проверка термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Re: проверка термостат
Здравейте колеги.Миналата година по това време сменях голям термостат и вчера като се качих на планина, навръщане колата падна под средата.Веднага изкарах скритото меню на 76 градуса беше.Във града си държеше 88-89.Да кажа че колата е със един термостат само и като го купих беше оригинален,чаках го от германия.За една година нормално ли е да се прецака??
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
tosh написа:Съмнявам се. Мисля, че и двата отварят при еднаква температура - поправете ме ако бъркам, но някъде бях чел, че отварят на 70 градуса. Щом си го монтирал и всичко е ОК, карай безгрижно
Мерси колега

- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
Май всички страдаме от "качествените" части, които се продават в България. e46 320d, 136 мулета, 2000г. Миналата година смених термостатите. Големия го купих от М Кар. Малкия го сложиха в сервиза където сменях термостатите. Тогава не знаех, че са 2.
Както и да е ... тази зима обаче, за да загрее колата и трябват поне 15км градско за да загрее до МАХ. А и взе да погорва повечко...качи ми разхода с около литър... На скоро ходих да ми сменят масло и маслен филтър и ги накарах да проверят малкия дали е наред - наред е... Май големия е зацепил в постоянно отворено и няма загряване сутрин... Иначе като загрее, няма градско/извънградско - не пада стрелката от 12h.
Вашето мнение?
Май всички страдаме от "качествените" части, които се продават в България. e46 320d, 136 мулета, 2000г. Миналата година смених термостатите. Големия го купих от М Кар. Малкия го сложиха в сервиза където сменях термостатите. Тогава не знаех, че са 2.

Както и да е ... тази зима обаче, за да загрее колата и трябват поне 15км градско за да загрее до МАХ. А и взе да погорва повечко...качи ми разхода с около литър... На скоро ходих да ми сменят масло и маслен филтър и ги накарах да проверят малкия дали е наред - наред е... Май големия е зацепил в постоянно отворено и няма загряване сутрин... Иначе като загрее, няма градско/извънградско - не пада стрелката от 12h.
Вашето мнение?
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
И моят автомобил е така. Бавно загрява, а съм с два сменени термостата. Загрее ли си държи температурата 89-93 градуса. И аз се чудя, на ако се е прецакал някой, температурата и при малко спускане извън града пада на 70 градуса. Пане при мен със старите термостати беше така. А сега и при продължително спускане пада до 85 градуса.
Последна промяна basko на 07 Яну 2013, 13:15, променена общо 1 път
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
и при мен загрява бавно... яд ме е че имам печка но не работи.. незнам защо
а имам приятел който има същата кола като моята и печката е голяма екстра... загрява 2 пъти по бързо

- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
И аз имам печка. Също не работи. Но поне знам защо - запалителна свещ. Прави се само от една фирма. Дилъра и е в София, но цената и е към 370 лв. И за това я изключих. Но проблема с термостата трябва да се реши ...
Май ще ходя да го сменям или и 2-та пак ...

- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
donpatrona написа:И аз имам печка. Също не работи. Но поне знам защо - запалителна свещ. Прави се само от една фирма. Дилъра и е в София, но цената и е към 370 лв. И за това я изключих. Но проблема с термостата трябва да се реши ...Май ще ходя да го сменям или и 2-та пак ...
Колега как разбра че е заради тази свещ? и как я изключи от буксата или софтуерно? защото на моята буксата си е включена.. но печката изобщо не тръгва, как мога да я тествам?
- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
значи... печката си има мини нафтова помпичка и запалителна свещ. Даже и ауспух
излиза в калника някъде над предна дясна гума ... но не съм се врял да го търся.
Моята си работеше - като падне температурата на околната среда под 5-6 градуса , при подаване на контакт се включваше ... и като изключиш колата след това се чува шума от помпата на печката поне още 10-15 сек. С преглед на грешките с ДИС и ИМПА излизаше грешка в запалителната свещ на печката че не работи. При теб ако не се случва това, значи е друг проблема... а я изключих просто - дръпнах и буксата 

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Днес си поръчах капачка за разшерителното казанче да видим дали ще се оправи че ми се струва избива антефриз от там ( има някакви бели лентички).Дано да е от това 

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Дълбоко се съмнявам да е от капачката.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Един от колегите във форума и по точно във тази тема беше писал че е сменил два пъти и се е оказало че му изтича антифриз от капачката и правила някакъв вакум колата и се е оправила.Струва ми се странно за термостат на точно една година и да се прецака, при условие че от тази една година съм карал колата има няма 6 месеца.Абе общо взето почти не съм я карал.Пак казвам че термостата е оригинален и чаках 6 дена да доиде.Както и сега ще чакам капачката.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
Колеги , като отворя предния капак на колата не виждам 2 термостата
, а само голям термостат. По снимките във форума малкия е на жълтата тръба... при мен има такава , но тя е директно свързана към ЕГР и на нея няма термостат. Това нормално ли е ?

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Dimitroff написа:Има Е46-ци с два и с 1 термостат - важи и за 20ки и за 30ки.
Имаш само един (голям) термостат, колега
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
tosh написа::yes: Ако беше прочел цялата тема което признавам е доста трудоемко щеше да разбереш, че е нормално - просто има и с един, има и с два термостатаDimitroff написа:Има Е46-ци с два и с 1 термостат - важи и за 20ки и за 30ки.
Имаш само един (голям) термостат, колега
Колега чел съм темата преди време и не помня да се е говорило за е46 фейс 150к с 1 термостат и затова реших да питам. Забравих да уточня , че колата е 150 коня компакт дизел

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Колеги помагайте
колата загрява най много до 76-77гр.а перката се включва да охлажда м54б25 ?