Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Е46 - Разход гориво!
pimpo написа:Arkadietz написа:Здравейте! Някой с 318 i (143 Hp) и 320 i (170 Hp) след 2001 да сподели разхода си.
318i 143hp - разхода варира (поне при мен) от 5.5 до 8.5 според дежеста на десния крак. Ето моите наблюдения до сега:
- 90-100кмч, спокойно каране без резачки и много изпреварвания - 5.5/100
- 110-120кмч с малко изпреварвания 6.5/100
- 140-150кмч отива към 8/100
- 160+ съм карал много рядко но разхода е 8.5+ не мога да кажа точно
Това са разходи без клима. Предвид сравнително слабия си климатик, е46 много малко се влияе от него като вървеж и разход. Поне при мен разликата е макс. 0.5/100
В града също много варира. От 9/100 лятото с по-лек трафик на дълги разстояния, до 14/100 зимата на къси разстояния. 14/100 съм правил и лятото с много резачка. Предполагам с повече старание може и доста нагоре да иде
Всичко това е разход по колонка. По борд обикновено е 3-4% по-малко.
Колега,
Удари в земята дизелите от форума...еле пък 5.5 на 100

Именно за това някой от колеги беше писал, че заради такива изказвания хората тръгват да дирят майстори и изпадат в сериозна заблуда. То да не бяхме карали коли, а само магарешки каруци хубаво да баламосваш ама...чак пък толкоз. ...айде малко по-сериозно!

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
ОК - карайте си дизелите.
Всеки сам си решава кое е възможно и кое не. Но със реплика на всеки публикуван разход темата наистина става все по-безполезна!
Всеки сам си решава кое е възможно и кое не. Но със реплика на всеки публикуван разход темата наистина става все по-безполезна!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Едно време с подобен мотор в Е36-цата (M44B19) точно с такова каране с цел икономия - 90-100, без изпреварвания, в 1:00 през ноща взех София-Благоевград-София с разход 6.5/100. По колонка. Чак се учудих. Бензина беше някакъв "100-октанов"
По нисък разход от това никога не съм виждал на моя кола
По принцип, не се палете много за разхода, някои колеги може да не им се удава много делението и да бъркат

По принцип, не се палете много за разхода, някои колеги може да не им се удава много делението и да бъркат

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Подкрепям колегата vvasilev1 , защото моята е 316i 116 hp фейслифта и маршрута Пловдив- Дупница (минаване през Боровец двама човека и малко багаж) отиване и връщане ми даде разход 5.5 по колонка ,а по борд беше 5.3. Само да уточня че шофирането включваше спазване на ограниченията и малко градско каране.
Иначе градско зависи много от натискането на педала като се започне от 7 до 10 с карането на къси разстояния.Зимата съм стигал 16 на 100 при минаване по 1 км само при студен двигател.При шофиране с 120 съм забелязал моментния разход е 6.3.
Супер доволен съм от разхода на този мотор,но пак ще се намери някой да напише как не е възможно да харчи толкова
.
Иначе градско зависи много от натискането на педала като се започне от 7 до 10 с карането на къси разстояния.Зимата съм стигал 16 на 100 при минаване по 1 км само при студен двигател.При шофиране с 120 съм забелязал моментния разход е 6.3.
Супер доволен съм от разхода на този мотор,но пак ще се намери някой да напише как не е възможно да харчи толкова

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
125 км. - 17 л. пропан от ЕКО. ср.скорост 60 км в час и най-масово около 2000 об.
Разход от 14л. пропан бутан на 100 км. - от които 30 км. извънградски при поддържане на макс 2200 об. с пускане и по инерция надолу винаги
- ме отчайва все повече
Разход от 14л. пропан бутан на 100 км. - от които 30 км. извънградски при поддържане на макс 2200 об. с пускане и по инерция надолу винаги
- ме отчайва все повече

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Костинброд-Обзор-Слънчев бряг-Обзор-Обикаляне постоянно с колата-Костинброд или 1086км. заредени 128л. пропан
4 човека в колата с 5 сака и на отиване и връщане постоянно на пуснат климатроник
Скороста беше през повечето време 150км/ч. на места до малко над 200 че разни аудита и алфи се закачаха, на връщане от Стара загора до Пловдив под 180 не съм падал, че се закачихме с 1 колега с х3
Средно като го смятам разхода е кум 11 и малко
М54б22 на 17 железа
4 човека в колата с 5 сака и на отиване и връщане постоянно на пуснат климатроник
Скороста беше през повечето време 150км/ч. на места до малко над 200 че разни аудита и алфи се закачаха, на връщане от Стара загора до Пловдив под 180 не съм падал, че се закачихме с 1 колега с х3

Средно като го смятам разхода е кум 11 и малко
М54б22 на 17 железа

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vvasilev1 написа:pimpo написа:Arkadietz написа:Здравейте! Някой с 318 i (143 Hp) и 320 i (170 Hp) след 2001 да сподели разхода си.
318i 143hp - разхода варира (поне при мен) от 5.5 до 8.5 според дежеста на десния крак. Ето моите наблюдения до сега:
- 90-100кмч, спокойно каране без резачки и много изпреварвания - 5.5/100
- 110-120кмч с малко изпреварвания 6.5/100
- 140-150кмч отива към 8/100
- 160+ съм карал много рядко но разхода е 8.5+ не мога да кажа точно
Това са разходи без клима. Предвид сравнително слабия си климатик, е46 много малко се влияе от него като вървеж и разход. Поне при мен разликата е макс. 0.5/100
В града също много варира. От 9/100 лятото с по-лек трафик на дълги разстояния, до 14/100 зимата на къси разстояния. 14/100 съм правил и лятото с много резачка. Предполагам с повече старание може и доста нагоре да иде
Всичко това е разход по колонка. По борд обикновено е 3-4% по-малко.
Колега,
Удари в земята дизелите от форума...еле пък 5.5 на 100![]()
Именно за това някой от колеги беше писал, че заради такива изказвания хората тръгват да дирят майстори и изпадат в сериозна заблуда. То да не бяхме карали коли, а само магарешки каруци хубаво да баламосваш ама...чак пък толкоз. ...айде малко по-сериозно!
От името на дизелите при тази снорост дизела седи на 5-6 предавка под 2000оборота и ако е постоянна скорост с шофиране в спокоен трафик е литър и малко надолу..а за мнението на pimpo и разхода са логични остави книжките ,90км стрелката не стига 6/100 НО едва ли е при голям товар и тежък трафик..но нещата при 140 си идват на мястото...мой приятел ако искаш си вярвай до морето с М3 - 9 и малко колко искаш да харчи 2.0мотор ...10?
Дизелите водят в градския и скорости над 140..мое мнение - просто си гледам моите разходи а 3.0 дизелите бият 2.0 печките над 140 и дават по-ниски разходи...
Аз предлаам да се направи един excell файл който всеки да вписва стойностите - така ще има реална старистика..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Имах предвид, че за бензинов е46, (който е доста тежко купе и без значение с кой мотор - да приемем, че 318 е най-икономичен) е почти невъзможно да падне под 6/100. Този разход също се постига трудно. Някой колеги може да са регистрирали и по-ниски стойности, но съм сигурен, че е било при пътуване със сериозна денивелация, празен автомобил и скорост 80-90 км. За мен това не е представително като статистика.
Карал съм доста бензинови коли (говоря за фабрично нови) с по-леко купе и винаги съм се старал да направя макс. нисък разход.
Еми под 5,9 не съм успявал и то сам в автомобила и на пета или шеста с не-повече от 90 км.
Всеки сам си знае истината.
Карал съм доста бензинови коли (говоря за фабрично нови) с по-леко купе и винаги съм се старал да направя макс. нисък разход.
Еми под 5,9 не съм успявал и то сам в автомобила и на пета или шеста с не-повече от 90 км.

vvasilev1 написа:Имах предвид, че за бензинов е46, (който е доста тежко купе и без значение с кой мотор - да приемем, че 318 е най-икономичен) е почти невъзможно да падне под 6/100. Този разход също се постига трудно. Някой колеги може да са регистрирали и по-ниски стойности, но съм сигурен, че е било при пътуване със сериозна денивелация, празен автомобил и скорост 80-90 км. За мен това не е представително като статистика.
Аз 2006г. навръщане от морето с Голф 3 1,4 с не повече от 90км/ч. и с 1-2 изпреварвания ми даде 5,5. И аз не можах да повярвам обаче е факт. Вярно, че пътувах 6-7 часа. Просто исках да видя до колко може да падне.

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Колеги, на определени дистанции и при определен начин на каране е възможно да се постигнат невероятно ниски разходи. Въпросът е дали тези "манипулирани" стойности ще са от полза на някой който иска да знае колко ще гори определен автомобил в ежедневието. Аз също съм постигал изънградски разход под 7/100, но за определено разстояние /около 50км./ с подходящ наклон и с използвоне на ППХ вместо спирачки. Като се кача на магистралата и сложа темпомата на 120км.ч. нещата си идват на мястото и разхода по "колонка" е около 10-11л/100км. Колегата преди мен споделя за куриозен разход постигнат с Голф през 2006г. ,но аз съм сигурен че това упражнение от преди 7 години, не го е повтарял до ден-днешен. Редно ли е според вас, сега да приемем че Голф 1,4 харчи 5,5/100?
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Нека да внеса малко пояснения.
1. Разходите които съм дал за моята кола са направени при двупосочен маршрут за да елиминирам фактора денивелация. Също така са засичани само при пробег над 300км. При по-малки няма самисъл да се засича по колонка, твърде неточно би било.
2. Преди да напиша каквото и да било в тази тема съм навъртял около 3 000км с колата и винаги съм засичал разхода. С други думи - не съм правил грандиозни заключения от едно пътуване.
3. Написал съм разхода при различни условия, точно с цел всеки да си прецени в неговия случай какъв би бил разхода.
4. С първата ми кола Опел 60кс съм правил 4.8/100 при 90-100кмч. И тогава повечето ми приятели ми се смяха и философстваха, но всичко приключи в деня в който заедно направихме едно пътуване с моята кола... С думи прости: Ако някой с някаква кола не може да направи определен разход, това не значи че друг с друга не би могъл. Не мисля че е смислено да се сравнява N42 мотор с M44. Аз лично при избора на мотор спрециално обърнах внимание на този показател и факта че се налага да водим подобни разговори доказва че не съм сгрешил.
1. Разходите които съм дал за моята кола са направени при двупосочен маршрут за да елиминирам фактора денивелация. Също така са засичани само при пробег над 300км. При по-малки няма самисъл да се засича по колонка, твърде неточно би било.
2. Преди да напиша каквото и да било в тази тема съм навъртял около 3 000км с колата и винаги съм засичал разхода. С други думи - не съм правил грандиозни заключения от едно пътуване.
3. Написал съм разхода при различни условия, точно с цел всеки да си прецени в неговия случай какъв би бил разхода.
4. С първата ми кола Опел 60кс съм правил 4.8/100 при 90-100кмч. И тогава повечето ми приятели ми се смяха и философстваха, но всичко приключи в деня в който заедно направихме едно пътуване с моята кола... С думи прости: Ако някой с някаква кола не може да направи определен разход, това не значи че друг с друга не би могъл. Не мисля че е смислено да се сравнява N42 мотор с M44. Аз лично при избора на мотор спрециално обърнах внимание на този показател и факта че се налага да водим подобни разговори доказва че не съм сгрешил.
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
sin_fen написа:Аз 2006г. навръщане от морето с Голф 3 1,4
pimpo написа:С първата ми кола Опел 60кс съм правил 4.8/100 при 90-100кмч.

а па на дядо ми коня повече обичаше тревата от поляната до барата ...
предлагам да се стегнете малко и да спрете да пълните темата с неща дето не им е тука мястото ...
и без това е почти невъзможно да се направи извод от нея, а тия словоизлияния едва ли помагат

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
София - Черноморец (Градина) - София 880км с 54л - 6.1л/100. Магистралата 130-140км/ч.
'02 320d комби.
'02 320d комби.
slav4o974 написа:Колеги, на определени дистанции и при определен начин на каране е възможно да се постигнат невероятно ниски разходи. Въпросът е дали тези "манипулирани" стойности ще са от полза на някой който иска да знае колко ще гори определен автомобил в ежедневието. Аз също съм постигал изънградски разход под 7/100, но за определено разстояние /около 50км./ с подходящ наклон и с използвоне на ППХ вместо спирачки. Като се кача на магистралата и сложа темпомата на 120км.ч. нещата си идват на мястото и разхода по "колонка" е около 10-11л/100км. Колегата преди мен споделя за куриозен разход постигнат с Голф през 2006г. ,но аз съм сигурен че това упражнение от преди 7 години, не го е повтарял до ден-днешен. Редно ли е според вас, сега да приемем че Голф 1,4 харчи 5,5/100?
Не искам да предизвиква нито дискусии нито спорове. Не съм го повторил този разход, защото никога повече не съм го карал така. С нормално каране до 120 ми даваше около 6,5. Не съм от хората които пише, че неговата кола едва ли не произвежда гориво за да върви. Справка предишният ми пост за разхода на сегашната ми кола. Който иска да вярва ок, който не пак ок

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
И аз се чудя на колегите, които постигат някакви баснословни разходи. Само да уточня, че съм след смяна на датчик на рейл, нов фитър на картерни газове и почистен дебитомер. Разходът който ми даде след зареждането от сутринта-10,18 л/100 км.