Диагностика, кодиране и програмиране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Re: Диагностика, кодиране и програмиране

Мнение от mumford » 20 Мар 2014, 14:08

Взимам ги преведени от този сайт http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=33054
Опцията която искам е тази - press the unlock button twice, and the drivers window will open.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 20 Мар 2014, 14:37

аз искам да питам друго свързано със прозорците.Колата е купе 2004 та.Със задържане на копчето на ключа се вдигат или свалят само предните стъкла,а задните където се отварят настрани не.Може ли да се направи така че като задържа ключа да се отварят всички и после да се затварят.и ако може кое да променя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Мар 2014, 15:09

unikalen88 написа:аз искам да питам друго свързано със прозорците.Колата е купе 2004 та.Със задържане на копчето на ключа се вдигат или свалят само предните стъкла,а задните където се отварят настрани не.Може ли да се направи така че като задържа ключа да се отварят всички и после да се затварят.и ако може кое да променя

На купето на един колега, като задържиш се отварят всичките, но се затварят само предните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 20 Мар 2014, 15:13

Kris написа:
unikalen88 написа:аз искам да питам друго свързано със прозорците.Колата е купе 2004 та.Със задържане на копчето на ключа се вдигат или свалят само предните стъкла,а задните където се отварят настрани не.Може ли да се направи така че като задържа ключа да се отварят всички и после да се затварят.и ако може кое да променя

На купето на един колега, като задържиш се отварят всичките, но се затварят само предните.

ми явно има опция в Нцс се прави,щото моята нито отваря нито затваря но коя е :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 20 Мар 2014, 15:23

mumford написа:Взимам ги преведени от този сайт http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=33054
Опцията която искам е тази - press the unlock button twice, and the drivers window will open.

FUNKTIONTUERSCHLOSS -
nicht_aktiv
zv_selektiv
einstiegshilfe

Мисля,че е това
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 20 Мар 2014, 17:14

Gqbriel написа:
mumford написа:Взимам ги преведени от този сайт http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=33054

FUNKTIONTUERSCHLOSS -
nicht_aktiv
zv_selektiv
einstiegshilfe

Мисля,че е това

Преди малко пробвах, но не стана с тази опция

unikalen88 написа:
Kris написа:

ми явно има опция в Нцс се прави,щото моята нито отваря нито затваря но коя е :dunno:

KOMFORTTOEFFNEN_FB_O_FH_HI - е за отваряне и на задните прозорци от ключа
KOMFORTTOEFFNUNG_FB - е за да е ACTIV-на функцията да се отварят въобще от ключа
KOMFORTTSCHLIESSUNG_FB - е за да е ACTIV-но затваряне (само предните могат да се затварят)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 20 Мар 2014, 22:02

благодаря колега,точно преди малко изрових инфо от чуждите форуми и ги направих,сега се отварят всички от ключа и се затварят само предните от ключа.А ако се бръкне във бравата на вратата е се завърти и задържи на заключване -тогава се затварят и четирите,което е добре,щото ако ги забравиш,влизаш в колата,даваш контакт,чакаш да се затворят-абе голяма играчка
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ-е46 318i
Мечтае да кара: x6

Мнение от boyko1975 » 28 Мар 2014, 8:49

Здравейте колеги,търся колега от Перник или от Радомир да ми активира борд компютъра /сложих лостче с бутона,но не действа/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 28 Мар 2014, 11:08

boyko1975 написа:Здравейте колеги,търся колега от Перник или от Радомир да ми активира борд компютъра /сложих лостче с бутона,но не действа/

Пиши едно ЛС и ще ти свърша работа :D

Потребител
Аватар
Кара: E46 318 CI

Мнение от bar0na » 07 Апр 2014, 15:03

Здравейте колеги и аз търся някой колега от София, който да ми активира борда и евентуално няколко други глезотийки :) Може ли да се активира борда и след това да се смени лостчето за чистачките

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 07 Апр 2014, 18:35

Може.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60LCI 525D
Мечтае да кара: F10

Мнение от misho27 » 27 Апр 2014, 10:14

Колеги да попитам и аз - бях си активирал дневните светлини с DIS - на положение 0 светват късите при запалване. Падна ми акумулатора извадих го заредих върнах го и вече не се включват. След това активирах и мигачите при откл./закл. мъчих пак дневните по всички начини с изкл./вкл. на контакт и нищо. Като я прочете ДИС-а пише 1=active 2*not active, а когато са деактивирани е само 1 active 2=not active. Какво означава тази *, възможно ли е ако е нисък волтажа на акумулатора да не ги включва или не е толкова умно?
Втори въпрос - ретрофитнах си темпомат - колата е e39 M52 с моторче с жилото, всичко е вързано и проверено, но не го намира модула нито INPA нито мога да го добавя през DIS Retrofit. Има ли човек, който го е кодирал за този мотор да си патя да ми го пусне?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 27 Апр 2014, 22:13

Сложи ключа на позиция къси светлини и виж като загасиш дали остава нещо да свети .. не би трябвало. Ако всичко е ок оставаш ключа на къси и си караш така с дневните.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60LCI 525D
Мечтае да кара: F10

Мнение от misho27 » 28 Апр 2014, 9:38

На къси остават да светят габаритите така си беше и преди затова не ми върши работа. Бях ги подкарал на позиция 0 но се загубиха някак и повече не мога да ги докарам. 100% нещо бъркам с дис- а на оная стъпка с изкл. Вкл. Контакт

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 28 Апр 2014, 14:39

а аз да попитам,може ли за преди феиса,хем да се активират дългите на процент,хем и като оставиш фаровете пуснати след ваденето на ключа да остават спрени(демек и двата метода).Опитах се с навкодер,но никва реакция.След това с експерта като смених есе на us идват дългите на процент но не гаснее габарита при вадене на ключа,като сменя ус на есе гаснеят но пък няма дълги на процент. :conf:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46