Е46 Размери гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- rottenwilde
- Потребител
-
- Кара: E46 328ci
Re: Е46 Размери гуми
Колеги, попрочетох, че част от вас карат с гуми 245/40/18 и по-широки за отзад и нямат проблем с опирането в подкалници/калници. Преди седмица си взех e46 328ci, на която и сложих джанти ac schnitzer type 3 (разглобяемата) с гуми отпред 225/40/18 и отзад 245/40/18 - 8,5J. Притесненията са ми, че отзад, когато сме двама човека в колата (седнали отпред), опира само при някакви по-сериозни неравности и то единствено дясното колело. Дали е възможно да е от пружините или са изпуснали амортисьорите ?
П.С. Ето снимки на колата:
П.С. Ето снимки на колата:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Джантите имат един важен компонент - офсет, който се гледа преди монтажа
Сега сериозно - правилният размер е 245/35, ако са 40, както си написал - нормално да опират. Ако са на 35 тогава джантата е с малко ЕТ, затова опира.

Never mistake motion for action...
- rottenwilde
- Потребител
-
Leon написа:Джантите имат един важен компонент - офсет, който се гледа преди монтажаСега сериозно - правилният размер е 245/35, ако са 40, както си написал - нормално да опират. Ако са на 35 тогава джантата е с малко ЕТ, затова опира.
ЕТ36, не е ли стандартно за Е46 и тая джанта попринцип не излиза ли за тая кола ?. Според теб проблемът е във височината на самата гума ? Предполагам няма смисъл да се ровя излишно за сменяно окачване отзад и стокови пружини няма да оправят проблема ?
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Както написа по-горе колегата Leon, като караш с 18ки джанти, отзаде си за 35 височина на гумата, 40 е нормално да ти опира при малко повече тежест в колата. Има и друго, дори и да си караш сам в колата и да не се усеща опиране, 40 отзад стои грозно на Е46. Успех, колега! 

- rottenwilde
- Потребител
-
Nikolay P. написа:Както написа по-горе колегата Leon, като караш с 18ки джанти, отзаде си за 35 височина на гумата, 40 е нормално да ти опира при малко повече тежест в колата. Има и друго, дори и да си караш сам в колата и да не се усеща опиране, 40 отзад стои грозно на Е46. Успех, колега!
Ясноо, продължава търсенето на гуми

- ///Mitaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d; E46 330cd EX
Аз съм със 17-ки 225/45 отпред и 245/40 отзад. Смея да твърдя, че това лично според мен е оптималния вариант, на фона на лунните пейзажи по пътищата
Рене Декарт: Има ли разум?
Имануел Кант: Има ли бог?
Артур Шопенхауер: Има ли реалност?
Валери Божинов: malko kote, seks ima li?
Имануел Кант: Има ли бог?
Артур Шопенхауер: Има ли реалност?
Валери Божинов: malko kote, seks ima li?
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
///Mitaka написа:Аз съм със 17-ки 225/45 отпред и 245/40 отзад. Смея да твърдя, че това лично според мен е оптималния вариант, на фона на лунните пейзажи по пътищата
И аз реших така и съм напълно съгласен.

- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Колеги дайте ми съвет. Скоро взех колата и е с джантите от снимката. Гумите са 225/45/17, но ми идват прекалено ниски. Возят твърдо по нашите пътища и най ме дразни че с всеки метър си разбивам колата. До там я докарах че като се кача в кола с по-високи гуми и човека като кара по-бързо през някой по -неравн път, аз стискам очи, а колата си минава доста прилично, тихо и меко.
Искам да ги сменям мойте, но не знам нито какви джанти да търся като размер, нито какеи гуми. Само знам, че за да има ефект трябва да сляза поне на 15-ки.
Кажете какво мислете? Тези джанти с гумите, колко мога да им търся?

Искам да ги сменям мойте, но не знам нито какви джанти да търся като размер, нито какеи гуми. Само знам, че за да има ефект трябва да сляза поне на 15-ки.
Кажете какво мислете? Тези джанти с гумите, колко мога да им търся?

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
dir2cas написа:///Mitaka написа:Аз съм със 17-ки 225/45 отпред и 245/40 отзад. Смея да твърдя, че това лично според мен е оптималния вариант, на фона на лунните пейзажи по пътищата
И аз реших така и съм напълно съгласен.Пък за летни взех едни Style-68-ци, а това им е каталожния размер гуми.
кофти размер е това за отзад, за пореден път го казвам... грешка на инжинерите, но се случва
задните колела са значително по-малки с този размер от предните, да не говорим за комфорта, че е ужас
точния размер на 7.5 + 8.5 е 225/45 + 255/40 (както при е90+)
дори с ниско окачване и натоварена кола, не жулят, така че няма никакъв проблем
аз карах доста време с такъв сетъп и съм значително по-доволен от возията, въпреки тези "няколко" мм в повече

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- rottenwilde
- Потребител
-
vicho написа:dir2cas написа:///Mitaka написа:Аз съм със 17-ки 225/45 отпред и 245/40 отзад. Смея да твърдя, че това лично според мен е оптималния вариант, на фона на лунните пейзажи по пътищата
И аз реших така и съм напълно съгласен.Пък за летни взех едни Style-68-ци, а това им е каталожния размер гуми.
кофти размер е това за отзад, за пореден път го казвам... грешка на инжинерите, но се случва
задните колела са значително по-малки с този размер от предните, да не говорим за комфорта, че е ужас
точния размер на 7.5 + 8.5 е 225/45 + 255/40 (както при е90+)
дори с ниско окачване и натоварена кола, не жулят, така че няма никакъв проблем
аз карах доста време с такъв сетъп и съм значително по-доволен от возията, въпреки тези "няколко" мм в повече
Добре де, а да ви попитам, имате ли проблеми с коловозите по магистралите? При мен като вляза в коловоз и излизането е доста тегаво. Четох, че ако отпред на носачите са набити тампони с изместен център, проблемът се решавал, но дали е така

- Leon
- старши ентусиаст
-
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
215/55/16
- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
Аз съм почти сигурен че оригинално отзад слагат 255/40/17 а отпред 225/45/17 както казвате. И на Е92ката ми беше така и на Е46цата...
- Leon
- старши ентусиаст
-
Е46 излизаха оригинално с 245. С пускането на Е90 се появиха по-масово 255 и до момента са сравнително рядък размер, правят ги предимно премиум марките, и то не от всичките си модели. От по-евтините май само Барум поддържа този размер, както и разни китайци и тайванци.
Never mistake motion for action...
- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
Интересно.. добре де, и X-drive ли са излизали с този размер? Между другото аз ще си слагам гуми 235 отпред при следваща смяна понеже 225 изглежда по-тясна от джантата ми в момента, а би трябвало да си е стандартно така.. Джантата е 8J. И си продължавам с 255, понеже не съм имал проблеми с намиране на размера.
Този калкулатор винаги ми е помагал при избора:
http://www.e90post.com/forums/forumdisplay.php?f=12
Този калкулатор винаги ми е помагал при избора:
http://www.e90post.com/forums/forumdisplay.php?f=12