Разход на нашите автомобили
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Re: Разход на нашите автомобили
oTECa написа:M52б28ТУ с газов инжекцион, градско спокойно 12, на ръчка 14, извън градско спокойно 10, на ръчка 12. Лично аз съм по-доволен от дизела 320д преди фейса с чип, които карах 7 години.
това по борд, или ?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Разход от както се оправи времето предимно вечер в София 10л./100 км.
Иначе около
11 - 12л. / 100км. лято градско,
7 - 7.5л. / 100км. извънградско,
8 - 8.5л. / 100км. магистрала с клима
диф - 3.45,
255/35/18 - задни
225/40/18 - предни
зимата няма да я коментирам,че ми е лошо ама около 15

Иначе около
11 - 12л. / 100км. лято градско,
7 - 7.5л. / 100км. извънградско,
8 - 8.5л. / 100км. магистрала с клима
диф - 3.45,
255/35/18 - задни
225/40/18 - предни
зимата няма да я коментирам,че ми е лошо ама около 15

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
devent написа:oTECa написа:M52б28ТУ с газов инжекцион, градско спокойно 12, на ръчка 14, извън градско спокойно 10, на ръчка 12. Лично аз съм по-доволен от дизела 320д преди фейса с чип, които карах 7 години.
това по борд, или ?
Не колега. По пълно, пълно. Това съм засякъл средно за около 30 000км, за една година. По борда дава с около 2 литра надолу. Извън градско съм го свалял и под 9, но бях скопил много газовата и нямах усещането че е 2.8, а по-скоро 2.0, което лично според мен не си заслужава.
П.П. Ако се кара с 90 извън градско пада пак до 9, но не ме свърта на тази скорост
- devent
- младши ентусиаст
-
oTECa написа:Не колега. По пълно, пълно. Това съм засякъл средно за около 30 000км, за една година. По борда дава с около 2 литра надолу. Извън градско съм го свалял и под 9, но бях скопил много газовата и нямах усещането че е 2.8, а по-скоро 2.0, което лично според мен не си заслужава.
П.П. Ако се кара с 90 извън градско пада пак до 9, но не ме свърта на тази скорост
Не искам да споря колега, но имам същия двигател и не виждам вариант да харчи 12/100 в града и то на газ. Може би твоето градско не е като моето и имаш дълги отсечки, не знам. А пък с ръчкане 14

За извънградското не споря, там съм ОК с данните ти.
Поздрави, нищо лично

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Градското колега ми е по-различно от твоето. Аз съм от Дупница и тук задръствания няма, но пък през деня рядко се движиш с повече от 30км/ч. Спокойно казвам като я карам до към 2000 оборота. На ръчка имам предвид че редовно си пързалям няколко завоя тука и си я вкарвам в лютеницата.
За писта вече не говоря, там е на мото час. На мен на летището за около 30 мин. опити да пързалям и малко понички ми смукна около 20л бензин.
За писта вече не говоря, там е на мото час. На мен на летището за около 30 мин. опити да пързалям и малко понички ми смукна около 20л бензин.
- devent
- младши ентусиаст
-
oTECa написа:Градското колега ми е по-различно от твоето. Аз съм от Дупница и тук задръствания няма, но пък през деня рядко се движиш с повече от 30км/ч. Спокойно казвам като я карам до към 2000 оборота. На ръчка имам предвид че редовно си пързалям няколко завоя тука и си я вкарвам в лютеницата.

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
330ci
Градско - 14-16
Извънградско - 8 - 11
Градско - 14-16
Извънградско - 8 - 11
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
318 д фейслифт 116 коня с ГНП
извънградско магистрала + 100 км път с насрещно 4,7 по борд , 5,7 по колонка
винаги ли лъже с толкова борда , бях занулил всичко ?
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
el lobo написа:318 д фейслифт 116 коня с ГНП
Да колега, даже има и тема как можеш да снижиш разликата, но няма смисъл според мен. И моя борд на 320д фейс дава точно около литър литър и малко разлика.
- Stoyan Bashev
- Потребител
-
- Кара: 320 D 136 k.c.
Колеги дайте съвет,печката стана ламя. 230 км с 17 литра нафта от които 100 км извън града със скорост 80-120,другите 130 смесено.Засичам по лампа.Преди да засека я закачих на компютър и ми излезе ''грешка 5:сензор движение игла'' и майстора ми каза, че вероятно от това ми е завишен разхода,понеже имах наблюдения че напоследък сякаш харчи повечко
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
330д автомат 204 к.с. с чип
6,7-7,7 извън градско (никога не съм карам под 140-150)
8.5-10.5- градско (в зависимост от задачите по центъра)
По борд извън градско редовно ми дава 5.5, а в града е по- близо до истината.
6,7-7,7 извън градско (никога не съм карам под 140-150)
8.5-10.5- градско (в зависимост от задачите по центъра)
По борд извън градско редовно ми дава 5.5, а в града е по- близо до истината.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Колите станаха умни. Възможно е да има някаква грешка, която да я кара да работи в "авариен режим" и да използва default настройки, като по този начин да вкарва по-богата от нужното смес. Най-добре пак отиди при човек, който разбира, ама наистина разбира, направете една диагностика и най-вероятно ще си каже какво и е.
Като пример мога да дам една е60 с м54б22. На бензин всичко беше ок. От време на време изкарваше грешка в датчик разпределителен вал - изпускателен, но не винаги. Колата си вървеше, нямахме база за сравнение дали харчи много или малко, защото беше наша от има няма 2 седмици. Сложихме газ и колата нещеше да държи обороти. Смених датчика и се случиха 2 неща - почна да харчи по-малко на бензин, тръгна газта. Извода е, че в момента в който бензиновия комп види проблеми с датчика минава на default бензинова карта, където си вкарва доволно бензин, докато газта не бачка, щото не получава данни. Това последното го давам само за пример
Като пример мога да дам една е60 с м54б22. На бензин всичко беше ок. От време на време изкарваше грешка в датчик разпределителен вал - изпускателен, но не винаги. Колата си вървеше, нямахме база за сравнение дали харчи много или малко, защото беше наша от има няма 2 седмици. Сложихме газ и колата нещеше да държи обороти. Смених датчика и се случиха 2 неща - почна да харчи по-малко на бензин, тръгна газта. Извода е, че в момента в който бензиновия комп види проблеми с датчика минава на default бензинова карта, където си вкарва доволно бензин, докато газта не бачка, щото не получава данни. Това последното го давам само за пример

- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Колата е 330д 184 к.с. ръчка. Извън града не съм я засичал, но току що идвам от бензиностанцията и за 100 км. ми изгори 6.242... Не вярвам да е реално, въпреки, че заредих на принципа пълно, пълно.. Зареждам предимно от ЕКО.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Leon написа:fancooler написа:Колата е автоматик с М54Б22 мотор.
Каквото и да правя не мога да сваля разхода под 8,5!
Градско гори в зависимост от условията 11-13 на 100 бензин. Извън града разходът варира между 9 със 90-110 км/ч и 10 със 140-150 км/ч по магистралата. С темпомат дава около 0,5 литра икономия. Като я купих я карах с Екто 95 около половин година, след което започнах да зареждам само Екто 98. Разлика във вървежа има в ниските обороти, а и моторът стана малко по-тих. Разлика в разхода обаче не мога да хвана след минаването на 98 октана!
Изчетох цялата тема и виждам, че като цяло се вмествам в нормалните рамки, но все си мисля, че извънградското ми е доста далеч от каталожните данни. По принцип карам много спокойно и рядко си позволявам да я настъпя. Засичана е по метода пълно-празно.
Стига гледахте каталожни данни. 8,5 разход за 2л автомат е нормален на извънградско, с леко каране ще го свалиш и под 8, ако имаш нерви. В града ти е супер разхода, вероятно не стоиш по задръствания.
В мoмента кoлата се кара самo oт баща ми. Предимнo градскo каране му дава разхoд 14 с Ектo 98. Явнo мoя крак е пo-лек

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
fancooler написа:В мoмента кoлата се кара самo oт баща ми. Предимнo градскo каране му дава разхoд 14 с Ектo 98. Явнo мoя крак е пo-лек
или той не знае, как да я кара

You said: "Time will change!" What if it changes you?