Махане на катализатори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
Re: Махане на катализатори
Не могат ли да се свалят и натопят в някаква туршия и да се измият и отпушат :?
Какво става с газовото ако взима от компа на колата и ламбдите дават грешки ?
Какво става с газовото ако взима от компа на колата и ламбдите дават грешки ?
Аз си реших проблема със светещата лампа след махане на катализатора на бензиновите колис ето това и сега всичко наред.
Преди като изчистя грешката която е "катлизатор 1 липсва" и ако карам само градско лампата несветваше,ако я изкарам извънградско и я задържа на едни километри и обороти за 5 минути и веднага светваше чекано сега стана и без програмиране.
P.S. Коляното съм го сложил на втората сонда(след липсващия катлизатора)
Rundev, къде го направи това, че и аз искам едно такова същото...
От три дни съм без катализатори. Резултата след махането е:
-чувам свистенето на турбината доста по-силно от преди особено при студен старт докато загрее
-в по-ниските колата отговаря по-бързо
- по-леко вървене ( с по-малко газ върви както преди с повечко) - осезаемо предполагам че са били запушени
- колата не пуши изобщо, след месец ще ви кажа как е минал прегледа на газовете за ГТП
-чувам свистенето на турбината доста по-силно от преди особено при студен старт докато загрее
-в по-ниските колата отговаря по-бързо
- по-леко вървене ( с по-малко газ върви както преди с повечко) - осезаемо предполагам че са били запушени
- колата не пуши изобщо, след месец ще ви кажа как е минал прегледа на газовете за ГТП
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
slitter написа:Rundev, къде го направи това, че и аз искам едно такова същото...
Ти нали си с Евро 2, защо ти е това?
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Radichev написа:slitter написа:Rundev, къде го направи това, че и аз искам едно такова същото...
Защото се върнах на евро 3!!! Нека да поясня малко по-подробно: сложих катализаторно гърне (стария резонатор на мястото на катализатора просто си замина) и в крафт ми обясниха, че катализаторното гърне, което ми слагат има някакъв филтър и бленда, която да забавя газовете така, както го прави катализатора донякъде. Та след смяната реших да пробвам какъв ще е ефекта, връщайки се отново на Евро 3. Карах доста време градско не светна, трябваше да пътувам и извънградско около 150 км. и съответно на отиване лампата не светна и се зарадвах, викам си екстра са го направили това гърне... е да, ама йок - на връщане лампата светна!!! Та понеже не ми се минава пак на Евро 2 (знаете какви са преимуществата и недостатъците на Евро 2), та искам да си сложа една такава джаджа и да си реша проблема! Надявам се Рундев да отговори!
slitter написа:Radichev написа:slitter написа:Rundev, къде го направи това, че и аз искам едно такова същото...
Защото се върнах на евро 3!!! Нека да поясня малко по-подробно: сложих катализаторно гърне (стария резонатор на мястото на катализатора просто си замина) и в крафт ми обясниха, че катализаторното гърне, което ми слагат има някакъв филтър и бленда, която да забавя газовете така, както го прави катализатора донякъде. Та след смяната реших да пробвам какъв ще е ефекта, връщайки се отново на Евро 3. Карах доста време градско не светна, трябваше да пътувам и извънградско около 150 км. и съответно на отиване лампата не светна и се зарадвах, викам си екстра са го направили това гърне... е да, ама йок - на връщане лампата светна!!! Та понеже не ми се минава пак на Евро 2 (знаете какви са преимуществата и недостатъците на Евро 2), та искам да си сложа една такава джаджа и да си реша проблема! Надявам се Рундев да отговори!
и аз се надявам

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Здравейте, моя катализатор нещо дрънчи като върна газта и май ще се наложи да го махам...препоръчайте къде мога да отида, за да сложат хубаво гърне на негово място
Бях се засилил към Kraft на околовръстното, само че като отидох там беше затворено и някакво чиче ми каза, че не работели от понеделник ?!?

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Някой успял с м54б22 ще сподели ли какво да се направи?
- k_ras_y
-
-
- Кара: e 46 touring
- Мечтае да кара: m// x6
Някой може ли да даде тел на някой който маха катализатори в софия е46 д 150 кс?
- viper_dg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46-330i
кажете ми кой може да ми смени софта към евро 2
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/
\_o___\\______//___o_/
- LoadBoy
- Потребител
-
- Кара: '01 330d
на 330д махнах катализаторите при росен на първа българска армия (за софия става въпрос),по препоръка от Dimitroff отидох там и останах доволен.не съм навъртял много километри,но за сега всичко е 6.телефона на момчето е 0899193462,слагам го защото аз се убих да го търся из нета и нищо не намерих освен,че се намира на първа българска армия 

http://ww.vbox7.com/play:m7000fdeb6 ей тоя звук с какво се получава?аз сам с права тръба и само свири като щурец 

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Здравейте колеги,
прочетох цялата тема и съм навит да махам и аз катализаторите, най вече заради лютеницата, която се носи след мен и особенно като спра някъде вуни ама яко/ то може и от нафтата да е, че тя по нашите родни бензиностанции нали е първокласна
/, но най-вече мисля, че е от катализаторите.
Искам да попитам колеги с 320д 150к.с.:
1. след смяната друг проблем освен по осезаемото свистене на турбото има ли? /гледам хора са правили профилактиката още преди 2-3години/;
2. за втория катализатор разбрах-слага се тръба, аз за първия където е меката връзка/след турбото/ реже се меката връзка и се избушва или се слага направо друга труба

прочетох цялата тема и съм навит да махам и аз катализаторите, най вече заради лютеницата, която се носи след мен и особенно като спра някъде вуни ама яко/ то може и от нафтата да е, че тя по нашите родни бензиностанции нали е първокласна

Искам да попитам колеги с 320д 150к.с.:
1. след смяната друг проблем освен по осезаемото свистене на турбото има ли? /гледам хора са правили профилактиката още преди 2-3години/;
2. за втория катализатор разбрах-слага се тръба, аз за първия където е меката връзка/след турбото/ реже се меката връзка и се избушва или се слага направо друга труба

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- vencislav86
- Потребител
-
- Кара: 320d 136к.с.
- Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
- Детайли за колата: от всичко по-малко
Аз моите ги махнах преди 1г колата се държи супер НО не мога да я регистрирам сега в Холандия
и сега 6те си купувам други
та обмислете го хубаво като ги сваляте колата е е46 320д 136кс 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vencislav86 написа:Аз моите ги махнах преди 1г колата се държи супер НО не мога да я регистрирам сега в Холандияи сега 6те си купувам други
![]()
та обмислете го хубаво като ги сваляте колата е е46 320д 136кс
Венци - ние румънците не мое стигнем ти холандците..ето там ти е бил проблема но при нас все още никой не гледа

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5