Махане на катализатори

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: 650i

Re: Махане на катализатори

Мнение от bELiAr » 01 Ное 2012, 19:48

Не могат ли да се свалят и натопят в някаква туршия и да се измият и отпушат :?
Какво става с газовото ако взима от компа на колата и ламбдите дават грешки ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Ное 2012, 23:32

Аз си реших проблема със светещата лампа след махане на катализатора на бензиновите коли :) с ето това и сега всичко наред.

Изображение

Преди като изчистя грешката която е "катлизатор 1 липсва" и ако карам само градско лампата несветваше,ако я изкарам извънградско и я задържа на едни километри и обороти за 5 минути и веднага светваше чека :) но сега стана и без програмиране.

P.S. Коляното съм го сложил на втората сонда(след липсващия катлизатора)

Rundev, къде го направи това, че и аз искам едно такова същото...

Аватар

Мнение от maxi-mix » 02 Ное 2012, 9:47

От три дни съм без катализатори. Резултата след махането е:

-чувам свистенето на турбината доста по-силно от преди особено при студен старт докато загрее
-в по-ниските колата отговаря по-бързо
- по-леко вървене ( с по-малко газ върви както преди с повечко) - осезаемо предполагам че са били запушени
- колата не пуши изобщо, след месец ще ви кажа как е минал прегледа на газовете за ГТП

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 02 Ное 2012, 9:49

slitter написа:

Ти нали си с Евро 2, защо ти е това?
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 02 Ное 2012, 18:00

Radichev написа:
slitter написа:

Защото се върнах на евро 3!!! Нека да поясня малко по-подробно: сложих катализаторно гърне (стария резонатор на мястото на катализатора просто си замина) и в крафт ми обясниха, че катализаторното гърне, което ми слагат има някакъв филтър и бленда, която да забавя газовете така, както го прави катализатора донякъде. Та след смяната реших да пробвам какъв ще е ефекта, връщайки се отново на Евро 3. Карах доста време градско не светна, трябваше да пътувам и извънградско около 150 км. и съответно на отиване лампата не светна и се зарадвах, викам си екстра са го направили това гърне... е да, ама йок - на връщане лампата светна!!! Та понеже не ми се минава пак на Евро 2 (знаете какви са преимуществата и недостатъците на Евро 2), та искам да си сложа една такава джаджа и да си реша проблема! Надявам се Рундев да отговори!

Потребител
Аватар
Кара: Е46

Мнение от ceckosf » 07 Ное 2012, 21:53

slitter написа:
Radichev написа:
slitter написа:

Защото се върнах на евро 3!!! Нека да поясня малко по-подробно: сложих катализаторно гърне (стария резонатор на мястото на катализатора просто си замина) и в крафт ми обясниха, че катализаторното гърне, което ми слагат има някакъв филтър и бленда, която да забавя газовете така, както го прави катализатора донякъде. Та след смяната реших да пробвам какъв ще е ефекта, връщайки се отново на Евро 3. Карах доста време градско не светна, трябваше да пътувам и извънградско около 150 км. и съответно на отиване лампата не светна и се зарадвах, викам си екстра са го направили това гърне... е да, ама йок - на връщане лампата светна!!! Та понеже не ми се минава пак на Евро 2 (знаете какви са преимуществата и недостатъците на Евро 2), та искам да си сложа една такава джаджа и да си реша проблема! Надявам се Рундев да отговори!

и аз се надявам :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 08 Яну 2013, 16:19

Здравейте, моя катализатор нещо дрънчи като върна газта и май ще се наложи да го махам...препоръчайте къде мога да отида, за да сложат хубаво гърне на негово място :dunno: Бях се засилил към Kraft на околовръстното, само че като отидох там беше затворено и някакво чиче ми каза, че не работели от понеделник ?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 27 Мар 2013, 22:42

Някой успял с м54б22 ще сподели ли какво да се направи?

Аватар
Кара: e 46 touring
Мечтае да кара: m// x6

Мнение от k_ras_y » 03 Юни 2013, 12:03

Някой може ли да даде тел на някой който маха катализатори в софия е46 д 150 кс?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Мнение от viper_dg » 17 Юни 2013, 20:05

кажете ми кой може да ми смени софта към евро 2
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

Потребител
Аватар
Кара: '01 330d

Мнение от LoadBoy » 20 Юни 2013, 8:45

на 330д махнах катализаторите при росен на първа българска армия (за софия става въпрос),по препоръка от Dimitroff отидох там и останах доволен.не съм навъртял много километри,но за сега всичко е 6.телефона на момчето е 0899193462,слагам го защото аз се убих да го търся из нета и нищо не намерих освен,че се намира на първа българска армия :)

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d E 320 CDI

Мнение от ngazara » 01 Окт 2013, 16:52

http://ww.vbox7.com/play:m7000fdeb6 ей тоя звук с какво се получава?аз сам с права тръба и само свири като щурец :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 17 Окт 2013, 13:21

Здравейте колеги,
прочетох цялата тема и съм навит да махам и аз катализаторите, най вече заради лютеницата, която се носи след мен и особенно като спра някъде вуни ама яко/ то може и от нафтата да е, че тя по нашите родни бензиностанции нали е първокласна :bang: :kuku: :mhihi: /, но най-вече мисля, че е от катализаторите.
Искам да попитам колеги с 320д 150к.с.:
1. след смяната друг проблем освен по осезаемото свистене на турбото има ли? /гледам хора са правили профилактиката още преди 2-3години/;
2. за втория катализатор разбрах-слага се тръба, аз за първия където е меката връзка/след турбото/ реже се меката връзка и се избушва или се слага направо друга труба :?: :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320d 136к.с.
Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
Детайли за колата: от всичко по-малко

Мнение от vencislav86 » 17 Окт 2013, 21:15

Аз моите ги махнах преди 1г колата се държи супер НО не мога да я регистрирам сега в Холандия :banghead: и сега 6те си купувам други :dummy: :banghead: та обмислете го хубаво като ги сваляте колата е е46 320д 136кс :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Окт 2013, 8:23

vencislav86 написа:Аз моите ги махнах преди 1г колата се държи супер НО не мога да я регистрирам сега в Холандия :banghead: и сега 6те си купувам други :dummy: :banghead: та обмислете го хубаво като ги сваляте колата е е46 320д 136кс :bchug:

Венци - ние румънците не мое стигнем ти холандците..ето там ти е бил проблема но при нас все още никой не гледа :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E46