Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Bexim написа:vicho написа:иди виж този седан: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3518535650
ако е извън бюджета се пазари
Много яко изглежда, но за тези км бих броил един рефреш на мотора - сегменти, лагери, гумички клапани... Със сигурност ще лапа много масло, може и това да е причина за продажбата, но пък за 10-тина К лв мисля ще се върже с рефреша и човек ще му се радва дълго време...
ПП Не знам дали блока и останалото е едно и също, но ако може и на 3.0 да се направи - приказка! Чак аз се позамислих..
Пич карах кола на 265 000 км по табло, кой знае колко са й били истинските. Беше с м57 мотор на 13500 км смяна на масло имаше разлика от 200-300 грама в маслото. Така, че това с километрите не е някакъв критерии всичко зависи как и дали навреме е поддържана. И за да не съм офф колата изглежда доста добре и на адекватна цена. Единственото което ме дразни на пръв поглед е че няма ел. стъкла отзад.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Пич, а па м30 карало по милиард км и не можеш да го строшиш и да искаш ...
Не, че нещо, но общото между м57 и м54 в случая е само, че се монтират в е46 и двата
Нелоша идея
Блока е 84мм както на б30, но вероятно ще трябва да се ползва всичко друго от б30 ката, а не само вал, биели, бутала ...
за да стане м54б30 де, иначе сигурно и така може да се събере ама няма да е същото ...
Ше стане готино щото ще имаш строукърче, ама цената ще отиде като за 330, а остават бая разлики по спирачки, окачване и предаване.
Не, че нещо, но общото между м57 и м54 в случая е само, че се монтират в е46 и двата

Bexim написа:ПП Не знам дали блока и останалото е едно и също, но ако може и на 3.0 да се направи - приказка! Чак аз се позамислих..
Нелоша идея

Блока е 84мм както на б30, но вероятно ще трябва да се ползва всичко друго от б30 ката, а не само вал, биели, бутала ...
за да стане м54б30 де, иначе сигурно и така може да се събере ама няма да е същото ...
Ше стане готино щото ще имаш строукърче, ама цената ще отиде като за 330, а остават бая разлики по спирачки, окачване и предаване.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
K_Ilkov написа:Не, че нещо, но общото между м57 и м54 в случая е само, че се монтират в е46 и двата![]()

Който разбира, знае какво съм имал предвид. Има достатъчно информация за М54

240К км не са хич малко за този мотор.. Не казвам, че е брак, но със сигурност има доста неща за подмяна и някои вътрешни компоненти.
ПП Прав си, едва ли си струва, но дори и един рефреш и колата има много добра визия и стойка. А пък, ако се строукне - ще си имаш някакъв вид уникат. Пак казвам, само си разсъждавам

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Bexim написа:vicho написа:иди виж този седан: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3518535650
Много яко изглежда, но за тези км бих броил един рефреш на мотора - сегменти, лагери, гумички клапани... Със сигурност ще лапа много масло, може и това да е причина за продажбата, но пък за 10-тина К лв мисля ще се върже с рефреша и човек ще му се радва дълго време...
ПП Не знам дали блока и останалото е едно и също, но ако може и на 3.0 да се направи - приказка! Чак аз се позамислих..
Е то няма лошо да направиш рефреш на мотора, ако имаш възможност и желание, ама... чак пък "тези километри"

То тва дето го написа, не че не е така, ама важи за абсолютно всички коли дето се продават. Особено М54-ките.. с много редки изключения, а ти анатемоса точно тая едва ли не, щото пишело 240к.
Ми на тези от другите обяви, писани на по 150к, не можем ли да им сложим същата диагноза?
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Съгласен частично, не съм я анатемосал, напротив и на мен ми харесва колата.
Просто разсъждавам така - ДОРИ и да се наложи рефреш - пак е изгодна, защото дава много стойка, екстри и излъчване, за мен цената е добра...
ПП Напоследък съм просто много скептичен понеже все карам коли на реални - около 100-150 к км и като гледам колко пари хвърчат за глупости и свят ми се завива
Просто аз като взема кола, ако не съм сигурен в състоянието й, предпочитам да си я направя от-до, за да й се радвам преди всичко...
Ама аз съм си малко луд де
Просто разсъждавам така - ДОРИ и да се наложи рефреш - пак е изгодна, защото дава много стойка, екстри и излъчване, за мен цената е добра...
ПП Напоследък съм просто много скептичен понеже все карам коли на реални - около 100-150 к км и като гледам колко пари хвърчат за глупости и свят ми се завива

Просто аз като взема кола, ако не съм сигурен в състоянието й, предпочитам да си я направя от-до, за да й се радвам преди всичко...
Ама аз съм си малко луд де

FREE SPIRIT
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
uCnaHeTcA написа:Това с докарване и регистрация ще дойде на цената на е90, да не кажа и е92, а се виждат цигании и липси..
Иначе, като видя 330ци автомат и ми прилошава.. бива ли такава гавра.. Сега някой ще каже смг не било автомат.. всичко с 2 педала си е автомат.. Но хора и желания всякакви
На 330-ката няма да ти се налага да и риташ съединителя за да я поднесеш.Особено пък на SMG-то.

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
AlonsoBest написа:legendarycris написа:Извинявам се ако някой я е постнал преди мен.
http://www.cars.bg/c1468144
Мнение ако може. Как мога да разбера дали не е обръщана?
Поздрави,
Със сигурност е обръщана. Първия признак са пръскалките на рефлекторни фарове и освен това ключалката е на пасажерската врата и на шофьорската седалка има две ръчки за сваляне на седалката и можем да приключим със признаците че е обръщана. Към обръщането като добавиш репликата на М3 броня, диодните стопове, които най-вероятно са корейски и селския ксенон не си струва да се гледа.
И по VIN излиза че е с десен волан,но ми е чудно че са преместили и ABS помпата от ляво. Ето VIN-a JM12322
- Monky
- младши ентусиаст
-
Ето един много интересен екземпляр:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c83lx9
Seems legit.
Seems legit.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Monky написа:Ето един много интересен екземпляр:
Seems legit.
Кое му е интерестното колега ? не че е лоша , но това с спрейовете бъбреци и " М Пакет " не е 2 брони

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Monky
- младши ентусиаст
-
snaiperist0 написа:Monky написа:Ето един много интересен екземпляр:
Seems legit.
Кое му е интерестното колега ? не че е лоша , но това с спрейовете бъбреци и " М Пакет " не е 2 брони
Това ясно, но в днешно време е изключително трудно да се намери кадърна 46ца за нормани пари (имай предвид под 9-10к). Ходих, гледах поне 10-на и всичките са за скрап, а изглеждат като на "реални километри".
Тази не е перфектна, но поне да разботи като хората. И аз съм си пръскал бъбреците със спрей, колата ми изглежда зле, но двигателя винаги е бил с mann филтри, скъпо и качествено масло, сменяно на 8к км. Дарака пали на -20, докато далеч по-нови се зореха или въобще не успяваха.
- Румен Здравков
- Потребител
-
Колеги, какво ще кажете за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c877k3 Заслужава ли си според вас? Гледам, че е от скоро обявата. Случайно някой да има инфо за колата, а и просто някое мнение няма да е излишно. Насочил съм се към 330 седан, по възможност бензин. Като екстри ми се струва добра, на вид също, но ще ми е първото БМВ и не съм наясно точно какво да гледам при евентуален оглед.
- Bavareca90
- Потребител
-
Строук, кво беше, да се увеличи обема на мотора ли, извинявам са за въпроса
един тъп въпрос...С гуми 16-ки съм и смятам да минавам на 17-ки...
Понеже ще купувам резервна гума патерица чудех се дали ще пречи ако взема 15-ка патерица...ако не дай Боже се наложи има ли някакъв проблем да се кара с по-малък цолаж патерица временно?
Понеже ще купувам резервна гума патерица чудех се дали ще пречи ако взема 15-ка патерица...ако не дай Боже се наложи има ли някакъв проблем да се кара с по-малък цолаж патерица временно?
vicho написа:
иди виж този седан: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3518535650
Никой ли няма намерение да ходи до Хасково да я гледа тази ? Много ми харесва ама нито има с какво да ида до там, нито пък разбирам от коли че да и намеря кусури даже и очеизваждащи да са