Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Kolio Pld » 18 Ное 2012, 22:16

Днес говорих с един приятел който кара е36 и споделих с него че искам да си закупя е46 дизел автомат.Каза че скоростната кутия била проблемна също като на 330д и не ми препоръчва дизел автомат.На мен лично много ми харесва комбинацията 320д автомат.Моля Ви за мнение,понеже ми е наистина важно,не искам бензинов автомобил и газ.Благодаря Ви предварително.
Добрите отиват в рая,а лошите където си пожелаят!!!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 18 Ное 2012, 23:37

320d автомат няма проблеми. Автомата е проблемен при 330d поради големия въртящ момент. Коментирано е много пъти назад в темата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 19 Ное 2012, 18:54

HackeD написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11351265126251081&f1=details&slink=16o5xw Някой нещо за тази? :roll:

П.п При 3.0 бензин има ли го филма както при 3.0 дизел с автоматика?

И така, ходих да я гледам, както обещах... Но не знам какво мнение да дам... Защото за цената си струва, според мен, при положение, че може и още надолу. Емблемата, както се вижда на снимките е в лошо състояние, което за мен говори много, но все пак, за тази цена... Отвътре е махнат касетофона и стои дупка, там беше касетофона, но бе махнат. Ейърбега свети, но може и да е датчик на пасажерската седалка (често срещан проблем). Топлата за скоростите бе изтъркана. Това, което най-много ме притесни бе, че се чуваше странен шум като я запалиха, но е възможно да са ролки/ремъци, въпреки че не го правех на такъв шум.
Като цяло за тези пари едва ли ще се намери 330ци в по-добро състояние, така че :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 19 Ное 2012, 19:39

uCnaHeTcA написа:И така, ходих да я гледам, както обещах... Но не знам какво мнение да дам... Защото за цената си струва, според мен, при положение, че може и още надолу. Емблемата, както се вижда на снимките е в лошо състояние, което за мен говори много, но все пак, за тази цена... Отвътре е махнат касетофона и стои дупка, там беше касетофона, но бе махнат. Ейърбега свети, но може и да е датчик на пасажерската седалка (често срещан проблем). Топлата за скоростите бе изтъркана. Това, което най-много ме притесни бе, че се чуваше странен шум като я запалиха, но е възможно да са ролки/ремъци, въпреки че не го правех на такъв шум.
Като цяло за тези пари едва ли ще се намери 330ци в по-добро състояние, така че :yes:

Мерси много, че отдели време да я погледнеш но както казваш за тази цена толкова.

Днес с татко ми гледахме/покарахме, ето тази аз не открих никакви забележки, но все пак и вие да изкажете мнение. :?:

П.п Малко се съмнявам, че M-пакета е фабричен. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 19 Ное 2012, 20:17

HackeD написа:
Днес с татко ми гледахме/покарахме, ето тази аз не открих никакви забележки, но все пак и вие да изкажете мнение. :?:

М-пакета е оригинален, но е обръщана англичанка. Което хем е добре, хем зле :D

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 19 Ное 2012, 20:18

Братле, според теб какво съществено може да се каже от снимките на обявата? На снимки изглежда супер. Щом си я карал/возил си се и нищо не си усетил има два варианта - или наистина е читава или нищо не разбираш от такива коли. То е ясно, че няма как да разбираш само с гледане на картинки, но понеже до скоро даваше акъли коя каква била...Все едно не си слизал от Е46 последните 10 години :lol:

Моя съвет - закарай я в сервиз, където и преди са виждали БМВ и там ще се разбере най-добре състоянието на автомобила. Не е нужно да се разбира от всичко. Такива коли се купуват по този начин - след проверка в сервиз (и това не е гаранция - иска се и малко да разбираш, за да отсееш това, което ти казват, от това което е всъщност).

Не е Рено за 2000лв, където новия акумулатор е адския бонус и спокойно може да си го купиш след едно кръгче. Самия факт, че е Рено означава, че си се наиграл, но там това е нормално...При БМВ не е желателно...

Надявам се да не се разсърдиш. По-важното е, че ако имаш мерак ще се научиш. Повярвай ми форумите помагат, но само с четене и плюнчене пред компа не става...Не и с колите :driving:
"Чемодан, вокзал, Москва"

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 19 Ное 2012, 20:25

Не няма за какво да се разсърдя, а по-скоро взимам поука каквото ми казвате. :yes:
Така, че ще приказваме с татко ми ако решим нещо ще се ходи в сервиз да я прегледат и да кажат ако и има нещо.
Гледам други 330-и ама 00-01', с касетка без кожен салон, м-пакет и тн. по 9000лв. от това си правя изводите, че ако е колата е читава цената е добра :?:

П.п Сега се сетих, че като отварях вратата ми се стори по-тежка от нормалното, дано да иска само смазване.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Ное 2012, 20:36

HackeD написа:Днес с татко ми гледахме/покарахме, ето тази аз не открих никакви забележки, но все пак и вие да изкажете мнение. :?:

М пакета е фабричен. Само М педала е изчезнал, но това го коментирахме назад в темата и защо се получава.
Колата е била с десен волан ;)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 19 Ное 2012, 21:13

Bavarcho написа:
HackeD написа:Днес с татко ми гледахме/покарахме, ето тази аз не открих никакви забележки, но все пак и вие да изкажете мнение. :?:

М пакета е фабричен. Само М педала е изчезнал, но това го коментирахме назад в темата и защо се получава.

За М педала пича каза, че не влизал в М пакета, а само ако си го поръчаш... не му повярвах много, много.
Последна промяна HackeD на 23 Ное 2012, 18:40, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Ное 2012, 21:24

За мен е от броните до черния таван има всичко..изглежда много добре поне на снимки
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от (h)aman » 19 Ное 2012, 22:58

HackeD написа:
Bavarcho написа:

За М педала пича каза, че не влизал в М пакета а само ако си го поръчаш... не му повярвах много, много.

М педала си влиза в М-пакета. Колата няма такъв, салона е от англичанка, система за миене на фаровете без лупи - 100% колата е англичанка и е обръщана.

Потребител
Аватар
Кара: E46 , E64
Детайли за колата: 318 i , 635 d

Мнение от zl000 » 20 Ное 2012, 0:48

Питай го поне при кой си е въртял волана. В ПЛД има хора които се занимават от години с това и въртят волана на коли за по над 100к лв .....
И Не само в ПЛД но му гледам регистрацията ...
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 20 Ное 2012, 0:54

И аз я гледах днес тази в мобилето, ама тоя автомат... не ме радва, ама тва си е до човека... Как разбрахте, че е обръщана, че и 1 кусур не можах да хвана :shock: На снимката, на която е отворена пасажерската врата не успях да видя на седалката копче за памат, т.е. трябва да е от другата страна :dunno:
Вратите на купетата са си доста тежки :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от (h)aman » 20 Ное 2012, 1:39

uCnaHeTcA написа:И аз я гледах днес тази в мобилето, ама тоя автомат... не ме радва, ама тва си е до човека... Как разбрахте, че е обръщана, че и 1 кусур не можах да хвана :shock: На снимката, на която е отворена пасажерската врата не успях да видя на седалката копче за памат, т.е. трябва да е от другата страна :dunno:
Вратите на купетата са си доста тежки :yes:

Не е задължително да има памет, има ел. салони без памет. На една от снимките се вижда дръжката от вътрешната страна за сваляне на шофьорската седалка, а трябва да е на пасажерската.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 20 Ное 2012, 1:52

Видиш ли лост за сгъване/прибиране на "шофьорската" лявата седалка - значи е обръщана!Такова лостче има само пасжерката дясната седалка при ляв волан!Автоматика не ме радва! :winky:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46