. Ако изключим тупкането разбрах че колата за мен е BMW ДА!
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Доста вероятно е, да е от полуоските
Карай така 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Целия диф и магарето "висят във въздуха", тъй да се каже, на общо 7 тампона. Хубаво сменяте тампон на дифа, ама те реално са 3 - номер 7 (2 броя) сменя ли ги някой?
Ето я пак схемата: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30

При мен също го имаше тоя проблем. След като свалих всичко, за да кърпя пода на багажника за другия твърде често срещан проблем, смених всичките 7 тампона. Сега вече мога да кажа, че тупкането тотално изчезна!
Ето я пак схемата: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30

При мен също го имаше тоя проблем. След като свалих всичко, за да кърпя пода на багажника за другия твърде често срещан проблем, смених всичките 7 тампона. Сега вече мога да кажа, че тупкането тотално изчезна!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
С оригинални ли ги смени? А висящ лагер сменя ли?
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Ти хубаво ги смени, а бяха ли за смяна ? Другите два тампона на дифа, при 5 бмвта на по 10 години съм гледал от долу ...не са мръднали, там почти няма натоварване.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Не, не бяха оригинални. С Лемфордер ги смених. Да, след смяна на висящия лагер нещата доста се подобриха, но тупкането не изчезна напълно.
Все си мисля, че един тампон на 13-14 години и 250 хил. км трудно ще е по-добре от чисто нов, колкото и да ги плюем новите части... Реших, че така и така всичко е долу, ще ги сменя всичките, за да ми е мирна главата. Освен това, както бая Е46-ци преди 2001 си отпарят ламарината на пода на багажника, не съм сигурен, че почти няма усилие в тая част...
Все си мисля, че един тампон на 13-14 години и 250 хил. км трудно ще е по-добре от чисто нов, колкото и да ги плюем новите части... Реших, че така и така всичко е долу, ще ги сменя всичките, за да ми е мирна главата. Освен това, както бая Е46-ци преди 2001 си отпарят ламарината на пода на багажника, не съм сигурен, че почти няма усилие в тая част...
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
bscsystem написа:Тоя тампон, който показваш не е само един има още един същия и е хубаво ако е тръгнал и той да се смени, защото разглобяването не е много приятно.
От преди 3г. съм на твоето мнение..., но почти всичките ми познати карат БМВ-та...посещават го този форум... четат ги тези мнения... и вместо да си сменят разбитите карета и тампони на ск. кутия, ходят и си правят смяна на здрави части, защото им тупка
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
При мен тупкаше откакто я купих - вече (30 000). В последно време се засили и при подробен оглед видях, че е скъсан (закъсан) тампон №9 на схемата. Смених го и сега е ОК!
- Alex-parts
- Потребител
-
Колеги имах абсолютно същото тупкане , днес се връщам от сервиза , колата заспа няма помен от тупкане , смених тампон на диференциала струва 30-40лв тампона . Малко повечко разглобяване е , но сега е екстра 

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Аз да ви питам дали е точно "тупкане" или "разтрисане" при потегляне,
защото аз също имам проблем и той е само когато потеглям (разбира се не винаги) , но то тогава при отпускане на съединителя и тя се разтриса колата?
защото аз също имам проблем и той е само когато потеглям (разбира се не винаги) , но то тогава при отпускане на съединителя и тя се разтриса колата?
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
sttekata написа:Аз да ви питам дали е точно "тупкане" или "разтрисане" при потегляне,
Това с разтрисането при потегляне е по-скоро от висящ лагер или някое каре на кардана, едва ли е от тампони на дифа.
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
...или може би от съединителя.
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
kali76 написа:...или може би от съединителя.
Първото , което ми хрумна беше това - омекнал притескателен диск и при потегляне не зацепва добре.
Може и това да е....