AGR-клапана- със или без него-
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: AGR-клапана- със или без него-
в това няма никаква логика ,клапана затваря напълно в обороти явно вашия не работи добре ( той впрочем е слабо място на 2.0 хди/тдци DW мотора )
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Здравейте колеги! Преди няколко дни си свалих EGR-а за да го почистя , въпреки че не беше много замърсен. Та след като го почистих и изсъхна надух с уста през тръбата по която минават отработените газове и въздух преминаваше. Не много свободно но преминаваше , това значи че и когато турбото надуе и EGR е затворен пак има някаква загуба на въздух , но в генерацията , а не където трябва. Въпроса ми е дали някой е пробвал при него как е или тази загуба не е кой знае каква ? Ето снимка (не е моя)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Започва да се отваря и затова изпуска. Ако надуеш от страната на чистия въздух налягането ще го притиска и би трябвало да не изпуска.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Сега се сещам , че когато го миех и пусках вода през тръбата за отработените газове си капеше , а водата не прави налягане че да го отваря. Значи ще търся вариант да го затапя
и без това колата става по-рязка без него
.

- kalmuchito
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330d
bioz написа:Оптималното решение за мен е, лятото без ЕГР зиме със иначе няма заграяване тая кола![]()
Чесно казано не върви повече по-точно си върви еднакво много и със и без, разликата е, че ще се налага доста по-рядко чистене на колекторите. Аа също аз правя тех преглед зимата и съм без катализатори, редполагам, че ЕГР-а спомага да се вместя в ЕКО нормите ако има някво значение.
Теее еко нормите са високи доста ... така че и без него и катализаторите ще влезеш в норма 90%

Здравейте,колеги,затапих егр-а като му извадих вакума и завих едно винтче,колата е 320д 163 коня е91.
Странното е ,че чека не ми светна ,а и при диагностика не излиза грешка,единствената постоянна грешка е на дебитомера,независимо дали е затапен или не егр-а,дебитомера ми дава по-високи стойности.
Другото странно е този звук при изгасяне:
https://www.youtube.com/watch?v=QHWX4cIZgfA
Като не е затапен не го чувам
Странното е ,че чека не ми светна ,а и при диагностика не излиза грешка,единствената постоянна грешка е на дебитомера,независимо дали е затапен или не егр-а,дебитомера ми дава по-високи стойности.
Другото странно е този звук при изгасяне:
https://www.youtube.com/watch?v=QHWX4cIZgfA
Като не е затапен не го чувам

Колеги, да събудя тази стара тема с няколко въпроса.
Последно, при 320 д 150 к.с. Евро 4, ЕГР на свободна скорост, отворен или затворен е? При мен има вакуум и стои отворен.
Второ, прикачам снимка, моля кажете ми нормално ли е това което се вижда. Не е сухи сажди а мазнотия с малки, като песъчинки сажди.
Последно, при 320 д 150 к.с. Евро 4, ЕГР на свободна скорост, отворен или затворен е? При мен има вакуум и стои отворен.
Второ, прикачам снимка, моля кажете ми нормално ли е това което се вижда. Не е сухи сажди а мазнотия с малки, като песъчинки сажди.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
swetlioo написа:Колеги, да събудя тази стара тема с няколко въпроса.
На свободен ход е отворен, но не напълно.
Саждите са нормални.
Ако искаш може да го почистиш.
Здравейте.
1. Някой забелязвал ли е, дали има промяна в разхода на гориво след изолиране на клапана ?
2. Има ли проблем с достигането на работна температура ? Ясно е, че ще е по-бавно, но колата загрява ли до оптимална температура и много по-бавно ли е ?
3. Пуши ли повече колата ?
4. По-отзивчива ли е при подаване на газ ?
За колектора и саждите е ясно.
Предимствата до колкото знам са по-екологичен автомобил и по бързо достигане на работна температура.
Също и по-ниска температура в цилиндрите, но някои хора казват, че точно по-ниската температура идва от по-малкото количество кислород и от автомобила дава по-голям разход на гориво.
Благодаря!
1. Някой забелязвал ли е, дали има промяна в разхода на гориво след изолиране на клапана ?
2. Има ли проблем с достигането на работна температура ? Ясно е, че ще е по-бавно, но колата загрява ли до оптимална температура и много по-бавно ли е ?
3. Пуши ли повече колата ?
4. По-отзивчива ли е при подаване на газ ?
За колектора и саждите е ясно.
Предимствата до колкото знам са по-екологичен автомобил и по бързо достигане на работна температура.
Също и по-ниска температура в цилиндрите, но някои хора казват, че точно по-ниската температура идва от по-малкото количество кислород и от автомобила дава по-голям разход на гориво.

Благодаря!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
в моята страница съм сложил малко полезно инфо за ЕГР-ите и как работят,може да разгледате ако ви е интересно https://vrperformance.net/premahvane-egr-agr/
- volk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316ti M; BMW E61 525ix
- Мечтае да кара: M
Дива реклама на сайта! 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
чак пък реклама,едва ли ще забогатея като кликнеш на линка....,а точно тая страница е просто за инфо за потребителите,има много такива сайтове публикувани през годините във форума,ако прецени админ да махне поста...гледам да раздвижим форума 

Нужно ли е да се изолира софтуерно ЕГР клапана на първия m57(184 к.с) е46 330xd?
Гледам на доста места само го махат физически.
Аз също съм затапвал вакума и не съм имал никакви проблеми на пръв поглед. Не съм карал кой знае колко километри така де.
Гледам на доста места само го махат физически.
Аз също съм затапвал вакума и не съм имал никакви проблеми на пръв поглед. Не съм карал кой знае колко километри така де.