Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
Въпроса не е в мултифункцията само - подкарахте ли автопилота ?
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
колеги дайте някъв линк за този пдф файл че не ми го отваря на мен 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
NikVanov написа:http://www.angelfire.com/myband2/ds/3543en.pdf

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
и аз дочаках момента за поръчката на мултифункцията за волана и я очаквам с нетърпения, обаче остава въпроса, понеже радиото в колата нее оригинално по начало а е обикновенно стил каквото сложиш, има ли опция да го свържа с управлението на радиото от мултифункцията на волана?? Съжалявам че ползвам тази тема, която прочетох набързо но не виждам смисъл да пускам нова 

iv4o9999 написа:и аз дочаках момента за поръчката на мултифункцията за волана и я очаквам с нетърпения, обаче остава въпроса, понеже радиото в колата нее оригинално по начало а е обикновенно стил каквото сложиш, има ли опция да го свържа с управлението на радиото от мултифункцията на волана?? Съжалявам че ползвам тази тема, която прочетох набързо но не виждам смисъл да пускам нова
Да, колега има си адапторчета за повечето марки СД-та!
Връзваш ги към голямата букса за радиото и можеш да ги управляваш от волана, аз си поръчах от ибей и си го свързах!

Има и тема за Алпин

- iv4o9999
- ентусиаст
-
сега възникна въпросът от каде да намеря кабелчето то мултифункцията до волана, в Дару ми обявиха 52 лв за 4 жички 5см, такаче този вариант засега отпада, дайте идеи колеги от каде мога да се здобия с ценната придобивка за нормални пари 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
така проблема с кабела е на път да се реши, намерих подобни на оригиналните 4 пинови букси, които пасват и уикенда ще ги борим с Орлин 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
iv4o9999 написа:така проблема с кабела е на път да се реши, намерих подобни на оригиналните 4 пинови букси, които пасват и уикенда ще ги борим с Орлин
Къде ги намери, цена и какво представляват...мисля,че ще е интересно за всички

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
iv4o9999 написа:сега възникна въпросът от каде да намеря кабелчето то мултифункцията до волана, в Дару ми обявиха 52 лв за 4 жички 5см, такаче този вариант засега отпада, дайте идеи колеги от каде мога да се здобия с ценната придобивка за нормални пари
Колега - сигурен ли си, че си проверил за точните кабели? Съвсем скоро (буквално преди 2-3 седмици) пратих един колега в Дару с точния парт номер за кабелите и те струват 36 лева и някакви стотинки. И са доста по-дълги от 5см...
Si non confectus, non reficiat.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
Кабелчет е номер 5 от схемата, това което би трябвало да е комплект с панела с мултито за волана със сцепения лъч, но при мен го нямаше, и реших да пробвам да го измайсторя, като купих накрайниците от комет електроникс бяха стотинки , не са същите по форма но размера на правоъгълника е същия и с малко "тунинг" би трябвало да стане. Цената от 52лв е от сутринта и е за волана със сцепения лъч за четрилъчевия волан може да е по-евтино незнам, в дару излиза лентов кабел а той нее такъв това е доста странно но факт, кабелите мисля да вземема обикновенни , ако има някакви изсквания на които да отговарят кажете
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
Айде и аз да се похваля с мулти волан, автопилота тръгна отраз за което мн благодарности на Орлин (oci)
, сега искам да обясня какво се случи ако съм полезен ще съм доволен. Първо дойде панела с бутоните който закупих от ebay , бях озадачен меко казано като видях че вс щипки на снимката се вижда бяха изпотрошени, както и това че липсваше кабела за връзка от панела до волана за който в дару ми казаха че струва 52лв. За целта направихме БГ изработка за 0,40ст. На въпроса как отговарям веднага- трябват 4 кабелчета от захранване на компютър поне такива имахме, или кабели от авто инсталация, 2 букси с 4 пина от комет електроникс(неправя реклама просто там има богат избор)(аз купих два вида 4ерна малак и бяла). Черната си пасва точно на поновете, но неоплатнява канала на буксата, което нее проблем, защото щраква на пиновете и немърда, бялата има нужда от леко запилване на стърчащите части извън идеалния правоъгълник, и пасва на каналчето в правоъгълната му част, така кабела беше готов, проблема който беше по-сериозен е този с щипките за болтовете за закрепване, за щастие вс щипки са върху капачетата държащи платките за бутоните, като на панела без копчетата който свалих има същите капачета със същите места за букса и платки, буквално се свалят от панела без бутони и се подменят с капачетата от панела с бутоните(plug and play). И така сега си имам автопилот и съм адски доволен, сега се замислям за оригинално CD и блутуут но ще видим в бъдеще 

- trafik_1
- Потребител
-
- Кара: е39-528
- Мечтае да кара: 7ма серия
здравеите колеги искам и аз на моята е39 520 беше сега вече е 528 купето е 96г да си сложа мулти волан и темпомат ако някои може да помогне от региона на стара загора да пише а за целта имам си и донурче но не е моя работа. БЛАГОДАРЯ предварително ако някои иска да одари едно рамо. 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
trafik_1 написа:здравеите колеги искам и аз на моята е39 520 беше сега вече е 528 купето е 96г да си сложа мулти волан и темпомат ако някои може да помогне от региона на стара загора да пише а за целта имам си и донурче но не е моя работа. БЛАГОДАРЯ предварително ако някои иска да одари едно рамо.
пиши на Димитров, неговия волан там са го правили, но при теб ми се струва че има и моторче за управление на мотора защото е бензин колата, не е проблем да попиташ, сигурен съм че ще те насочи ако има информация

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Здравейте , интересна ми е темата и аз бих желал да разбера на мойто воланче дали ще стане лесно мулти функционален само с малко акбелчета или ще е нужна и софт интервенция.Автомобила е 320 д 136 к 2000г , но както виждате волана е сменян (така си я закупих с него и не знам преди това дали е имала мулти функцията)